מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שקרים בטיפולמיכל03/10/2010
שלום,
כשקשה לי בטיפול לספר משהו אני תמיד מתחילה בשקר ואז אומרת את האמת רק אחר כך..לדוגמא כמו שאני אומרת שאף פעם לא הרגשתי רגש מסויים ואחר כך אני אומרת שהרגשתי אותו...או שהיא שואלת אותי: באמת? ואז אני חייבת להגיד שזה לא בדיוק ככה ולהצטדק.....למה זה קורה לי? אולי בסוף היא לא תאמין לי בכלל? למה אני לא מסוגלת להיות אמיתית מההתחלה? והאם להעלות זאת בטיפול? כי אני מתביישת להגיד שבעצם שיקרתי....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בושה, אשמה וקושי להיחשף
שחף ביתן06/10/2010שלום מיכל,
אחת הסיבות שאנו הולכים לטיפול הוא הקושי לדבר על רגשות מסוימים, לא רק עם אנשים אחרים, אלא אף עם עצמנו. המטפל לעיתים קרובות מצביע על המקומות האלו ומתייחס לקושי זה, תוך כדי יצירת סביבה מקבלת המאפשרת להיחשף ולדבר גם על רגשות שמעוררים בושה, אשמה, כאב וכדומה. כך שמה שאת עוברת הוא טבעי למדי. נדמה אפילו שעצם זה שאת מכנה זאת שקרים ועל כן חשה אשמה הוא חלק מהעניין, כלומר, חלק מנטייתך להרגיש אשמה ובושה ולהתקשות להיות גלויה עם עצמך ואחרים.
חשוב מאוד שתדברי על כך עם המטפלת, לשם כך בדיוק את נמצאת בטיפול. חשוב שתבנו יחד סביבה שבה תחושי קבלה וחוסר שיפוטיות כדי שתוכלי להעלות בחופשיות ככל האפשר את מחשבותייך ורגשותייך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)