למה אנשים כאלה חסרי טאקט??

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• למה אנשים כאלה חסרי טאקט??
    מיטל
    27/10/2010

היי,
    אני בת 24 ומאוד חסרת בטחון לגבי המראה שלי והיום קרה מקרה שאישר לי את המחשבה שאני לא מספיק יפה,או לא מספיק נראית טוב.
    זה התחיל כשאני וחברתי הטובה נכנסנו למונית. חברה שלי היתה מאוד לחוצה כי היא עמדה להיפגש עם איזה בחור והיא כל הזמן אמרה שהיא מרגישה שהיא לא נראית טוב ואני אמרתי לה שהיא מדהימה ושהיופי לא נמדד רק לפי מראה חיצוני וכו'..ואז הנהג החליט להתפרץ לשיחה ואמר לה שהיא מהממת ושתלמד מהחברה שלה (כלומר ממני) שאני הרבה פחות יפה ממנה ובכל זאת יש לי בטחון. חברה שלי התחילה להגיד לו שאני יפה ושהלוואי שהיו לה את הפנים שלי והוא רק הדגיש את העובדה שאני הרבה פחות יפה ממנה שוב ושוב. החברה שלי אמרה לו שהוא לא ראה אותי מספיק טוב והוא המשיך להגיד לה" ראיתי אותה טוב מאוד,היא פשוט לא יפה,אמרתי לך שאת מדהימה וזה עוד גבר אומר לך". והוא לא נרגע,הוא פתאום עצר את המונית והתחיל להגיד לאנשים "מי יותר יפה?נכון שזאת"?ואני פשוט רציתי לקבור את עצמי. עוד לא נתקלתי בכזאת סיטואציה וחוסר טאקט. מאז המקרה אני פשוט לא מפסיקה לחשוב על זה.אני חושבת שבחיים לא אמרו לי משהו יותר מעליב מזה.
    אני יודעת שזה נשמע כאילו אני שטחית וחושבת רק על מראה חיצוני אבל זה פשוט מציק לי..אני כל הזמן חושבת על המשפט הזה שהוא אמר שוב ושוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    למה אנשים כאלה חסרי טאקט??

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה קטנה ולא מקצועית

יעל
    27/10/2010

אני מאוד מזדהה עם התיסכול שלך. אני רוצה לעודד אותך ולהציע שתקבלי את "החוויה" הזאת כמתנה, כי בזכותה - ועוד אחרות שמזמנים לנו החיים - תלמדי ה-מ-ו-ן על עצמך ועל יחסייך עם העולם שסביבך. בגילי המאוחר אני כבר יודעת שמי שקובע איך אני נראית (כלפי חוץ) ואיך אני מרגישה (כלפי פנים) זו - אני. כמה פשוט. לפעמים לוקח זמן להבנה הזאת לחלחל בתוכך, אבל כאשר היא מגיעה היא נפלאה ומשחררת ונותנת לך חיזוק וחופש פנימי ענקי. כאשר קראתי את דברייך נזכרתי בשיר קטן של יורם טהרלב: בכל אחת יש משהו מושך בכל אחת יש משהו שזוף בכל אחת יש משהו גלוי בכל אחת ישנו אולי ואני מחפש את היופי שבך שאיש לא ראה לפניי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי יעל מאין את כול כך אופטימית?

קספר
    28/10/2010

גם אני רוצה !!!!!!!!!!
    הלוואי ויכולתי לחשוב בצורה כול כך אופטימית .
    את צודקת בדברייך , אבל כשקשה ורע, קשה לחשוב כך .
    השאלה שלי היא ,איך חושבים בצורה אופטימית, גם ברגעים קשים?
    למשל, התחלתי עבודה , ליפני כמה שבועות , וממש רע לי שם.
    מתיחסים אליי בצורה ממש לא נעימה .
    אם היו פונים אליי עם דילמה כזאת, הייתי אומרת נו ,טוב יהיה בסדר , יקח לך זמן להתרגל , וכו....
    אבל עכשיו???????....................
    אני מיואשת !!!!!
    אני מתכוונת להתפטר ולהשאר בלי עבודה בגלל זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה אנשים כאלה חסרי טאקט?? - תגובה

רוני פרישוף
    27/10/2010

מיטל יקרה,

זה לא חוסר טקט, זו תוקפנות לשמה. הצטמררתי מהסיפור, ואני איתך בתחושות הזעזוע והכעס.

אנחנו חיים בחברה כוחנית דורסנית ואלימה, ואת היית הפעם קורבן לאחד הביטויים המכוערים שלה (איך מי שמתיימר לשפוט מה יפה, יכול להיות כל כך מכוער).

תודה ליעל על ההתייחסות הרגישה והמנחמת. צודקת יעל, שהיופי קורן מבפנים, וכך גם הזכות לדעת מי את, מה את שווה, ולמה את ראוייה, זכות שאותה האיש הפקיע ממך בכוח אלים.

אני לא יכולה לצערי לחבק אותך ולאמר לך כמה את יפה, אבל יכולה לנסות לעודד אותך להמשיך לטפח את הבטחון והיופי, הפנימי וחיצוני, עד שתהיי שלמה עם עצמך, ולהזכיר לך שיופי הוא הרבה עניין של טעם ואין לאף אחד שיפוט אובייקטיבי, אלא רק בשם עצמו.

מעבר לכך, נראה לי שהנושא לא היה יופי, אלא מאבק כוח, שבו אותו אדם ניסה לצבור לעצמו תחושות כוח, שליטה ועליונות תוך כדי שימוש בכן ועל חשבונכן. קיימת סבירות כי הוא פרק עליכן חוויות של התעללות, השפלה וזעם מחוויו האישיים. לא עכשיו כשאת פגועה וכואבת, אבל אולי בעתיד, תוכלי למצוא בתוכך רחמים על ההתנהגות הבזוייה והפתטית, שישיבו לעצמך תחושה של ערך ושליטה, ואולי גם יכולת לשים גבול מיידי ואסרטיבי להתנהגות כזו.

ולבסוף, טוב שהיתה לצידך חברה טובה שהרגישה אותך ויצאה להגנתך. חברות קרובה, כמו גם זוגיות, הם קשרים המבוססים על ברית נפשית עמוקה ומחוייבות, שהמראה החיצוני אולי מעודד אך הוא בטח לא העיקר,

תתאוששי, וכל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיטל,אני מבינה אותך לחלוטין

slowly but su
    27/10/2010

יש אנשים רעים בעולם הזה, שנטפלים לאלה הרגישים בכלל ובפרט.
    אני יודעת איך זה קשה להתנתק ממה שאמרו לך, בעיקר שיש משהו מזה עוד בעבר.
    אני מחזקת אותך ואומרת לך:את יפיפיה. כולנו יפיפיות.
    יעל, השיר מדהים. תודה שהכרת לי אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואו..ריגשתן אותי עד דמעות !!

שני
    28/10/2010

קודם כל אני רוצה להגיד לכולכן תודה. תודה על התגובות המעודדות!! חיזקתן אותי מאוד,כל אחת בדרכה שלה.
    רוני- לקחתי לתשומת לבי כל מילה ומילה ואכן צדקת במאה אחוז כשאמרת שזו היתה תוקפנות לשמה. אני אדם שמאוד רגיל לעודד אחרים וכששמעתי את חברתי "משתלחת בעצמה" ואומרת שהיא מרגישה מכוערת מיד ניסיתי לעודד אותה כשבעצם לא ידעתי שבעוד דקות אני אמצא את עצמי קורבן להתעללות מצד איש חסר רחמים .להיות במקום הזה ששני אנשים מדברים עלייך בגוף שלישי כשבעצם ישבתי לידם -זה היה מקום נורא להיות בו.הוא היה כ"כ תוקפן ואגרסיבי,בור וחסר כל אינטליגנציה רגשית וכמו שאמרת, אני יכולה רק לרחם עליו שהוא כזה ולהגיד תודה שיש לי את היכולת להבחין שלא מתנהגים כך,החל מאדם הכי קרוב אליך ועד לאדם שאינך מכיר כלל.אז רוני- המון תודה!!
    יעל,תודה על השיר היפהפה ועל מילות העידוד. גם אני מקווה שהיום בו אהיה מאושרת במי שאני קרוב ממה שאני חושבת ותודה גם לslowly, על המילים המחממות!!אם היה אפשר הייתי כותבת עוד אבל בכל זאת,זה פורום.אז לסיכום, זה אכן היה תרגיל לחיים,יש גם כאלה שיגידו שזה היה מלמעלה.אני לא יכולה להתעלם מהתחושות הקשות שהמקרה הותיר בי אך עם זאת אני מרגישה גם שיצאתי מחוזקת נפשית ושאני באמת צריכה להודות על מי שאני.
    שוב,תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגזמתם.

סתם עוד מישהו
    28/10/2010

אני חושב שהגזמתם וניפחתם את כל המצב למפלצת חסרת פרופוציות, נכון הוא חסר טקט, רוב האנשים בעולם לא מודעים לדברים שיוצאים להם מהפה ומשפט פשוט יכול לפגוע באדם בלי לשים לב בכלל, אבל מפה ללהפוך אותו למפלצת אכזרית חסרת רגישות?? הפכתם עכבר לפיל... ועם תשומת הלב לדבר ה"קטן" הזה מעוררת תגובה כזו רצינית איך את מתכוונת לנהל את חייך בהמשך שהם יהיו הרבה יותר קשים? קחי את העניין הרבה יותר בקלות, תחליקי, זה יעזור לך הרבה יותר בחיים אם תלמדי להחליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הגזמתן - תגובה

מגי
    28/10/2010

התשומת לב היא לא לאדם הקטן המסכן והעלוב ויש ים כמותו.

התשומת לב היא לכותבת ההודעה. זו שנעלבה מהמטומטם.

רוני כהרגלה מפגינה נוכחות כמו שצריך זה מחמם ומעודד.

אין עלייך רוני. הרגשתי שזה נכתב מהנשמה. עבורה....

לפעמים לדעתי עובר קצת זמן עד שקולטים שהמטומטם אכן מטומטם וכלום.

וצריך וכדאי לקבל עידוד וזה כיף. "חיבוק" חם לא מזיק.

וגם אני איתך.

מגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לסתם עוד מישהו..

מיטל
    29/10/2010

יש לך את כל הזכות שבעולם לחשוב שניפחתי או ניפחנו את הסיפור אבל עד שלא תהיה בסיטואציה דומה לא תהיה לך את היכולת להבין על מה מדובר.אם היית קורא קצת יותר טוב את מה שכתבתי היית מבין שלא נפגעתי מהעובדה שהוא אמר שאני פחות יפה ממנה אלא מהדרך בה הוא עשה את זה. תשים לרגע את עצמך בסיטואציה דומה בה מישהי(בדגש על "מישהי") אומרת עליך שאתה הרבה פחות חתיך מחבר שלך.זו דעתה וזה בסדר(אני לא הייתי אומרת את זה בלי קשר אבל מילא..) אבל כשהיא לא עוזבת את זה ומתחילה לחזור על זה שוב ושוב ומערבת אנשים אחרים זה כבר מתחיל להיות הרבה יותר לא נעים. ועכשיו תנסה לדמיין את ההרגשה כשגבר אומר את זה לבחורה בת 20 ומשהו שאולי לא הגיעה לקבלה עצמית עדיין ושאולי אותה בחורה גם ככה חסרת בטחון לגבי המראה שלה,ותוסיף עוד את העובדה שהוא השווה בין שתי חברות שזה בכלל דבר שלא עושים.בקיצור אני לא אנסה לשכנע אותך לחשוב אחרת אבל לדעתי היחיד שניפח את העניין זה הנהג עצמו. ומגי- תודה רבה על החיזוקים,אני מעריכה את זה מאוד:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין חושב ככה

סתם עוד מישהו
    29/10/2010

אני מסכים איתך שהסיטואציה לא קלה ובאמת אנימצטרף לאחרות בכך שאני מצטער עבורך ואני בטוח שנפגעת מאוד מכל הסיטואציה, אבל עדיין אני חושב שצריך בסך הכל להסתכל על זה כ"תקרית", כלא יותר מפדיחה של יום אחד, משהו לספר לבן הזוג שלך בעתיד ולצחוק על זה, אבל מפה ללהפוך את זה לקריסת מערכות זה עדיין מוגזם עבורי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו