שאלה לגבי מהות הטיפול

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי מהות הטיפול
    אופטימי
    30/09/2010

אני בן 31 בעבר הייתי בטיפול במשך מספר חודשים, ואכן הרגשתי שהטיפול עזר לי להגיע לתובנות מאוד חשובות שקשורות לדפוסי התנהגות שהשתרשו בי במשך שנים ,,אולם לאחר זמן מסויים חשתי שהתכנים בטיפול די חוזרים על עצמם,ושהמטפל מפחית משבוע לשבוע את רמת הקשב שלו ולכן נאלצתי לעזוב את הטיפול, שאלתי היא כזו האם הטיפול הפסיכולוגי גם עוסק במתן כלים בהתמודדות עם קשיים או שתכלית הטיפול היא ההקשבה ?
    פשוט כיום אני מעוניין לקבל גם כלים מעשיים להתמודדות ולא רק במטפל שיקשיב לי
    כי מה שנדרש לשפר אני כבר יודע, כעת אני מעוניין להתרכז באיך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי מהות הטיפול

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול כסוכן שינוי

רוני פרישוף
    02/10/2010

שלום אופטימי (תמיד תישאר כך!)

בודאי ובודאי (ועוד בודאי) שמטרת הטיפול הפסיכולוגי היא לחולל שינויים חיוביים בני קיימא בחיי המטופל, בהתאם למטרותיו ורצונותיו, תוך התאמה לתנאי המציאות.

הקשבה, אמפתיה, הבנה, הכלה נפשית כל אלו הם חלק מתפקידי הטיפול, אשר עוזרים למטופל למצוא את שלוות הנפש והלגיטימציה, אשר יאפשרו לו להתבונן אל תוכו ולזהות את הפתרונות, והכוחות לחולל אותם.

טיפול אינו אמור להסתכם בהקשבה פאסיבית, חס וחלילה. לצד התפקודים הרגשיים האלו, יש מקום לפרשנות, עיבוד, הצבת מטרות ואלטרנטיבות, עצות והכוונה במידה מתאימה, ולעיתים גם התנסות התנהגותית ו"אימון".

יש מגוון של שיטות, סגנונות ומטפלים, כל אחד נוהג בתמהיל אחר, אך ככלל המטרה של טיפול היא לחולל שינוי פנימי וחיצוני, ולשם כך יש בידינו ארגז כלים עשיר ומגוון.

אני תוהה האם פתחת עם המטפל את אכזבתך ותחושתך שהוא אינו מרוכז מספיק בדבריך או שהטיפול תקוע. אני מאד ממליצה לך, ולכל מי שהולך לטיפול, לדבר בגילוי לב על כל התחושות, כולל ביקורת, אכזבה או שאלות שיש לגבי הטיפול עצמו. זה כשלעצמו בונה ביטחון עצמי ואסרטיביות, ומיטיב עם הקשר.

כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

אופטימי
    02/10/2010

היי רוני, קודם כל אני מודה לך על התייחסותך לעניין, לשאלתך לאחר מספר פגישות ספורות העלאתי את הצורך שלי לקבל ממנו שיקוף של דברים והוא אכן שיתף אותי בנקודת מבטו, אולם לאחר מכן באחת הפגישות שיתפתי אותו בתחושה שאני צריך כלים נוספים, ואני זוכר ששאלתי אותו מהו חושב למשל על משחק תפקידים וזה העלה בו חיוך קל וביטול, הוא בעצמו אמר לי שאחרי מחלתה הקשה של אימי הוא חש שמצבי לא משתפר גם לאחר מספר לא מועט של פגישות, אולם כשהודעתי לו על הפסקת הטיפול הוא תקף אותי במשך 20 דקות בטלפון, וניסה לשכנע אותי שאני בן אדם חלש שחייב לחזור לטיפול שזה מעשה שאינו ראוי ולא מכובד מבחינתי וגורם לתהיות ולחוסר אמון ! שמחתי לשמוע ממך שלפסיכולוגים ישנו ארגז כלים גדול, אני מקווה שאם אחזור לטיפול אגיע למטפל/ת שגם יידעו להשתמש בארגז הכלים הזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו