מחשבות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מחשבות
    גיא
    25/09/2010

שלום, אני בן 25 ובמשך שנים מטרידות אותי מחשבות שמשהו לא בסדר אצלי בגוף, במיוחד בתחום הנשימה. כאשר המחשבות עולות אני מתקשה לנשום סדיר. לדוגמא, בימים אלה הנשימות שלי כבדות, אבל רק כשאני חושב על כך. אני מרגיש שקנה הנשימה של נהיה צר וקשה לי להכניס אוויר בכמות מספקת. המחשבות הללו לא רק קשורות לנשימה ובדרך כלל ברגע שאני מתחיל לחשוב עליהן קשה לי להפסיק. אני לא יודע אם זה קשור לחרדה. יכול להיות שכן. הקשיים הגופניים מתרחשים רק שאני מתחיל לחשוב עליהם ככה שאני מבין שזה פסיכולוגי בלבד. אני לא יכול לדבר על זה עם אף אחד כי אני לא מסוגל להסביר. שאני מנסה אנשים לא כל כך מבינים. אני מרגיש כאילו אני היחיד בעולם שיש לו את זה. מצד אחד אני מתנחם בעובדה שזה לא בעיה רפואית גופנית ושאולי אפשר לשלוט בזה או להדחיק, אבל מצד שני אני סובל כבר שנים, בעיקר בשנתיים האחרונות (כמובן שזה לסירוגין ויש תקופות שהכל בסדר). אני גם מפחד ללכת לטיפול כלשהו מהחשש שלא יבינו אותי אפילו שם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחשבות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשומת לב לגוף

רוני פרישוף
    26/09/2010

שלום גיא,

אני דוקא מאד מבינה אותך. לי עצמי יש תופעה דומה, כאשר אני שמה לב לנשימות, הן בדרך כלל נהיות כבדות יותר, ואני חשה כאילו הריאות שלי קטנות ומתכווצות, ואפילו יכולה להרגיש מחנק.

אנשים אחרים (רבים רבים) יכולים לשים לב לדפיקות הלב, ואז להרגיש כאילו הדופק מואץ או מועצם, ולחוות חרדה מפני התקף לב. אחרים חווים דברים דומים מול פעולות אוטונומיות אחרות של הגוף: הזעה, פעילות מעיים וכיוב'.

המשותף לתופעות האלו הוא, שמדובר על הפניית קשב אל פעולות אוטונומיות של הגוף, המתבצעות באופן אוטומטי ללא צורך בניהול מודע.

הפניית הקשב גורמת להעצמת התחושה, כמו למשל, אם נשים ליבנו לשעון המתקתק ברקע, לפתע תקתוקו ישמע לנו חזק ובלתי נסבל.

לעיתים ההרגשה מלווה בתחושה של איבוד שליטה, תחושה שמשהו לא בסדר ולחץ נפשי. במקרי קיצון היא מובילה להתקף חרדה, אך לא לנזק גופני ממשי.

סביר שהתופעה תתגבר בתקופות של מתח, אז יש נטייה להרגיש יותר פגיעים, לשים לב יותר לגוף ולפרש לא נכון את איתותיו.

מעולה שעקבת והגעת למסקנה שהתופעה פסיכולוגית ולא פיזיולוגית. כבר עשית מחצית הדרך של הטיפול הנפשי. כעת נותר ללמוד לקבל את התופעה כחלק מהטבע המאד אנושי שלך, לא להילחם בה (יותר מאשר "אוף, הנה זה בא עוד פעם" מנומס), להישאר בפרופורציות וללמוד להסיח את הדעת. לפעמים גם תירגול נשימות והרפייה מאד מסייע.

אם אתה חש שיש לך עוד תופעות שקשורות ללחץ ואובססיה, או לתופעות סומטיות, בהחלט כדאי להעזר בטיפול.

וכמובן שעלי צריך לציין שתארתי תופעה כללית, ולצורך איבחון מדוייק ואבחנה מבדלת מקצועית עם מצבים גופניים ונפשיים אחרים, יש צורך בהערכת איש מקצוע.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו