שקרים בטיפול

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שקרים בטיפול
    מיכל
    03/10/2010

שלום,
    כשקשה לי בטיפול לספר משהו אני תמיד מתחילה בשקר ואז אומרת את האמת רק אחר כך..לדוגמא כמו שאני אומרת שאף פעם לא הרגשתי רגש מסויים ואחר כך אני אומרת שהרגשתי אותו...או שהיא שואלת אותי: באמת? ואז אני חייבת להגיד שזה לא בדיוק ככה ולהצטדק.....למה זה קורה לי? אולי בסוף היא לא תאמין לי בכלל? למה אני לא מסוגלת להיות אמיתית מההתחלה? והאם להעלות זאת בטיפול? כי אני מתביישת להגיד שבעצם שיקרתי....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שקרים בטיפול

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בושה, אשמה וקושי להיחשף

שחף ביתן
    06/10/2010

שלום מיכל,

אחת הסיבות שאנו הולכים לטיפול הוא הקושי לדבר על רגשות מסוימים, לא רק עם אנשים אחרים, אלא אף עם עצמנו. המטפל לעיתים קרובות מצביע על המקומות האלו ומתייחס לקושי זה, תוך כדי יצירת סביבה מקבלת המאפשרת להיחשף ולדבר גם על רגשות שמעוררים בושה, אשמה, כאב וכדומה. כך שמה שאת עוברת הוא טבעי למדי. נדמה אפילו שעצם זה שאת מכנה זאת שקרים ועל כן חשה אשמה הוא חלק מהעניין, כלומר, חלק מנטייתך להרגיש אשמה ובושה ולהתקשות להיות גלויה עם עצמך ואחרים.
    חשוב מאוד שתדברי על כך עם המטפלת, לשם כך בדיוק את נמצאת בטיפול. חשוב שתבנו יחד סביבה שבה תחושי קבלה וחוסר שיפוטיות כדי שתוכלי להעלות בחופשיות ככל האפשר את מחשבותייך ורגשותייך.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו