מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפולמאיה06/10/2010
היי, אני בת 26 נמצאת בטיפול פסיכולוגי כבר 3 שנים בנוסף אני גם לוקחת טיפול תרופתי.
מתחילת הטיפול הרגשתי שיפור כי הגעתי במצב לא טוב, עכשיו אני הרבה יותר טובה מפעם. הייתי סובלת בעבר מחרדות דיכאון וכו. עכשיו זה ברמה הרבה יותר נמוכה.
אני מתחילה להרגיש שנמאס לי קצת מהטיפול. זה משעמם אותי ועולה לי הרבה (בזמן שאני יכולה לבזבז במקום על הנאות...). אני עדיין זקוקה לזה אבל הכל כל הזמן חוזר על עצמו. אותם שיחות...הרבה פעמים אני והמטפלת מתחילות לעשות משהו(לימוד טכניקות וכו) ומפסיקות באמצע וזה נורא מעצבן שאין לי רצף.
מה עושים?
איך אדע מתי אני כבר לא צריכה טיפול יותר -תרופתי/פסיכלוגי?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת טיפול
שחף ביתן06/10/2010שלום מאיה,
אני שמח לשמוע שאת מטפלת בעצמך ומרגישה את האימפקט החיובי של הטיפול. טיפול משולב תרופתי ושיחות הוא אכן הטיפול הטוב ביותר, על פי מחקרים, עבור הפרעות חרדה ודיכאון.
לא ברור מדברייך מדוע אתן מתחילות טכניקות ואז מפסיקות, מדוע הרצף נקטע? האם דיברת על כך עם המטפלת? האם העלית את הקושי ואי הנוחות הנגרמת לך עקב כך?
גם את שאלת סיום הטיפול כדאי להעלות מול המטפלת שלך, לשמוע את דעתה, לדון איתה בהתלבטות שלך ולעשות תהליך משותף שבו תגיעי להחלטה לגבי המשך הטיפול.
לגבי טיפול תרופתי עלייך להתייעץ עם פסיכיאטר/ית לגבי הפסקת התרופות ואופן ההפסקה.
שימי לב כי זה לא מומלץ להפסיק בו זמנית את שני הטיפולים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)