מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם אני תלותית ?אנונימית27/09/2010
שלום אני בת 16 יש לי חברה טובה אחת שאנחנו מסתדרות מצויין יש לנו את אותם התחביבים ואותם החלומות בחרנו באותם המסלולים ועברנו ביחד לבית ספר חדש בעיר אחרת אנחנו תמיד ביחד בבית הספר כי אנחנו לא מכירות אף אחד עדיין ובנסיעות כי אנחנו נוסעות ביחד מהעיר שלנו לעיר של הבצפר. מה שהורג אותי זה שהיא יש לה חיים חוץ ממני, יש לה חברות טובות אחרות והמון ידידים והיא תמיד יוצאת ואני ההפך ממנה , תמיד בבית כי אין לי עם מי לצאת יש לי חוץ ממנה רק שתי שכנות אחת מהן כמו אחות גדולה אנחנו ממש ממש קרובות והשניה אנחנו מכירות מאז שאנחנו קטנות אבל אנחנו לא הכי חברות וגם אני לא רוצה להיות חברה שלה .. יש גם את הבנות מהחוג שלי שהן גם יותר גדולות ממני בהרבה ומספיק לנו פעמיים בשבוע להחליף חויות בשיעור. והיא החברה היחידה משכבת הגיל שלי וזה לא שאני בודדה יש לי המון מכרים אבל אנחנו לא יותר מבגדר מכרים אולי במסיבות נפגשים והיי וביי , ובפייסבוק לפעמים דיבורים וזהו . היחידים שאני יכולה עוד להיות איתם בקשר טוב זאת החברה שהייתה איתי פעם בכיתה שאנחנו לא הכי בקשר והידידים של אותה החברה שנוסעת איתי תמיד (שהם כמו חבורה כזאת שיוצאים כמעט כל יום וצחוקים וכאלה) יצאתי איתם פעמיים וממש נהננו , הם אמרו שכאילו הינה עכשיו אני חלק מהשכונה שלהם. אבל אותה החברה שנוסעת איתי אף פעם לא אומרת לי כשהיא יוצאת וגם לא קוראת לי.. ושוב פעם אם אני אתחבר אליהם אני איתה, הכל יצא מסובך מדי אבל במילים אחרות אפשר להגיד שיש לה חיים חוץ ממני , ואני מרגישה כמו רגשות אשם כאלה אם אני מכירה אנשים חדשים או יוצאת ולא קוראת לה , נמאס לי ממנה אני רוצה גם חיים משלי שבהם היא לא תהיה..
בכללי הכל טוב ויפה כי אין לנו ברירה ואנחנו חייבות להיות ביחד וכשאנחנו ביחד אנחנו מסתדרות מעולה אבל כשאנחנו חוזרות מהמצפר יש לה חיים , ואני תקועה בבית כמו סתומה ומחכה שיחזרו ימי בית הספר , אני מרגישה את זה במיוחד בחופשים כי אז אני תמיד בבית והכי מקסימום זה סרט אצל השכנה או לצאת לשבת עם בגדי בית בפארק שליד הבית עם אחת השכנות והיא יוצאת עם ידידים עושה טיולים וכאלה, במסיבות אנחנו יוצאים כולם ביחד כולל אותי .
ועוד משהו, יצא פעם מצב שבבוקר הלכנו לתחנה של האוטובוס בניפרד ואמרתי לה שאם היא מאחרת אני לא מחכה לה ואני עולה לאוטובוס והיא אמרה בסדר בסוף יצא מצב שהגעתי לתחנת אוטובוס והיא לא הייתה שם התקשרתי אלייה והיא אמרה שהיא באוטובוס (היא אפילו לא תרחה להתקשר להגיד שהאוטובוס כאן ושאני מאחרת) ואז אמא שלי אמרה לי משהו שממש הציק לי- רואה היא עלתה לאוטובוס ולא חשבה פעמיים ואת עוד שאלת מה לעשות אם היא תאחר.
בקיצור האם אני תלויה בה ? איך משנים את זה , ולמה אני מרגישה אשמה אם אני יוצאת לאן שהוא ולא קוראת לה ,הרי היא עושה לי את זה כמעט כל יום ואין לה שום קמצוץ של רגשות אשם , אני מרגישה כאילו אני לראשונה דואגת לה וחושבת עלייה ורק אחר כך עליי , ואני מאוד רוצה לשנות את* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלות ואובססיה
רוני פרישוף28/09/2010אנונימית שלום,
בחודשים האחרונים ענינו לך מספר פעמים במיטב יכולתנו, על שאלה זו ממש ועל אחרות.
לצערי, תשובותינו כנראה לא מספקות, כי השאלות חוזרות על עצמן.
אנחנו לא ערוכים לתת מענה לשאלות מרובות. מאד חשוב שתחזרי לטיפול שלך ותפתרי בעזרת המטפלת את בעיות התלות והאובססיה, גם אלו שיש לך כלפיה. בלי המשך העזרה המקצועית המצב עלול להחריף, להעמיד אותך במצבי דחייה ולגרום לך סבל רב.
אנא מתני את פניותייך לפורום זה לתדירות של אחת למספר חודשים, כדי שנוכל להשיב בשמחה וברוחב לב..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה?
שרון28/09/2010איזה טיפול ואיזה מטפלת ? אני לא נמצאת בשום טיפול וכתבתי כאן רק שלושה פעמים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש כאן טעות !!!!!!!!!!
שרון02/10/2010אני לא הולכת לשום טיפול וגם אין לי בעיית אובסיסיה !! לא הבנתי למה כתבת את זה .
אשמח אם תעני על שאלתי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר
רוני פרישוף02/10/2010שלום אלמוג,
אני מתנצלת, שילבתי שתי הודעות שנכתבו בפורום בעת ובעונה אחת, וייחסתי לך דבר שלא את אמרת.
יחד עם זאת הגבתי לך פעמים רבות בפורום בחצי השנה האחרונה. אני מקווה שתגובותיי תרמו לך, וכעת אני חשה שמיציתי את יכולתי לעזור.
מנהלי הפורום האחרים יוכלו להתייחס.
כל טוב לך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוני ,חשוב לי להבהיר שזאת לא אני
קספר04/10/2010אך כבודבה של הבחורה במקומו מונך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם פה חלה טעות .
שרון05/10/2010מצאתי את האתר הזה לפני כמה שבועות אז לא יכול להיות שענית לי בחצי שנה האחרונים . כן כתבתי כאן פעמיים או שלוש רצופות.
אולי מישהי עם כינויי זהה לשלי (אנונימית) כתבה כאן .
בכל אופן אשמח אם מישהו יענה לי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אני תלותית ? - תגובה
שחף ביתן06/10/2010שלום אלמוג,
נראה כי את נמצאת בבלבול ובתחושות לא ברורות כלפי אותה חברה וכלפי חייך החברתיים. לא ברור מתיאורך מדוע אין לך קשרים נוספים, וכן מה טיב רגשותייך כלפי חברתך? והאם היא חשה דומה. לא ברור גם אם ניסית לדבר איתה על מה שאת מרגישה?
מדברייך עולה המצוקה שלך, תחושת בדידות ותלות, וכן תחושה שלך כי קיימת חוסר הדדיות בקשר שהוא משמעותי עבורך. ברור כי קשה להישאר לבד עם כאבים כאלו.
נראה כי את זקוקה לעזרה לעשות סדר ברגשות שלך, להבין יותר את עצמך ואת המצב שבו את שרויה. אם אינך מרגישה שיש אדם קרוב שאיתו את יכולה לדבר ולנסות לארגן את מחשבותייך ורגשותייך, רצוי מאוד לפנות לעזרה מקצועית ולהיות בטיפול שדרכו תוכלי לבחון לעומק את שאלת התלותיות ושאלות אחרות הנלוות לשאלה זו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)