פחד מקרבה ופגיעה במטפלת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחד מקרבה ופגיעה במטפלת
    מיכל
    15/09/2010

שלום,
    אני נמצאת בטיפול כבר חצי שנה ולא פעם רציתי לבקש חיבוק מהמטפלת, בפגישה האחרונה אכן בקשתי והרגשתי מבוכה נוראית, פחדתי מאוד להתקרב ועכשיו שהתקרבתי מרגישה מוזר, האם זה הגיוני? פעם כתבתי כאן על כך שנהייתי תלותית, האם בגלל זה הרגשתי מבוכה?היה לי פחד מקרבה כדי לא להיות תלויה ולבסוף נהייתי כזאת ועכשיו גם התחבקנו שזה מקרב בפני עצמו והיה לי לא נעים לבקש למרות הרצון העז בחיבוק אימהי ובסוף כשכבר זה קרה אני מרגישה לא בנוח כאילו שאני רוצה שהיא תהיה לי כאמא חוץ מזה אני פוחדת שאם נתקרב מאוד אני אפגע בה והיא לא תוכל להכיל אותי ויש לי צורך להגן עליה מפניי. האם זה נשמע הגיוני? האם יכול להיות שפסיכולוג יזדהה מאוד עם מטופל ויפגע מכך? תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד מקרבה ופגיעה במטפלת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיבוקים

יפעת קלוש יגל
    15/09/2010

שלום מיכל
    איזה יופי שהעזת לבקש, לעשות עוד צעד בתוך הקונפליקט של תלות ועצמאות, להתקרב למרות החשש והמבוכה.
    הטיפול הוא מקרו קוסמוס של מערכות היחסים וההתנסות עם המטפל בחויות רגשיות מקדמות אותו.
    לפי חששותייך שמא תפגעי בפסיכולוגית, נראה שהחשש שלך מקרבה, הוא מהאפשות של שתהפכי לפגיעה או פוגעת, שתהרסי את אלו שעושים לך טוב, או שהם יהרסו אןתך
    דברי על תחושותייך עם הפסיכולוגיתף החיבוק, הוא רק הצעד הקונקרטי להרבה תכנים בעולמך הפנימי, שיכולים לעולות כעת ולעבור עיבוד.

בהצלחה1

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהקשר הזה..

אדווה
    16/09/2010

היי...באמת יפה שהצלחת לבקש..ולקבל! זה כנראה שלב בטיפול שקורה כמעט לכולם...השאלה שלי היא בהמשך לזאת:איך מכאן,אחרי קבלת החיבוק וההתקרבות הזאת ממשיכים ,מתי ניתן לבקש זאת שוב?האם זה מקובל או מוגזם?כי אם כבר הגענו לשלב זה אז סימן שמרגישים הכי קרובים למטפל/ת ונפתחים יותר וזה גם עמוק וקשה יותר כך שזקוקים יותר ויותר לתמיכה והגנה.והשאלה היא האם ניתן לבקש זאת לעיתים תכופות על מנת להרגיש בטוח לאחר דיבור על תוכן לא קל?או שזה ממש מוגזם ויביא התנגדות או לחילופין תלות?
    חתימה טובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

יפעת קלוש יגל
    21/09/2010

שלום אדווה

שאלותייך והתלבטויותייך הן כנות ואנושיות, והן אלו שבדיוק כדאי לפתוח ולדבר בטיפול. לברר מהו חיבוק עבורך, את מקור הכמיהה והפחד.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו