טיפשע-שרה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• טיפשע-שרה
    עינב
    19/09/2010

ערב טוב,אני פונה בקשר לבתי בת 15.בזמן האחרון כאשר בבית מסתגרת הרבה,פחות מצב רוח, ויכוחים איתנו ההורים...

לפני כחצי שנה הכירה נער בתנועת הנוער אליה היא הולכת ומאז הם בקשר רומנטי,אני שמה לב שהיא פחות עם חברות ורוב שעות היום הולכות אליו ומבלה איתו.
    רציתי לדעת האם ההתנהגויות האלו מדליקות נורה אדומה?
    כמו כן מחיפוש בהודעות הסמס שלה ראיתי שיחות בעלות תכנים מיניים עם הנער.
    האם עלי לדאוג? האם לשוחח איתה היא ודאי תכעס עלי על עצם החיטוט שכן היא חרדה מאד לפרטיותה..אשמח לשמוע את חוות דעתכם.
    תודה,וחג שמח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפשע-שרה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גבולות, דאגה ופרטיות

שחף ביתן
    20/09/2010

שלום עינב,

לא ניתן לדעת מתוך המידע הקיים האם המצב צריך להדליק נורה אדומה או לא. למעשה לך יש הרבה יותר כלים לענות על השאלה הזו, ועצם ההתייעצות שלך כאן, מראה כי איזשהי נורה אדומה נדלקה אצלך. אפילו אם לא מדובר בהדרדרות ממשית, הריחוק מכם ההורים, ההסתגרות וכן הלאה מעלים עבורך נורה אדומה וזה מספיק כדי לדבר על כך. כדי לפתוח ביניכם ערוץ תקשורת שבו ניתן לדבר על הדאגה שלך כהורה.
    זהו גיל לא פשוט שבו הגבולות בין ההורים והילדים נמתחים שוב, ויש לעשות את ההתאמות. אך יש לזכור כי את עדיין ההורה, ולא רק שמגיע לך לדעת מה קורה עם ביתך, את צריכה לדעת מה קורה איתה. מאידך גבולות הפרטיות שלה חשובים מאוד. נראה כי החיפוש בהודעות הסמס שלה, שהוא חדירה לגבולות ולפרטיות שלה, נובעים מכך שהיא פרצה גבולות אחרים שחשובים לכם. חשוב שתחזרו לכבד את הגבולות אחת של השנייה. שהיא תרגיש בטוחה בפרטיות שלה, ואת תרגישי בטוחה בדאגות שלך.
    חשוב שתנסי לנהל איתה שיחה על מה שמדאיג אותך, ולתת לה לענות, לשמוע אותה. יכול להיות שתרצי להכיר טוב יותר את הבחור שאיתו היא מסתובבת, לשאול אותה לגבי הפעילות שלה איתו, ואפשר גם בעדינות להעלות את הנושא המיני ולהעלות את החששות והדאגות שלך עבורה, כמי שרוצה לעזור ולשמור על הבת שלה. חשוב גם לראות איפה ניתן לתת לה את הפרטיות והאוטונומיה שלה (למשל בהודעות הסמס שלה). שום דבר לא יוכל להחליף את תחושת הביטחון שמגיעה מתוך שיתוף והדדיות, לכן כדאי מאוד לנסות ליצור ביניכן דיאלוג. אם אתן מתקשות לעשות זאת לבד, כדאי לפנות לטיפול משפחתי, ושאתם ההורים תלכו יחד איתה. שם תוכלו לפתוח את ערוצי התקשורת שכרגע חסומים.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בגיל הטיפש-עשרה ולפי נקודת מבטי

אנונימית
    20/09/2010

שלום ,אני בת 16 ולפי דעתי אין לך מה לדאוג כי בגיל שלנו הרבה מדברים על מיניות וכל הקשור לנושא , מה שכן - הייתי ממליצה לך לעשות איתה שיחה על מיניות ומה כן ומה לא בלי להראות לה את הנורה האדומה שנדלקה אצלך .
    מה שיש לי להוסיף שאני למשל לא הייתי שמחה אם אמי הייתה קוראת לי את ההודעות כמו שלדעתי גם את לא היית שמחה אם היא הייתה קוראת הודעות אישיות שלך.
    בקיצור ההתנהגות שלה נורמאלית לגמרי , אולי פשוט יותר נעים לה להיות בחברתו מאשר בחברת החברות שלה (מה שגם אני הייתי מרגישה פעם) בגיל הזה אנחנו תמיד מחפשים דברים חדשים ומעניינים שמושכים אותנו ואולי פשוט נמאס לה מהחברות ובא לה לשנות טיפה , למצוא משהו חדש , לגוון .
    מקווה שעזרתי .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושחכתי להוסיף ש -

אנונימית
    20/09/2010

גם אני תמיד מסתגרת בחדר ומתבודדת מההורים , אני מרגישה יותר פרטיות ויותר בנוח לבד לפי מה שאני יודעת זה מאפיין את הגיל הזה בכל זאת , אני מרגישה הרבה יותר טוב כשאני בחדר עם דלת סגורה ואני יכולה לעשות כל מה שאני רוצה בלי שיפריעו לי בין אם זה לרקוד בין אם זה לשיר ובין אם זה לדבר עם ידיד \ חבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו