בטיפול

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בטיפול
    מיכל
    15/10/2010

שלום לפסיכולוגים,

שמעתי על הסדרה שהייתה "בטיפול" עם אסי דיין. האם הסדרה מראה טיפול אמיתי ממש כמו כמו אופי טיפול בחיינו האמיתיים? האם אתם ממליצים לצפות בכך?עוד אשמח לדעת מהי דעתכם המקצועית על כך שחלק מזמן כל פגישה מוקדש להרפייה ודמיון מודרך.
    שאלה נוספת שמעניינת אותי, מהי החשיבות בטיפול של קריאה בשם? (ז"א שהמטפל פונה למטופל בשמו הפרטי ולהיפך, או היעדר שימוש בשם? ) האם יש לכך משמעות?
    אשמח לתשובתכם בהקדם.

תודה רבה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בטיפול

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בטיפול - תגובה

רוני פרישוף
    18/10/2010

שלום מיכל,

לא צפיתי בסדרה ב"טיפול", אך שמעתי עליה רבות ונצורות. אני תמיד בעד דרמה איכותית, אך מן הסתם כדאי לזכור שמדובר בסדרה מתוסרטת, ולא להעביר את הציפיות אחד לאחד אל המציאות. אולי אחרים שצפו בסדרה יוכלו להגיד יותר.

הרפייה ודמיון מודרך הם כלים מצויינים. מטפלים רבים עובדים עם כלים אלו, אם את מעוניינת להתנסות בכך.

השימוש בשם הוא חלק טבעי משיחה בין בני אדם. קשה לי לדמיין מצב טיפולי, או מצב שיחתי אחר, בו לא פונים זה לזה בשם. בחו"ל לעיתים המטפל מתקרא בתוארו ובשם משפחתו (כמו ד"ר פרנק) ואילו המטופל בשמו הפרטי. הדבר יוצר תחושה של הירארכיה ודיסטנס. בארץ הדבר אינו מקובל, ושני הצדדים מזדהים בשמם הפרטי ולעיתים אף בכינויי חיבה (שושי, רחלי, דובי). (כשמטופלים מתחילים לקרוא לי "מותק" אני מבינה שיש אולי בעייה קטנה).

אגב, מיכל, למה הציפיה לתגובתנו "בהקדם"? האם יש כאן דחיפות כלשהי?

כל טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוני תודה רבה, אכן

מיכל
    22/10/2010

לא היה צורך בציון הפנייה כדחופה. תודה על מענה מקצועי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו