אחותי הולכת לאיבוד

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אחותי הולכת לאיבוד
    לירון
    12/10/2010

אני נמצאת במצב של בלבול ולא יודעת מה צריך לעושת.. הפניה שלי היא אודות אחותי שהיא משתנה בצורה מוזרה... בילדות שלה היא היתה ילדה מאד שקטה ואוהבת וכולם אהבו לשחק איתה.. היא היתה מחוננת בלימודים שלה וכל המורים אהבו אותה.. כשהיא גדלה והתחילה ללמוד באונברסיטה החיים שלה מאד השתנו ( וזה מאד טבעי) אך היו לה המון בעיות שהיא לא שיתפה אותי בהם אפילו ועד היום היא לא משתפת אותי למרות שאני מראה לה שאני לא אשפוט אותה ושאני אקבל אותה איך שהיא גם ההורים שלי מאד תומכים אך היא שומרת הכל בתוכה ומעדיפה לא לשתף אך אחד.. המקרה היחידי בו היא היתה משתפת אותנו היא שאין לה ברירה למשל אם היא נכשלה בכמה קורסים והיא צריכה לעשות שוב היא אומרת כיוון שהיא צריכה להסביר למה היא עדיין באונברסיטה לומדת.. כל הזמן יש לה הרגשה שהיא תקועה ושהיא לא יכולה להמשיך הלאה וזה מאד מקשה עליה ועלינו.. היום היא הפכה למפלצת שכל הזמן צועקת ומקניטה אפילו את אמא. למשל אם אמא מציעה לה להכין לה נס שהיא קמה בבוקר היא צועקת עליה.. לאחרונה היא מאד אגרסיבית ומתייחסת אלינו כאויבים למרות שאף אחד מנסה להציק לה... ההורים שלי סופגים ממנה המון היא רק מלינה שהחיים שלה לא כמו שהיא רוצה שהם יהיו והיא רגזנית כל הזמן.. אני אישית חושבת שיש לה בעיה בבטחון העצמי שלה כיוון שהיא רואה כל דבר בשליליות וחושבת שהיא צריכה להוכיח לאנשים שהיא חזקה.. היא גם לא מקבלת ביקורת בכלל בכלל .. למשל אם מדברים על מישהי שיש לה עודף משקל למשל היא משתפת פעולה והיא אפילו מאלה שמאד אוהבים להטיף מוסר.. אבל שזה עובר אליה היא פשוט הופכת למפלצת ומתחילה לתקוף מילולית את כל מי שבסביבה..
    אישית אני חושבת שהיא זקוקה לטיפול נפשי.. כואב לי שהיא סובלת וכואב לי שההורים שלי סובלים.. איך אוכל לשכנע אותה ללכת לטיפול? זה נראה לי כבלתי אפשרי כי היא לא מודעת שהיא כן צריכה טיפול אבל אני חושבת שזה הפתרון היחידי..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחותי הולכת לאיבוד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחותי הולכת לאיבוד - תגובה

רוני פרישוף
    12/10/2010

שלום לירון,

את מאד רגישה למצוקתה של אחותך, וקולטת נכון שהתנהגותה האגרסיבית היא תוצאה של חוסר בטחון וסבל רב. נסי לשחרר את דימוי ה"מפלצת", אם זה יעזור לך להכיל אותה יותר טוב ולא להיכנס איתה לעימותים מיותרים.

גם לי נשמע שאחותך מתקשה להתמודד עם סיבלה ולצאת ממעגל קסמים שלילי, ובודאי היא יכולה להעזר בטיפול. אם קשה לשקף לה את מצוקתה ולדבר אל ליבה, אולי תוכלו להחליט שבעייתה של אחותך היא למעשה בעייה של כל המערכת המשפחתית, ולפנות יחד לטיפול משפחתי.

יתכן כי אחותך מרגישה בסתר ליבה כ"כבשה השחורה" במשפחה, ולכן מתנגדת להנציח את הסטיגמה ולפנות לטיפול אישי. טיפול משפחתי יתן לה הרגשה (נכונה) שכולכם שותפים לקשיים וגם לתמיכה.

אפשר גם שאמא או ההורים יפנו לייעוץ והדרכה מקצועיים, ובהמשך יבקשו מאחותך להצטרף.

כל טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו