מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיות בשתן ללא אבחנה רפואיתרונן18/10/2010
שלום...
אני בן 23 בשנתיים האחרונות הייתי שרוי במצב של סטרס כמעט באופן קבוע עקב לחצים שונים בעיקר בתחום הזוגיות,
לפני שנה התחילו לי בעיות בשתן,
בהתחלה היה מדובר בשתן מפוצל וחלש עם טפטוף בסוף ההשתנה,
ולאט לאט המצב הלך והתדרדר, נוספה תכיפות ודחיפות במתן שתן, הרגשת חוסר התרוקנות, קימה מרובה בלילה להשתין.
עברתי בירור מקיף שכלל בדיקות ציסטוגרפיה וציסטוסקופיה, אולטרסאונד של דרכי השתן, בדיקות דם, שתן, תרביות.
ועדיין ללא שום אבחנה, כל הבדיקות יצאו תקינות.
גם כדורים שנתנו לי לא עזרו, אנטיביוטיקות, חוסמי אלפא למינהם וכדורים כמו ויסקר ודוטרסיטול...
כיום המצב הוא פשוט בלתי נסבל, התיפקוד שלי נפגע בצורה קשה,
אני לא יכול לעבוד עקב המצב הזה, אני כמעט ולא ישן בלילה עקב הרגשה קבועה של לחץ לעשות פיפי. אני מרגיש נורא מבחינה פיזית, ומרגיש שהמצב הנפשי שלי הולך ומתערער.
כדור שכן עזר לי במידה מועטה היה "אלטרול" שההתוויה העיקרית שלו היא לטיפול בדיכאון ובחרדה אך הוא גם יעיל נגד שלל כאבים כרוניים. לקחתי את הכדור במשך 3 שבועות והפסקתי לאחר מכן עקב בדיקה שהייתי צריך לעבור.
יום אחרי שהפסקתי לנטול את הכדור חל שינוי משמעותי בהרגשה שלי, התכיפות בשתן ירדה והזרם שתן התחזק ולראשונה מזה הרבה זמן הרגשתי "מרוקן".
השיפור המשיך שבוע וחצי בערך ועכשיו שוב אני מרגיש שהמצב חוזר לקדמותו כלומר מחמיר.
המקרה הזה גרם קרה לי לחשוב שאולי בעצם מקור הבעיה הוא נפשי ושכל המצב הזה נגרם לי עקב לחץ ומתח מתמשכים.
רציתי לשאול אותך קודם כל אם הסברה שלי הגיונית?
האם נתקלת פעם במקרה דומה?
האם כדורים אנטי דיכאוניים ושיטות טיפול כמו ביופידבק יכולות להועיל לי???
כיצד אוכל לטפל בבעיה אם אכן מדובר בבעיה פסיכולוגית?
אני פשוט כבר אובד עצות
אשמח לשמוע את דעתך המקצועית
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בשתן ללא אבחנה רפואית - תגובה
יפעת קלוש יגל18/10/2010שלום רונן
מאחר והמוקד של בעייתך הוא פיזיולוגי, וכדור נוגד דיכאון וחרדה עזר לך, הייתי מציעה לך להפנות את השאלה שלך לפורום של פסיכיאטרים שהידע הרפואי שלהם הרבהיותר גדול מהידע שלי. כמו כן הם בקיאים יותר בממצאים ויכולים לקיים ק'שר טוב יותר עם רופאים שבדקו אותך.מצבים נפשיים משפיעים על הגוף ותפקודו, לא ברור ל מה תשובת הרופאים לאי הממצאים, האם הם לא הפנו לתחום הנפשי/פסיכיאטרי? אני אישית לא נתקלתי בבעיה שאתה מתאר על רקע נפשי אצל מבוגרים.
יחד עם זאת אין ספק שאתה זקוק לתמיכה רגשית על רקע המצוקה שהתפתחה בעקבות הסמפטום, וזאת נית לקבל בטיפול נפשי, ואם אכן מקור הסמפטום הוא נפשי הטיפול בסופו של דבר ישפיע גם עליו.
בהצלחה1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)