דיכאון

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• דיכאון
    סתם עוד מישהו
    27/09/2010

נתקלתי בפורום הזה אבל לא היה לי אומץ לכתוב אבל התייאשתי כבר..
    אני בן 23, סובל מדיכאון (או משהו כזה, סכיזואפקטיב דיפרשן או משהו כזה..) ואף אושפזתי בגיל 14-15.
    מה שקורה כרגע אני ללא כדורים כבר כמה שנים, בימים האחרונים אני בחוסר שקט, בוכה כל לילה (כל לילה!), לא ישן טוב, לא מתפקד, ירדתי 5 קילו (אני עדיין במשקל תקין), בודד מאוד (אין לי חברים בכלל, כך שאין לי עם מי לדבר), אבי עבר ארוע מוחי ומאושפז כבר יותר משבועיים, אימי איתו מהבוקר עד הערב ואני נשארתי לשמור על ילד בן 5.5 (אני מבשל לו, מקלח אותו, מנגב לו ועושה כל מה שהוא צריך ולפעמים גם רוצה כל עוד זה לא לרעתו)
    שורה תחתונה, אני יודע שאני במצב רע ומדרדר אבל אני לא כל כך יודע מה לעשות.. כל צעד נראה כרגע שהוא צעד ענקי.
    בכל מקרה השבועים האחרונים קשים ביותר וכמעט בלתי נסבלים, קשה לי לנשום, היום יצאתי לריצה (הקפתי חצי תל אביב מרוב שיחרור לחצים) כי אחותי החליפה אותי היום (היא נשואה ויש לה תינוק משלה).
    אני לא יודע אם זה בקשת עזרה אבל אני בהחלט צריך משהו שאני לא יודע אותו, אולי זה אפילו סתם צורך בתשומת לב..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מצוקה

רוני פרישוף
    30/09/2010

סתם עוד מישהו,

שהוא כלל לא סתם, וכלל לא עוד מישהו,

אני מצטערת שלקח זמן להגיב, דוקא כשהסבל שלך כל כך חריף ודחוף.

אתה אדם צעיר, שכבר ידע משברים וכאב בחייו, וכעת מתמודד עם חרדה לשלום אביך, וחוסר תפקוד של המשפחה. נראה שנטל האחריות על אחיך והדאגה לאביך הם מעמסה כבדה מדי על כתפייך.

אני מתרשמת שמצב הלחץ המשפחתי גרם לך להתדרדרות נפשית שחייבת התייחסות וטיפול מיידיים.
    אנא פנה לכל חדר מיון, פסיכיאטרי או כללי, ובקש הערכה פסיכיאטרית, כולל משהו להרגעה ולטיפול במצוקתך.
    לרפואה הפסיכיאטרית יש מענה לסבלך, כשם שנעזרת בעבר, כך תעזר גם עכשיו.

גם גורמים בקהילה, כמו מחלקת הרווחה, יכולים להיכנס ולתמוך אם אתה מרגיש שאינך מסוגל לקחת על אחריותך את הטיפול באחיך הקטן. אולי חוץ מאחותך יש עוד אנשים במשפחה שיוכלו לעזור בזה (דודים, סבים?).

מעבר למענה הדחוף, חשוב מאד שתהייה בטיפול נפשי. הטיפול יעזור לך לצאת מהמשבר, ילווה אותך בארוע של אביך ויעזור לך להתחזק לקראת העתיד. דרך מרפאה לבריאות הנפש או קופת החולים תוכל לקבל טיפול חינם או מוזל.

תרגיש טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול

סתם עוד מישהו
    30/09/2010

שלום ד"ר רוני פרישוף, אני מאוד מודה לך על תגובתך, היא הייתה ועודנה מאוד חשובה עבורי.

הטיפול באחי הקטן הוא לא מ8 עד 14 אלא 24/7 כמו שגיליתי וכמו שכולם ידעו לפני (אז אני לא מחדש לך דבר בנושא הזה..)
    בנושא כדורים, עד שנפתרתי מהם אני לא כל כך שש לחזור אליהם,
    בנושא מחלקת רווחה, הם האחרונים שאפנה אליהם, זהו גוף שאיכזב אותי בעבר וגם כי אחי חשוב לי יותר מחיי, זהו גורם בלתי צפוי שיכול (אם הוא רק רוצה) לקחת אותו ממני בלי כל סיבה נראת לעין או סתם סיבה מגוכחת וחסרת בסיס או סתם בגלל חשש...
    בנוגע ל"מענה הדחוף" מאוד הייתי רוצה לחזור לטיפול, אבל יש כמה בעיות שיש לי שם, (דוגמה אחת: הם מתמחים ורצים להרוויח כסף, לכן אין להם אינטרס להישאר שם, בסוף ההתמחות שלהם שם הם עוזבים, כך שהמטפל מתחלף משנה לשנה (כמו כל החברים שהיו לי..) הבעיה העיקרית הנוכחית זה זמן, אני שומר על אחי... מתי אלך? אני חושב ששאר הבעיות אוכל לטפל ועלות אותם אם רק אוכל להגיע למקום, לדבר עליהם ולמצוא דרך להתגמש או לפתור בעצמי.

אני מאוד מודה לך על תשובתך,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

רוני פרישוף
    02/10/2010

כל הכבוד על טיפולך המסור באחיך הקטן!

אתה צריך לשמור על עצמך ולהיות במצב נפשי טוב ויציב, גם בשביל עצמך וגם בשביל אחיך התלוי בך.

עלייך לשתף את אמא ובני משפחה אחרים במצוקתך, ולקבל עזרה מקצועית ועזרה בטיפול באח.

לדעתי בשעות הבוקר אחיך אמור להיות בגן. בשעות אלו לא תוכל לקבל טיפול?

מתמחים עוזבים מרפאה בסוף התמחותם כי למרבה הצער אין תקנים. מרביתם היו מעדיפים להישאר, תאמין לי. אולי תוכל לפנות באופן פרטי למתמחה שהיה לך טיפול מוצלח איתו, והוא או היא יוכלו לקבל אותך במחיר מוזל, או לעזור לך למצוא מטפל צעיר אחר שיקבל אותך באופן פרטי במחיר מוזל. אם אינך רוצה לחזור לטיפול תרופתי, חשוב מאד שתקבל לפחות טיפול נפשי, גם אם פרטי. זהו טיפול רפואי לכל דבר מבחינתך, והמשפחה יכולה לעזור לממן.

הכי חשוב- אל תישאר לבד במצוקתך, שתף בני משפחה וחשבו יחד איך להתקדם,

תרגיש טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה :)

סתם עוד מישהו
    02/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו