מחשבה על התאבדות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מחשבה על התאבדות
    מיכאלה
    24/09/2010

יש לי חבר, בן מיעוטים. אני מדגישה בן מיעוטים, למרות שדעתי כי כולם שווים, מכיוון שהחבר מרגיש שונה מהחברה הערבית בה הוא חי. רוב חיי היום יום הוא מתנהל כיהודי לכל דבר ואף מנסה כמה שיותר להסתיר את עדתו. רוב חייו חי בכדי לרצות את המשפחה ובני העדה מכיוון שאינו רוצה ל"הביש" אף אחד, כי זו ההתנהלות בעדה. הדבר מביא אותו עד כדי דיכאון ומחשבות התאבדות. אינו מוכן ללכת לטיפול פסיכולוגי , למרות שיודע שזקוק לכך. מה אוכל לעשות? אני מבין הקרובים אליו היחידה, לדעתי, אשר מודעת לרגשותיו האמיתיים בנושא, אפילו בני משפחה , אישה לעתיד אינם יודעים, מרגיש שחי בכדי לרצות אחרים ולא מה שהיה באמת רוצה. מה לייעץ לו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחשבה על התאבדות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חייה ותן לחיות

רוני פרישוף
    26/09/2010

הי מיכאלה,

אנחנו חיים בחברה רב-תרבותית, שסועה ומסוכסכת, עם פערים וקונפליקטים בין קבוצות רבות.

למרבה הצער המקרה שאת מתארת הוא כלל לא חריג, אלא נפוץ מאד ואופייני לאנשים רבים שנופלים "בין הכסאות", בין עולמות, בין נאמנויות, בין השתייכויות, בין זהויות. אני שומעת סיפורים דומים אצל אנשים המצויים, לכודים, באזור ביניים בין עולם דתי לחילוני, בין מהגרים וילידי הארץ, מזרחיים ואשכנזים, שמרנים וליברליים. ככל שהסנקציות והמחירים במעבר בין העולמות כבדים יותר, כך הקרע הפנימי גדול יותר.

מזלו של ידידך שיש לו אותך, נפש אחת שמבינה לליבו, לא שופטת אותו ולא אומרת לו מה לעשות ולאן להשתייך, אלא מלווה אותו במסע הזהות הפרטי שלו, ובסבל הכמוס שלו. תאמיני לי, שבטיפול הוא היה מוצא משהו לא מאד שונה.

המשיכי להיות ידידת אמת, ללוות אותו בכל השאלות הקשות, ומעולמך שלך נסי להדגים לו סיבות מספיק טובות לחות ולשמוח בחלקו. המוות הוא פתרון סופי ובלתי הפיך, אני בטוחה שישנן פשרות שהוא יוכל לחיות איתן, ולחוות איכות חיים טובה. חשוב שתעזרי לו לקבל את המוצא שלו, להיות גאה בו, ולא להתבייש בו, ועם זאת לחתור להשתלב בחברה מודרנית ליברלית אם זה מה שנכון לו.

ובואו ניבנה כולנו חברה יותר סובלנית, מקבלת, לא נלחמת ולא משתלטת. בואו נהנה מהשוני והמגוון. בואו נלמד לחיות ולתת לחיות.

כל טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ו...

מיכאלה
    26/09/2010

תודה רבה לך. אמרתי לו שמחר ארצה לפגוש אותו ולדבר על המחשבה שחלפה במוחו, הוא אמר לי שעכשיו הוא בסדר שזה הולך ובא. אמרתי לו שאהייה טיפשה בכדי להאמין לו ושחייבים לדבר על כך.
    ברשותך אעדכן בהמשך אם יהיו דבריםשלא אוכל לתת להם מענה.
    ושוב תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו