מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פאסהמתושלח18/10/2010
נראה לי שיש לי הפרעה בתפיסה של הזמן, אני אף פעם לא נמצאת בהווה ( אולי גם לא כל כך במציאות). מגיל 12 בערך, תחילת ההתבגרות הגופנית, אני מרגישה "זקנה" (בגלל זה המתושלח), . עכשיו אני באמת מבוגרת (בת 40+), ומרגישה פאסה לגמרי, בני הבכור כבר בן 24, יש לי רגשי אשמה על מחשבות של פרישה מהחיים/עולם, לא תכננתי לחיות עד גיל כל כך מבוגר, אין לי סיבה מוצדקת להיות כזו ובכל זאת אני לא מצליחה לאהוב/להתחבר לעצמי , אפילו לא מבחינה פיסית . כ 3 שנים אני נמצאת בטיפול, התימות המרכזיות בטיפול עוסקות בילדות (בשורוק) ובילדים, או בילדות הרעה מאוד שהייתה לי או בילדים ובקשרים המורכבים שלי עם ילדיי ובעלי (גם סוג של ילד) בגלל אותה ילדות רעה ביותר, עד שהייתי בטיפול לא ממש הקדשתי מחשבה לעבר, די מחקתי הכל, מבחינתי חיי החלו בגיל 18.עכשיו אני כל הזמן, יותר מידי עסוקה בעצמי בזמן עבר. לא פעם המטפל מדבר על "הילדה" על "התינוקת" שבי, זה נשמע לי מגוחך מן דיבור של פסיכולוגים, בכל זאת אני אישה מבוגרת. לפעמים אני משתפת פעולה, ומנסה להתחבר איליו, ולפעמים אני מבטיחה לו שאין שום ילדה, רק אני, ואם כבר אז יש "זקנה" ולא תינוקת (אולי קצת אינפנטילית), ואם כבר אולי עדיף לא להיות בקשר עם הילדה הבעיתית שהייתי.
כדי להיות באמת בסדר, וגם כי חבל על הכסף והזמן, הפכתי את עורי ולקחתי מהספריה ספר של דמיון מודרך שאמור לעזור להתחבר "לילד הפנימי" הגעתי למסקנה שלפחות כרגע זה בלתי אפשרי הכל אצלי מעורבב, אני לא יכולה לעשות הפרדות. תכלס עדין זה מרגיש לי מגוחך.
נראה לי שאין כל כך קשר בין תחילת ההודעה להמשכה ובכל זאת אשמח לשמוע את דעתכם על כל העניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פאסה - תגובה
רוני פרישוף20/10/2010שלום לך,
אני מוחה בתוקף על ההגדרה של 40+ כ"מבוגרת"! 40 הוא ה-30 החדש, וגם אם יש לנו קמטוט הבעה פה ושם, הרווחנו אותם בצדק ובכבוד. אני איתך במאבקך הצודק נגד שיני הזמן, ובעד הזכות לילדות מאושרת, לעולם לא מאוחר מדי..
וברצינות, המטפל שלך נשמע מסור ואכפתי מאין כמוהו. נסי לא "להתנגד" להזמנה שלו להתמסר לטיפולו, ולהרשות לילדה הפנימית לנוח מעט ולקבל מענה לצרכיה. זה לא נשמע לי דיבור מגוחך, אלא דיבור אכפתי ועוזר. אני בטוחה שהוא פונה גם אל הבוגרת שבך, ואולי בסוף הילדה והאישה הפנימית ישלימו ויתיידדו.
מעבר לכך, אני מזהה אצלך כשרון כתיבה, המבוסס על עולם פנימי ועולם של דימויים עשיר. אולי נסי לפנות קצת זמן לעצמך, ותפתחי את כשרונך בקורס לכתיבה יוצרת, או כיוב'? זה לא הזמן להזדקן, זה הזמן להתפתח ולגלות את היצירתיות שלך. סביר שהכתיבה תסייע לך לעבד חוויות קשות ממרחק בטוח.
עד 120!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רוני
מתושלח22/10/2010גם את כותבת יפה, קראתי כמה פעמים את מה שכתבתי (וגם את מה שאת כתבת) כדי למצוא סימנים לכשרון ולעולם הפנימי העשיר בהודעה הקצת מבולבלת ואימפולסיבית שלי, זה לא שאני לא מסכימה איתך, החלטתי להסכים עם כל מי שאומר עלי משהו טוב, זו חכמה שבאה עם הגיל. אנחנו הולכות ומתחזקות,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)