קושי עצום-רוצה רק לעצום את עיניי ול

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קושי עצום-רוצה רק לעצום את עיניי ול
    slowly but su
    27/10/2010

אני כותבת פה מתוך ידיעה שזה אולי יגיע לאנשים שאני כותבת עליהם. לא פשוט ולא קל לחשוף ככה אבל אני מרגישה כל כך לבד כרגע.
    היום בעבודה אחת העובדות התלוננה עליי. בצעקות ליד המנהלת. מישהי שאני אישית הייתי נחמדה אליה גם חברתית וגם בעבודה. שלמרות שהיא משחקת אותה עובדת רוב הזמן, מספרת כל היום סיפורים על המשפחה שלה,מחפשת צומי בכל דבר,אפילו פעם אחת לא הלכתי לספר עליה למנהלת. לא הערתי לה. הייתי נחמדה אליה. לאחרונה אני פשוט נותנת לה פחות צומת לב כי היא פוגעת. ויש עובדת חדשה,די טיפשה או לפחות משחקת אותה ממש טוב שהיא טיפשה, שמתנערת איתה מכל אחריות או עבודה. רק מנסה להפיל על אחרים.ומתעלמת מכל מה שאומרים לה. אז עכשיו קלטתי שהן כנראה ריכלו עליי מאחורי הגב ותיכננו את זה ביחד. מסוג האנשים שידרכו עליך כדי למצוא חן בעיני הבוס.ממש מולך,בלי שום כבוד או בושה.היא פגעה בי מאוד. אמרה שלא עשיתי משהו שהייתי צריכה לעשות.שלא בצדק. משהו שהיא בעצמה לא עושה רוב הזמן. בצעקות. כל הבניין שמע. אני לא יודעת אם המנהלת מאמינה לה או אם בכלל אכפת לה מכל זה. היא לקחה אותי לשיחה, חזרה על הנאום הרגיל של "אל תהיי רגישה" והפעם לא שתקתי. זו מי שאני. רגישה. אולי הם חסרי חשיבות(קרו מקרים כאלו בעבר עם מישהי אחרת) שמתנפלים ככה עליי. בלי שום סיבה אמיתית. רק בגלל שהן עצבניות על הבעל, על החיים. סתם מתוסכלות.ואני נפגעת. מאוד.הבכי לא נשלט. וזה כאילו בסדר לדבר ככה אליי ולא בסדר שאני נפגעת. הוצאתי הכל בשיחה הזו,טוב לא הכל, בטוח שכחתי משהו. אבל חשפתי די הרבה דברים, איך זו לא ממש עובדת כל היום ואיך השניה מתחמקת מהעבודה ועוד מתלוננת עלי אח"כ. החוצפה של אנשים מדהימה אותי. ותבינו,זה לא שיפטרו אותי או משהו, סתם ללכלך, למה זה טוב? יש משהו פה שאני לא מבינה? זה לא שמצפה למישהי קידום או העלאה במשכורת, מה הקטע?
    אני מרגישה כאילו כל כוחות החיים יצאו ממני. אחת בעבודה,כאילו חברה,לא אמרה כלום, לא תמכה ולא ניסתה להגן עליי. אם זה היה הפוך הייתי קופצת ומנסה להגיד משהו. כל אחת דואגת לתחת שלה. ובשביל מקום שלא מפטר אף אחד, זה די אבסורד. אולי אני מצפה ליותר מידי. אולי אני חיה באשליות שלאנשים אחרים ממש אכפת.
    ניסיתי לדבר עם אחותי, היא ניפנפה אותי די מהר. החברה הכי טובה שלי התחילה לספר לי על הסלט שהיה אתמול והתעלמה מהכאב הפרטי שלי. החבר כבר לא חבר, אוטוטו נפרדים. אני מרגישה שלאף אחד לא באמת אכפת.
    האם אני רגישה מידי? האם בכלל יש לי מקום בעולם הזה? אתם מכירים את ההרגשה הזו, שאתם שק האיגרוף של כולם? שאנשים מדברים איתך כדי שלא יהיה להם משעמם,לא באמת כי הם אוהבים אותך או רוצים להכיר אותך. העולם הזה פשוט מגעיל. בא לי לעצום עיניים ולא להתעורר. מה כל זה שווה?
    מכירים מקום עבודה שזקוק לעובדת נחמדה רצינית ורגישה?
    תודה על ההקשבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למה לא מתייחסים אליי? גם פה אני

דניאל
    31/10/2010

בלתי נראית? :( אני כל כך עצובה,ולאף אחד לא אכפת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העצב יש לו סוף

אני
    04/11/2010

לפעמים נדמה לנו שהכל שחור, שאין מוצא....לפי מה שכתבת את בתקופה של פרידה מהחבר, ויש את הבנות המעצבנות בעבודה כך שאת במצב לא קל כרגע.
    אלא שכמו כל דבר בחיים האלה, זה זמני. אני מקשיבה לך, ושומעת את המצוקה שלך. אני בטוחה שיש מי שכן אוהב אותך. אם את מרגישה שלא מתייחסים אלייך כמו שאת רוצה או צריכה שאת לא מובנת, זה מעצים את התסכול ואת ההרגשה שאת לבד.
    השאלה היא איך את יכולה לשנות את זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי עצום-רוצה רק לעצום את עיניי ול - תגובה

שחף ביתן
    04/11/2010

שלום לך,

הרבה מאוד כאב יש בדברייך. כאב, כעס, קושי. אולי בגלל זה דברייך נותרו ללא מענה. את מתארת שגם בחיים אנשים מתקשים להקשיב לך, לשמוע אותך. את מתארת חוויה של קושי, חוסר צדק, וחוסר מקום, בכל החזיתות. הכאב שלך חזק ועוצמתי ונראה כי יש קושי להגיב אליו, יש קושי לעמוד בפניו.

עם זאת, חשוב שאת מדברת, כותבת, ומחפשת את הכתובת הנכונה עבורך. אפשר לקרוא בדברייך את הכוחות החיוביים שלך, את הרגישות ואת היושרה הפנימית שלך. אני רוצה לומר לך כי הכאב שלך גם נוגע. את זועקת וקריאתך נשמעת, את זקוקה, ומגיע לך, להשמיע את כאבך במקום שבו ישמעו ויקשיבו לך, שבו תוכלי לקבל הכלה ומענה הולם.

אני ממליץ לך בחום לפנות למסגרת טיפולית שבה תוכלי קודם כל לקבל מקום הולם לצרכים שלך, לכאבים שלך, מקום שבו יראו אותך, יראו אותך כמו שאת, ושיתאפשר קשר הדדי, אמיתי ואכפתי. במקום בטוח שכזה תוכלי לבחון את החזיתות השונות בחייך שבהם את חווה קושי, חוסר צדק וחוסר אכפתיות. תוכלי אז גם להבין יותר איך קורה שאת מוצאת עצמך לא פעם במערכות יחסים לא מתגמלות שכאלו, ולהיטיב עם עצמך.

בהצלחה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יקירתי

שירי
    09/11/2010

אני מזדהה עם המון דברים שכתבת, משום שעברתי דברים דומים ולכן אני אשמח לייעץ לך (הפסיכולוגית לא השיבה?)
    1. עליך ללמוד לפתח סוג של חסינות פנימית, ויפה שעה אחת קודם; ככל שתלמדי לעשות זאת, תהי פחות פגיעה ויהיו לך מספר יתרונות רוחניים (כלומר להמיר רגישות להתעלות נפשית) על פני היריבים שלך.
    2. עליך להבין (לא ציינת בת כמה את) שלאדם לרוב טבע אנוכי, ועוולות שבין אדם לחברו שכיחות הרבה יותר מכפי שאת חושבת, אלא שרוב האנשים אינם אידיאליסטים והדבר לא פוגע בהם אישית, ואלו שכן, אלו שעדיין שואפים לצדק ואהבה - נפגעים מכך אישית.
    3. המצב שתיארת לגבי עמיתותיך בעבודה נקרא צרות-עין. שוב, העולם תחרותי, וחסר פירגון מתרחש לעתים קרובות; גם תחושות נחיתות למיניהן יכולות לגרום להתנהגות שתיארת, אלא שאת כנראה אינך מבינה בטבע האנושי. הייתי מציעה לך פשוט להתעלם, ולהמשיך בדרך-הישר עד שהמצב ישתפר מעט.
    4. תיארת גם מצב של 'רעה תחת טובה'; רוב האנשים, בעיקר אלו שלא ניחנו באינטלגנציה גבוהה - לא מודעים להתבזות בלגמול יחס רע לאדם שהעניק יחס טוב. אותם אנשים בד"כ "לא שווים הרבה", והייתי מציעה לך פשוט לשים עליהם איקס ולהמשיך הלאה מבלי להגיר דמעות - כי זה לרוב לא מועיל. לא ניתן לשנות טבעו של אדם.
    5. אדם שנוהג יפה בזולת בד"כ מבקש לזכות בפידבקים ובחום; אני מציעה לך פשוט להתרכז במעלותיך, לנהוג בנימוס כלפי סובביך ועם זאת לשמור על ציפיות נמוכות; זה נשמע פסימי מאוד, אבל זו גם הדרך לזכות בכבוד-עצמי ולהשיג סוג של שליטה...
    7. אפילו אם זה יישמע סתירה למה שכתבתי קודם, תאהבי את רגישותך וראי בה מתנה - אף על פי שזו מתנה מכאיבה - כי יכולתנו לחוש כאב הופכת אותנו במידה מסוימת לבעלי נפש מרוממת, ומעצם כך אנחנו הופכים להיות מיוחדים - נסי לנצל זאת באופן שיעניק לך זהות אמיצה יותר, וכך פחות יעזו לנצל את רגישותך נגדך. זה מסע שתצטרכי לעבור לבדך, אבל בסופו של דבר יהיו לך הכלים להשיג כל דבר שתרצי.
    לפחות מבחינה רוחנית - ואנשים רגישים ואוהבים-צדק, לרוב, הם רוחניים. וזה כלי הנשק שלנו להתמודד עם הבלי העולם הזה.
    8. ידידים שאינם מתעניינים בכאבך הפרטי הם א י נ ם ידידים, הגם אינם אויבים שלך.
    זה בסדר גמור להיות אתם בקשר. פשוט תצטרכי לבחור אם להתפשר או לא, עד שיכנסו לחייך אנשים שיעניקו לך את תשומת הלב שאת רוצה (וזה במידה רבה תלוי בך)...
    9. הייתי ממליצה לך ללכת לסדנאות למיניהן, אפילו אומנותיות, ולעשות דברים שאת אוהבת, בין אם זה לשמוע מוסיקה, לצייר, לרקוד, או סתם לקרוא ספר... קיימי בידך עולם פרטי שיעניק לך כוח להתמודד עם העולם החיצוני.
    10. אם ההרגשה לא חולפת זה בסדר לבקש עזרה. העיקר אל תתייאשי.

מקווה שעזרתי,

מ.א רוזמרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו