אבא אלים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אבא אלים
    אנונימית
    20/09/2010

שלום אני בת 16 ויש לי אחות בת 6 , אבא שלי תמיד היה אלים כלפי פיזית ואלים בכללי מילולית , לפעמים הייתי חוטפת מכות שהיו משאירות סימנים כחולים ואני ואמא שלי ואחותי חוטפות צעקות עד הים , האלימות הפיזית כלפי ירדה , התבגרתי . התחלתי להראות לו שאני לא מפחדת ממנו למרות שבתוך תוכי אני כן ואיימתי עליו לא פעם שאני אלך למשטרה ואפילו הגנתי על עצמי כשצריך , לפעמים יש לו התקפי זעם ואני רואה איך הוא דוחף קלות את אמא שלי או מושך אותה ועם השנים לא שאני לא אוהבת אותו אלא התחלתי ממש לשנוא את הבן אדם הזה והמלצתי לאמא שלי להתגרש ממנו ברצינות רבה אבל היא לא מוכנה אפילו לחשוב על זה , אני ואחותי חשופות תמידית לריבים שלהם ויש תמיד צעקות בבית.
    השאלה שלי היא לא מה לעשות במצב כזה ואני מדגישה כי אני לא מתכוונת לפנות לשום גורם חיצוני ולא מתכוונת להתקשר לשום מספר אלא הייתי רוצה לדעת איזה פגיעות פסיכולוגיות ואיזה נטיות יכולות להווצר אצלי ואצל אחותי עקב ההתנהלות הזו בבית ?
    חשוב לי לציין שכשהוא לא נמצא בסביבה כולם רגועים ואיך שהוא נוכח בסביבה או אפילו בפלאפון אני נכנסת לסטרס של עצבים , אני בעצבים תמיד כשהוא לידי או שכשהוא מדבר איתי , יד לי לפעמים טיקים שאמא שלי אומרת שזה בגלל מערכת העצבים שלפימים האצבע רוטטת לי או כל שריר אחר .

תודה מראש, מחכה לתשובה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבא אלים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רציתי להוסיף גם שחוויתי -

אנונימית
    20/09/2010

רציתי להוסיף גם שחוויתי שני התקפי חרדה , האם זה קשור לאלימות ? אם לא אז למה זה קשור ואיך אפשר למנוע אותם .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ??

שרון
    22/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להיות ילד של הורה אלים

רוני פרישוף
    22/09/2010

שלום לך,

קראתי בכאב וצער את הודעתך.

מלמדים בבית ספר הרבה מקצועות, אך אף אחד לא מלמד להיות הורה, ואף אחד לא נותן רשיון לשאת ילד..

צר לי בשבילך ובשביל אחותך שאתן נאלצות לחיות חיים של פחד והישרדות, בצל אב אלים ולא צפוי. הכל היה צריך להיות אחרת, ואני מאחלת לך בבגרותך להקים משפחה תומכת ואוהבת.

חבל שאת לא רוצה לפנות לגורמי סיוע. אמא נשמעת חלשה, ומתקשה להתמודד עם הסיטואציה. לשרותך הרבה גורמים שיכולים להתערב ולתמוך, גורמי חוק, גורמים סוציאליים וטיפוליים: המשטרה, מחלקת הרווחה, פסיכולוגים בשרות הציבורי, יועצת בית הספר ושירות פסיכולוגי חינוכי, ארגונים למען זכויות הילד, ער"ן, על"ם ועוד... אנא נסי להעזר בחלק מהם, אפילו באופן אנונימי.

הורות טובה אמורה לנסוך בטחון עצמי ובטחון בעולם, כוחות, אופטימיות, שלוות נפש, מימוש עצמי ועוד. רק את יכולה לדעת עד כמה אלימותו של אביך וחוסר תמיכתו פגעה בהתפתחות התקינה של כל אלו אצלך.

דברים שחשוב להיזהר מהם: לעיתים ילדים להורים פוגעים "מפנימים" את היחס הפוגע, וכתוצאה מכך עלולים לפגוע בעצמם. זה עלול להתבטא בצורות שונות של הרס עצמי, ביקורת עצמית או דכאון. קושי נוסף שעלול להתעורר הוא ביחסים בינאישיים, במיוחד עם בני המין של ההורה האלים. בודאי תעברי תהליך כדי לתת אמון בגברים, ולבחור לך את הבחור הטוב, המעניק והנכון עבורך (היזהרי מאד מלשחזר את מערכת היחסים של הורייך!!).

סביר שהחרדות נובעות ישירות מהחיים בצל תחושת סכנה ואיום. קשה לטפל בזה בכוחות עצמך. גם אם תהיי מאד חזקה, את עלולה להדחיק את הצדדים החלשים והפגיעים, ולבסוף זה פורץ החוצה בצורות של התקפי חרדה, עניינים גופניים, בעיות אכילה. וכד'. עכשיו זה זמן טוב לטפל בזה, ולהכין לעצמך יסודות נפשיים טובים לחיים טובים.

מכתיבתך קל להתרשם שיש לך הרבה כוחות. את אינטליגנטית, מאורגנת, חושבת בבהירות, יודעת לשים גבולות. נצלי את כל אלו כדי להמשיך להתפתח בכיוון הנכון.

לא הבנתי מדוע הגיעו סימני השאלה, מעט מעל יממה מכתיבת ההודעה. האם התרשמת שאנחנו מתחייבים להשיב כל כך מהר? אולי כשלא ענינו לך, חשת משהו מהסיבוכים שאת עלולה לחוות: חוסר אמון, תחושת נטישה, תחושת קיפוח, כעס, הרגשה שסוף סוף פנית לעזרה והושבת ריקם וכיוב'. זוהי רק השערה, אם יש בה משהו, תצטרכי לעזור לעצמך להתעזר בסבלנות ולתת קצת יותר אמון בעולם.

שיהיה לך רק טוב ובהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טוב אני לא יכולה יותר -

אנונימית
    23/09/2010

תביאו לי בבקשה מספרים שאפשר לפנות אליהם בצורה אנונימית .
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתובות

רוני פרישוף
    23/09/2010

לצערי איו לי רשימת טלפונים.

התחילי בעל"ם, עמותה לנוער במצבי סיכון. תמצאי את כל הפרטים באתר שלהם באינטרנט.

גם ללשכת הרווחה העירונית תוכלי לפנות באופן אנונימי, ולקבל הנחיות. תמצאי את מספרה ב-144.

דרך צלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו