שאלה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה
    ירון
    25/11/2007

אני בן 30, בשנה האחרונה אני בדיכאון טוטאלי. אין לי חשק לכלום, שום דבר לא מרגש אותי. נראה כאילו אין לי טעם לחיות. אני חסר ביטחון עצמי. מה אני יכול לעשות עם עצמי?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משבר זמני או מתמשך

סיגל לוי פסיכולוגית קלינית
    25/11/2007

הי ירון
    דכאון הוא מילה שימושית בשפה למצב רוח ירוד, אולם דכאון בשפה המקצועית כולל ירידה תפקודית בכל התחומים - חשיבה ורגשות שליליים, ירידה בתיפקוד בלימודים ו/או בעבודה, סממנים פיזיים (חוסר כוחות, עייפות, שינויים בתאבון, חוסר אנרגיה מינית) ולעיתים עד כדי מחשבות אובדניות.
    אם אתה מרגיש שאינך מצליח לצאת לבד מהמצב זמן כה רב, כדאי לפנות לעזרה מקצועית (פסיכולוג, פסיכיאטר)...

אם קשה לך ליזום, אולי תבקש עזרה מאד קרוב

בהצלחה

סיגל לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יצירת גירויים....

רונן דוד
    26/11/2007

ירון יקר,

אתה יודע אולי, כאשר בן אדם נפגע פיזית באופן שהוא לא יכול להניע את גפיו,
    הוא עובר תהליך שיקום בו מגרים את האיברים הפגועים
    וגורמים לו לחזור להפעיל את ידיו ורגליו,
    עושים זאת בגירוי הדרגתי שלב אחריי שלב.

זה בדיוק מה שצריך לעשות למי שעבר משבר נפשי,
    וחווה סוג של נכות נפשית או רגשית כלשהי,
    צריך לחשוף אותו לאט לאט לגירויים מהסביבה,
    עד לשיקומו המלא.
    גירויים כאלה יכולים להיות: יציאה עם חברים, התעניינות בתחביבים חדשים, לעשות יצירה - ציור, פיסול, פתירת תשבצים ועוד,
    צריך להתחיל אולי לקרוא חוברות, סיפורים, ספרים, עיתונים וכל מיני ירחונים ודברים שיעשו לך טוב.
    צריך לצאת החוצה, לעשות הליכה אולי בחוף הים או סתם באיזו טיילת,
    לראות ולפגוש אנשים, לצאת עם המשפחה ועם החברים וככה לאט לאט תחזור לך החיוניות, שמחת החיים והרצון לעשות דברים.

כל דבר בזמנו, לא לוותר ולהיות אופטימי זו מהות החיים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו