קשר משפחתי חונק

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קשר משפחתי חונק
    יעל
    25/10/2010

שלום לכם. אשמח לעזרה בנושא שמעיק עלי ומטריד אותי מאוד: אחותי הבכורה ואני נשים מבוגרות ללא ילדים. הורינו הלכו לעולמם לפני מספר שנים. שתינו מתגוררות באותה עיר ועובדות באותו מקום. אני מרגישה שהחיים והעבודה זו ליד זו הם יותר מדי בשבילי: הקשר הזה (זה מרגיש יותר כמו "הפלונטר הזה") כובל אותי ולא מאפשר לי נפרדוּת, זהות עצמית, חיים פרטיים. היא מעורבת/מתערבת כמעט בכל דבר בחיי ונפגעת כאשר אני לא משתפת אותה במשהו. במשך השנים חשבתי לשנות מקום עבודה (למרות שהעבודה מאוד מעניינת אותי ואני מצליחה בה מאוד) או ללכת ללמוד (למרות שבעצם אינני רוצה בכך) - רק בגלל סיבה אחת: להתנתק מאחותי. הרצון החזק להתנתק יוצר בי רגשות אשמה ו... אני לא עושה כלום ומרגישה תקועה ומתוסכלת. יש לכם עצה מה לעשות למען עצמי? הערה חשובה: הייתי שנים בייעוץ אצל מספר פסיכולוגים. תודה מראש וערב נעים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשר משפחתי חונק

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשר משפחתי חונק - תגובה

שחף ביתן
    27/10/2010

שלום יעל,

אינני יכול להציע לך פתרון מסוים למצב שאת מתארת. את מתארת סיטואציה מורכבת שבה יש אובדן של הורים, קשר קרוב אך חונק בין אחיות שנותרו לבד, והתלבטויות בנושאים אישיים ובינאישיים הנוגעים לזוגיות, ילדים, קריירה וכן הלאה.

מדברייך עולה כי הקשר עם אחותך מאוד קשה לך ואת מרגישה שגם עוצר אותך. ההמלצה שניתן לתת היא לנסות לפתוח ערוצי תקשורת ביניכן שבמסגרתן תוכלו להתוות מחדש את אופי הקשר ביניכן, כך שתוכלו גם להנות מהקשר ולהשתמש בו גם כתומך, דוחף ומניע, ולא רק תוקע.

לעיתים קרובות קשה מאוד לייצר תקשורת שכזו ללא עזרה מקצועית. כך שעל אף שציינת כי כבר היית בייעוץ פסיכולוגי, אני ממליץ לך לחשוב על טיפול זוגי, לך ולאחותך, שבו תוכלו לנהל משא ומתן על אופי הקשר, על מנת לא לאבד אותו.

את יכולה כמובן לפנות גם בעצמך לטיפול ולנסות להבין את התפקיד שיש לאחותך בתוך חיי הנפש שלך, ומה התפקיד שלה בקושי שאת מרגישה להגשים את עצמך.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההתייחסות, ובכל זאת

יעל
    28/10/2010

התגובה שקיבלתי כנה ומלאת רצון לעזור אבל "נכונה" מדי, צפויה מדי... לא ממש מחדשת לי.
    כמובן שגם אני חשבתי על הרעיון של פגישה משותפת שלנו, האחיות, עם יועץ מקצועי - אבל אחותי לא רצתה. זכותה.
    החשיבה שלי צריכה להיות על עצמי: מה עושה לי טוב, מה מחזק אותי. מה אני אוהבת.
    להפנות את תשומת הלב שלי אלי, ופחות לתת לדגש מה טוב לאחרים, מה הם רוצים/אומרים/מרגישים (כפי שחינכו אותנו בילדותנו וקשה לנו לצאת מהדפוס הזה).
    אחרי כשלוש שנים של ייעוץ פסיכולוגי אני מרגישה שלמדתי משהו חשוב:
    החיים שלי - הם באחריותי. מה שאעשה/לא אעשה בהם תלוי רק בי. אני המושכת בחוטים.
    אם אמשיך להיות "קורבן" (של נסיבות, של מחשבותיי, של אנשים אחרים) לעולם לא אהיה חופשית להיות מה שאני רוצה.
    זה נשמע כמו מנטרות מאיזה עיתון נשים או משהו, אבל זה עוזר. באמת.
    מאחלת לעצמי להתחזק מבפנים, להקשיב (גם) לקול שלי ולעשות (גם) למען עצמי.

ואותו איחול - הלוואי שיצליח לגעת גם באנשים אחרים הזקוקים לו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו