מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- המשך לתיאוריה-בבקשה הפעם תגובהאבי11/10/2010
אני חושב מהניסיון שלי עם המחלה(סכיזופרניה) שיש לנו עוד קול בראש בנוסף לקול של המודע גם קול של התת מודע,קול חבוי שמקבל חיים כאשר מתפרצת מחלת נפש וממש שומעים אותו.
מי יודע אם בבסיס שלנו אנחנו רעים או טובים? אם אנחנו טובים והמחלה עושה אותנו רעים או שאנחנו פשוט רעים מהיסוד
אני חושב שאין דבר כזה רע מהבסיס או טוב מהבסיס אני חושב שאנחנו מקבלים את המידע מגירויים חיצוניים בלבד! וכך המוח מלקט את הדברים "הטובים" והם נשארים איתנו ואת הדברים "הרעים" לא ממש נחמקים מאיתנו אלא עוברים אל הלא-מודע.
בכוונה לא אמרתי גירויים פנימיים כי אני לא חושב שבאמת אנחנו לומדים משהו מגירוי שכזה וזה בטח לא מחזק את ה"תיאוריה" שלי שחולי נפש הם זן אחר של בני אדם אלא פשוט אנשים רגילים עם מחלה כמו כל המחלות ולא יותר או פחות מזה.
.אני אומר שאנחנו גם וגם(גם רעים וגם טובים)...כאשר בתת מודע נמצא קול הרוע ובמודע נמצא קול ההיגיון והטוב.וכאשר הרע גובר על הטוב, השדים גוברים עלינו , נוצר מצב של התפרצות המחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמת ושקר
סתם עוד מישהו11/10/2010אני חולק עליך קצת בנושא, אני לא חושב שיש כזה דבר "טוב" או "רע", כמו "אמת" ו"שקר" זה דבר שהוא סובייקיבי, ביסוד שלנו כולנו "טובים", האמת שלנו משתנה מאדם לאדם.
אני כן מסכים איתך שהמחלה היא כמו כל מחלה (רק שמחלת הנפש קשה ממחלת הגוף..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני ממש מודה לך על מה שכתבת
קספר11/10/2010אני חושבת שזה תלוי את מי אתה שואל .
כמעט בכול נושא שלמדתי, היה את ההשוואה בין ה הלוח החלק של הביהביוריסיטים , ופסיכודינאמים .
אני ממש קטונתי מלכתוב על זה
אבל אתה יודע, אני ממש אוהבת ככה , להתפלסף על הדברים האלה . ואתה ממש עוזר לי לעשות סדר בראש .
נו טוב, ואתם לא יודעים ממש מי אני.
אז יאללה
אם הבנתי נכון , ושוב קטונתי , המצב שאתה מתאר הוא שהחלק שאמור להפריד בין הלא מודע למודע לא ממש עובד ואז חלקים של האיד דחפים וכו , יוצאים לעולם .
אם הבנתי נכון,זה בערך האדם הנוירוטי = סיכזופרניה .
האמת היא שזה ממש מעניין כי ניראה לי שכול אחד מהפסיכואנלטיקאים רואה את מה שאתה מתאר, בצורה אחרת, אבל גם בצורה מאוד דומה .
ניראה לי שחלק חשבו ש הבעיות של האדם נוצרות מיחס לא תקין של האם . ניראה לי שהכוונה שלהם שכול האנשים נולדים עם טוב לב .
חוז מאחד שהיה רופא ולא חשב כך.
אבל באמת מעניין אותי, איך המחלה מתפרצת מלחץ על האיד? אם לא אז ממה?
פגשתי הרבה את ההשוואה בין התורשה לסביבה .
מקווה שלא פגעתי בך או משהו , ואם אכן פגעתי אני מתנצלת מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתיאוריה-בבקשה הפעם תגובה - תגובה
רוני פרישוף12/10/2010שלום אבי,
תענוג לקרוא את התיאוריה שלך! אתה שופע תובנות ורעיונות, שעוזרים להבין את נפש האדם ואת טיבעה של המחלה.
גם אני מסכימה שהעולם הפנימי שלנו מורכב מהפנמות (מודעות ולא מודעות) של גרויים מן הסביבה, אם כי אין לשכוח מאפיינים גנטיים ומולדים.
כאב לי לקרוא שאתה חווה את המחלה כהתפרצות של "רע". אני לא מזדהה עם החלוקה ל"רע" מול "טוב".
אולי במקום חלוקה ל"טוב" ו"רע" הייתי מעדיפה חלוקה ל"יש" ו"אין". כלומר, הפנמת חוויות של היעדר, חסך, פגיעות, בדידות וכיוב, מחלישות את ההפנמות של שפע, קבלה ונוכחות.
המשך בהתמודדות שלך עם מחלתך, וכולנו נרוויח מן המחשבות שלך.
מפאת קוצר זמן, לא תמיד אוכל להגיב לתיאוריה, אך אני תמיד קוראת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום!
אבי13/10/2010טוב האמת בקשר לכתיבת הרעיון הזה ובכלל לכל הדעות שלי בזמן האחרון הוא שאני עברתי משבר לא קטן עם מערכת השיקום בה השתקמתי לפני מס' שנים וזה סחף אותי להמון התלבטויות והרהורים נון סטופ ממש לשאלות קיומיות בסגנון ובעיקר על מחלות נפש ויותר נכון - סכיזופרניה.
ואני באמת מכול הלב חושב שבאמת ההפרדה בין המודע ללא מודע לא קיימת אצל חולי סכיזופרניה בזמן ההתקף ולכן ואני פשוט לקחתי את זה צעד אחד קדימה ואמרתי שקיימים שני קולות או שלא יודע הקול הפנימי פשוט משתנה והוא גם משתנה מאדם לאדם אצלי זה היה יותר בכיוון של הרע כי הייתי אלים מילולית בזמן ההתקף בעיקר איומים ואני חושב שזה קשור לזה שהייתי אקטיבי במחלה ולא כמו רוב הסכיזופרנים שהם פשוט פאסיביים אז זה נורא תלוי ואני פשוט אומר שמשהו לא ברור הדריך אותי לאיומים ולהתנהגות הזאת כאילו משהו שלט בי שלט לי במוח ואני חושב שזה "הקול" של התת מודע כי לא יכול להיות בשום אופן שהייתי מתנהג איך שהתנהגתי אם הייתי מקשיב לקול ההיגיון הקול של המודע.זה הכול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם נקח את זה עוד קצת קדימה..חח
אבי18/10/2010עכשיו ברצינות, שאנחנו מודעים לעצמנו(לקול הפנימי של המודע) אנחנו לא מודעים לקול של התת מודע ושאנחנו לא מודעים לעצמנו(שוב..למודע) אנחנו מודעים לתת מודע.
נשמע כמו משחק מילים אבל אם ניקח את המערכת יחסים שלנו עם עצמנו, כל אחד לעצמו, עוד מימי אדם וחווה בגן עדן היה את הנחש שהוא בעצם משקף את הקול התשוקה לתאווה לרוע ואת הקול של אלוהים הקול ההגיוני והמודע לעצמו שמבטל את אותו תשוקה,תאווה..
אז זה אומר שהקול הזה האפל והמיסתורי של הרוע בעולם קיים אצלנו אבל בצורה לא מוחשית אנחנו לא יכולים להצביע עליו ולתפוס אותו לעומת זאת הקול של המודע נמצא אצלנו חזק הקול הפנימי שמדריך אותנו שבלעדיו אנחנו לא שווים כלום ובלעדיו אנחנו תלויים בחסדים של השדים שלנו שהתאגרו שנים במערכת ולאט לאט עם הזמן צוברים תאוצה ומנצחים אותנו ומה שנשאר מאיתנו זה בעיקר הרבה שאלות כמו : איך הגענו למצב הזה? מה זה סכיזופרניה? ותמיד נישאר במצב שכויכול מת - המצב לפני המחלה ונישאר עם המטען של תוך כדי המחלה עם שאיפה לצמוח מאותו מצב ושננסה לצמוח ניתקל באותן שאלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)