מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התמודדות עם מוות של אבאשלי05/10/2010
ערב טוב,
אני בת 38, נשואה ללא ילדים (מנסה כבר שנתיים להרות ללא הצלחה).
אבי שהיה דמות מאוד דומיננטית בחיי ובחיי המשפחה,
היה חולה מאוד במשך 3 חודשים, טיפלנו בו כששהה בבי"ח ובי"ח סיעודי בשבועיים האחרונים לחייו. מצבו הפיזי והמנטלי הדרדר קשות בבת-אחת, כך שנשארו אצלי משקעים רבים מבחינת מצבו הפיזי והמנטלי בחודשיו האחרונים...שאינני מצליחה להיפטר ממחשבות וזכרונות קשים אלו!
אימי נשארה כמובן לבד, לאחר 54 שנים של זוגיות עם אבי וגרה די רחוק ממני.
אחי לא חי בארץ, ואחותי גרה קרוב אליי, אך איננה נשואה ובעלת משפחה.
הסיטואציה שנוצרה היא שכל החגים וסופי השבוע בעלי, אחותי ואני נמצאים עם אמא
אם היא באה אלינו או שאנחנו נוסעים אליה.
מעבר לקושי בהתמודדות עם האובדן הקשה של אבי, אני מרגישה שאני דואגת ללא הפסקה לאימי, לאחותי... וכמעט שלא נשאר לי זמן לעצמי ולזוגיות שלי (תודה לאל שיש לי בעל שמבין ומקבל באהבה את המצב החדש).
אני מרגישה שכל ה"עול" נופל עליי, ולמרות שהכל נעשה באהבה, יש לי חיים ומשפחה קטנה, שכרגע כולם באים על חשבונה...
אין ספק שמצבי הנפשי לא תורם לעובדה שאינני מצליחה להיכנס להריון.
אני חייבת לציין שהנני מטופלת בפלוטין וקלונקס בתקופה האחרונה, במעקב של פסיכיאטר כמובן. תודה לאל, תופעות הלוואי שהיו לי כגון דכאון, חרדות ודי-ראליזציה נעלמו בעזרת הכדורים, אך לאחר מותו של אבי, מצב רוחי מאוד מאוד שפוף.
הייתי שמחה לשמוע על המלצותיכם להתמודדות שכזו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבל ומלנכוליה
שחף ביתן06/10/2010שלום שלי,
אני משתתף בצערך על מות אביך. מוות של קרוב משפחה ושל הורה הוא חוויה קשה מאוד ומטלטלת. 38 שנים חיית איתו בטוב וברע, ברגעי האושר ואהבה וברגעי הכעס והקושי. קשר עם הורה הוא עמוק מאוד, שכן הוא מתחיל עוד לפני שיש לנו מילים, והמשמעות של הההורה בחיינו, לעיתים קרובות, הולכת מעבר לקשר הממשי שיש לנו איתו ברגע נתון.
ההתמודדות עם אובדן מסוג זה לוקחת זמן, ודורשת תהליך אבל ממושך. לעיתים לא ניתן להימנע בתהליך זה מהסתכלות פנימה לאזורים שעד כה פחות הכרנו בתוכנו. נראה כי ההשפעה על מצב רוחך וההתגייסות לעזור לאימא ואחותך על חשבון חייך שלך והמשפחה שלך מושפעים מרגשות וממשקעים הקשורים באובדן שחווית, אולי בחרדות מאובדנים נוספים, ואולי מרגשות אחרים שקשורים בקשר שהיה לך עם אביך ובקשרים עם אימך ואחותך.
חשוב ביותר שתוכלי לאפשר לעצמך לחזור למסלול חייך הנורמלי תוך מתן מקום לתהליך האבל שלך. חשוב שתתני מקום לאבל שלך על אף הכאב הכרוך בכך.
טוב שאת מטופלת בתרופות, ואולי יש לשקול גם טיפול בשיחות שיעזור לך להתמודד עם תהליך האבל ולחזור בהדרגה לחייך שלך ולמשפחתך תוך הסתגלות למצב החדש, ולאיזון החדש במשפחת המקור שלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)