מעילה באימון?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מעילה באימון?
    עלמה1
    22/10/2010

.. לפני כמה ימים הפסיכולוגית שלי אמרה שלי שלפני כשנה בערך אחרי שיצאתי מסשן נסערת היא התקשרה לאימי כדי שתשים עלי עין . העיניין הוא ש (1) לפי מה שהיא טענה היא לא חששה שאפגע בעצמי רק רצתה שאימי תשים עלי עין ותתן לי צומת לב.

(2)אני בת 30 (ולא משהו) ;).. יש לה את מספר הנייד שלי וגם את האיי מייל לדעתי כאדם בוגר היא הייתה צריכה להבעה את דאגתה ישירות אלי ! לא להגיד לאימי שתשמור עלי!

היא הודתה בטעות אבל טענה שהשמירת דיסטנס שלי והסגירות שלי גרמה לה לא לחשוב שזו אופציה .
    לדעתי זה כמו להגיד "אוקי עשיתי טעות וגרמתי לתעונה אבל הרצפה הייתה עקומה כך שזה לא ממש אשמתי".
    במקום לקחת בעלות על הטעות בצורה מלאה מבלי להעביר את האשמה אלי.

אני רוצה לציין שאני אצלה יותר מ8 שנים כך שהיא אמורה להכיר אותי

ולא אין בי בעס רק אכזבה וכאב

בעיני יש חוק ברזל בטיפול ... שהוא לא מערבים גורם חוץ אלה אם יש חשד קונקרטי לפגיע עצמית או בזולת .. האם אני טועה?

כאחת שרוצה גם לעסוק בטיפול (בעבעה ויצירה ) בעתיד (בעזרת השם) אני תוהה האם היא פעלה נכון.. עם כל זה שעשתה מה שעשתה מדאגה ואכפתיות וכו.

אשמח לקרוא את דעהם של אנשי מקצוע

שבת שלום
    עלמה 1

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעילה באימון?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעילה באימון? - תגובה

שחף ביתן
    22/10/2010

שלום עלמה,

את כותבת על סיטואציה מורכבת ולאור היסטוריה ארוכה, וקשה עד בלתי אפשרי לתת תשובה פשוטה. מה שחשוב הוא בעיקר מה שאת מרגישה. בסופו של דבר תצטרכי להחליט על פי מה שאת מרגישה.

מבחינה טכנית יבשה, אכן סודיות הטיפול של אדם מעל גיל 18 קובעת כי אין לערב אדם נוסף (שלא לצורכי הדרכה והתייעצות - כלומר עם דמויות מקצועיות אחרות) ללא אישור המטופל. מצבי קיצון כגון סכנה של פגיעה בעצמי או פגיעה באחרים יכולים להוביל להפרה של כלל זה.

עם זאת, טיפול הוא לעיתים רחוקות יבש וחשוב לנסות להבין את ההתרחשות בקשר הטיפולי הייחודי שלכן. לפי דברייך נראה כי את פגועה פעמיים, בפעם הראשונה על המעילה באימון, ובפעם השנייה על אופן ההתמודדות של המטפלת עם תחושותייך בעקבות זאת.
    רצוי להביא אל הטיפול גם את הפגיעה הזו. נדמה כי אתן מדברות על מה אפשר לדבר בקשר ביניכן ומה לא? עד כמה יש פתיחות ואפשרות לדבר? על מה אי אפשר? מה לא נכנס לקשר? גם המטפלת לא בטוחה מה היא יכולה להביא לקשר, כפי שאמרה לך. אך אין בכך דווקא להאשים או להעביר אלייך את האחריות, אלא אולי הזמנה לבחון את הקשר שלכן, ומה הגבולות שלו ושל הדיבור בתוכו. אתן יכולות כמובן להיות אפשרויות נוספות שיעלו בבירור של הקשר ביניכן לאור האירועים שאת מתארת.

חשוב לבחון את האכזבה שלך, ורצוי, אם זה מתאפשר, לעשות זאת בתוך הקשר הטיפולי.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לתגובה

עלמה1
    22/10/2010

אני בדעה שאיש מקצוע צריך גם לדעת לקחת אחריות על הטעויות שהוא עושה .
    וגם לחשוב איזה מסר היא מעבירה לי שהיא מתקשרת לאימי ומבקשת ממנה לתת לי צומת לב וכו.
    אני בת 30 (ולא משהו..) אדם בוגר
    אם היא הייתה מוטרדת הייתה יכולה להתקשר אלי (יש לה את מספר הנייד שלי) או לכתוב לי מייל ולבדוק אם אני בסדר .

היא הודתה מצד אחד שטעתה אבל מצד שני העבירה חלק מהאחריות חזרה אלי (שאני שומרת דיסטנס וכו).
    מפריע לי שלא לקחה בעלות על הטעות שלה בצורה מלאה .

וכן.. היא יודעת מה אני חושבת ומרגישה

שב"ש
    עלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו