מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התמודדות עם פרידה ובקשה לקבלת עצהרונן22/09/2010
שלום אני רונן בן 25. גדלתי בסביבה דתית-חרדית, וכפועל יוצא מכך, עד גיל 19-20 כמעט ולא היה לי קשר עם בנות המין השני.
בגיל 19-20 היה לי קשר ראשון עם בחורה, חילוניה, קשר שלא הבשיל לשום דבר. אני מספר על הקשר הזה, כיוון שהוא היה משמעותי מבחינתי למרות כי הוא לא הוביל לשום מקום ולא נמשך הרבה זמן, ואף לא הגיע לכדי קשר אינטימי.
למען הסדר הטוב אציין כי, בתקופה הזאת עזבתי לפרק זמן את הדת.
בסביבות מרץ 2009 במהלך שהייתי בניו יורק פגשתי בחורה נהדרת (בחורה שגרה בניו יורק אך במקור היא מגיעה מדרום אפריקה) בחורה יהודיה דתיה דיי אדוקה. באותו הזמן כבר שבתי למקורות, קרי שמרתי מצוות. הקשר שלנו היה נפלא, (יש לציין שהוא התנהל בשפה האנגלית כשאני מדביק את הקצב בשפה), התקשורת הייתה טובה, היה לנו הרבה במשותף, אך הקשר לא כלל אינטימיות כיוון שהיא טענה, זמן לא רב אחרי שהכרנו, שהיא רוצה לשמור נגיעה ואני הסכמתי לכבד את דעתה.
הקשר שלנו נמשך כמה שבועות שלאחריהם היא נסעה למולדתה לחופשה ואני שבתי לישראל על מנת לגשת לבחינה חשובה, שבמשך כל הזמן הזה היינו בקשר טלפוני תכוף. לאחר כחודשיים שבתי לארה"ב, הקשר אף נכנס לשלבים עמוקים יותר מבחינה נפשית, ואני באיזהו שלב כבר הייתי "שיכור" מאהבה. ראוי לציין, שבמשך הזמן לא ידעתי היכן אני נמצא עם הקשר הזה, בעיקר ביני לבין עצמי כיוון שהיה ברור לי שבציבור המסויים הזה משמעות הקשר זה חתונה דיי במהירות, ועל מנת לדחות את הקץ נמנעתי מלדבר במפורש על משמעות הקשר בעינינו, למרות שהיה לנו דיי טוב. הקשר היה מעולה, דיברנו לפחות פעם ביום בטלפון למשך לפחות חצי שעה, כיוון שהיא עבדה במקום מאוד מאוד לחוץ היינו נפגשים פעם אחת באמצע שבוע והיינו מבלים יחד את כל הסופש (שישי לראשון בלילה). יום אחד לאחר למעלה מחודש מאז שחזרתי הרגשתי בחוש שמשהו לא בסדר, ואכן לאחר יום יומיים שנפגשנו כאשר העלתי את העניין ובקשתי לוודא איך היא רואה את הקשר, היא היא הודיעה לי להפתעתי המאוד רבה כי היא לא חושבת שזה הולך לעבוד. לטענתה אנחנו נמצאים במקומות שונים, בעיקר בעניין הדת, ולמרות שמאוד טוב לה איתי, והיא מרגישה שהיה יכול להיות לה מאוד כיף להמשיך את הקשר, היא לא חושבת שזה יוביל לאנשהו (חתונה) ולכן היא מעדיפה לחתוך את זה כאן ועכשיו. אני נשברתי. רציתי לבכות מייד והתאפקתי עד שחזרתי הבייתה. הייתי חסר אנים. למחרת חברה טובה שלה סיפרה לי שהיא לא ישנה כל הלילה לאחר שהיא הודיעה לי על הפרידה.
שבוע לאחר מכן, הרמתי לה טלפון, שוחחנו כשלש שעות, שבסיומן היא בקשה ואני הסכמתי שנהפוך את זה למעין הפסקה בקשר על מנת לתת לה ספייס. הסיוט הזה נמשך שלושה חודשים (בהן הייתי בארץ), שבסופן היא החליטה שזה לא יקרה.
עד היום לא הצלחתי להיפרד ממנה לגמרי. יצאתי לכמה דייטים שאף אחד אפילו לא היה קרוב למה שהרגשתי איתה. ואני עדיין מתגעגע אליה.
הגעתי לניו יורק לפני כמה חודשים, ולאחר התלבטות כתבתי לה מייל ושאלתי אם תרצה להפגש. המשך בהודעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך הודעה
רונן22/09/2010פניתי אליה ושאלתי אם תרצה להיפגש (כשנה לאחר שנפרדנו). היא השיבה לי למחרת שתשמח להפגש לקפה, ושאלה מתי נח לי. השבתי לה שכל השבוע הקרוב נח לי, והמתנתי לתשובה. משלא קיבלתי תגובה, שלחתי לה הודעה כעבור יומיים ורשמתי לה שלמחרת זה יום מצויין. אז היא השיבה לי שהיא מאוד מאוד לחוצה בעבודה (מהימים שהיינו יחד אני זוכר שהיא עובדת בעבודה מצאת החמה עד צאת הנשמה, וכן, אפילו לעשות טלפון פרטי היה סיפור - כך זה בעבודה קרייריסטית בארה"ב) ושהיא תהיה בקשר איתי בתחילת השבוע שלאחר מכן. חיכיתי ממנה למייל כל אותו השבוע. ממש בדקתי כל יום 10 פעמים את המייל לראות אם היא שלחה לי משהו. רק ביום חמישי של השבוע שלאחר מכן היא שלחה לי הודעה ושאלה אם נח לי להפגש ביום ראשון. באותה תקופה כבר כעסתי עליה שלקח לה שבועיים לקבוע פגישה. גם בגלל שההמתנה הוציה אותי משלבתי, וגם בגלל שחברים קרובים שידעו מזה, לחשו לי כל הזמן שההתעכבות מלמדת על חוסר עניין. (למרות שאני ידעתי שמאוד ייתכן שמדובר במחסור בזמן כפשוטו). כתוצאה מכך, אני פשוט לא עניתי לה למייל של הפגישה וויתרתי על זה.
כעבור כמה ימים מאוד התחרטתי על שהתעלמתי ממנה, ושלחתי לה SMS ושאלתי אם היא מעוניינת לדבר, היא ענתה בחיוב, אך ציינה שהיא בברביקיו משפחתי ושאלה אם אכפת לי אם נדבר יותר מאוחר, השבתי שלא. חכיתי עד מאוחר בלילה לקבל שיחה ממנה, אך זו מעולם לא הגיעה. גם אני מצידי לא הרמתי טלפון מאז.
הערת אגב, בזמנו אמרתי לה שאני בארצות הברית לחודש. למעשה אני עדיין כאן (וכבר עברו מאז 3 חודשים ואיני יודע אם היא יודעת שאני כאן אם לאו).
מידי פעם אני נתקף געגועים עזים אליה. לפני כמה ימים ראיתי אותה מעברו השני של הרחוב, ונתקפתי געגועים כל כך עזים, שפשוט רציתי לבכות (ולמרות שייכול להיראות אחרת - אני לא בוכה כמעט כלל. פעם אחרונה שזה קרה זה היה לפני שנה וחצי לאחר שנפרדנו. אני רגיש אבל לא בוכה. תגובה של רצון לבכות מאוד מאוד מאוד נדירה אצלי), החל מאותו הערב ולמשך יומיים אני לא הרגשתי טוב פיזית.
לפעמים אני חושב שהתגברתי עליה, אבל לעיתים אני נתקף געגועים.
אין לי מושג האם הגעגועים מקורם בגעגוע לקשר אמיתי וטוב, ולזמנים יפים יותר, או שאני באמת מתגעגע אישית אליה.
שאלותי הן:
מה עלי לעשות?
האם עלי לנסות ולחדש את הקשר?
איך עלי להתמודד עם הפרידה?
האם זה נורמאלי?\
איזו עצה יש לכם לתת לי כדי להשתחרר מזה, במידה ולא כדאי לי לנסות שוב את מזלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאורך כן קובע
רוני פרישוף22/09/2010שלום רונן,
לא לחינם יש מגבלה לאורך ההודעה. איננו ערוכים להתייחס למכתבים ארוכים.
אנא כתוב מחדש את הודעתך בהתאם למרחב המוקצה להודעה.
אני מאמינה שתימצות דברייך יעזור לך לארגן את המחשבות, למקד בעיקר ולהתחיל תהליך של עיבוד.
נסה לחשוב מה יחסך לשאלות של מקום, גבולות והצפה מול אירגון.
להשתמע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)