אשמה או לא אשמה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אשמה או לא אשמה?
    רותי
    27/11/2007

יש לי חברה שעשתה מעשה פלילי ובחרה לשתף אותי ועוד חברה. מצבה הנפשי היה קשה מאוד והיא הגיעה לאשפוז. אחרי שבועיים של אשפוז החברה הנוספת החליטה לשתף את אנשי הצוות במה שעשתה החברה שלי. כתוצאה מכך החברה איבדה את מקום המגורים שלה. מאז עברו כבר כמעט שבועיים שבהם אני שומעת בלי סוף שהחברה שסיפרה היא לא בסדר והיא עשתה מעשה נורא. כל פעם שאני מנסה לעמת את החברה המאושפזת עם המעשה שהיא עשתה אני נתקלת בחומה בצורה ובבקשה לסיים את השיחה, אם זה בטלפון. אם אני נמצאת בבית החולים בביקור אצלה והנושא עולה היא נעשית באופן מיידי עייפה ומבקשת שאלך.

מה אתם חושבים?
    אולי היא צודקת?
    אולי היה אסור לחברה שלי לשתף את הצוות?
    אולי גרמנו לה עוול?
    לי פחות מפריע המעשה שעשתה מפריע לי שאינה מוכנה לקחת אחריות על מעשיה וגם שמה שלא בסדר בעיניה זאת ה"הלשנה" ולא המעשה עצמו.
    איך הייתם פועלים במקומי?
    הדחף הראשוני הוא לנתק מגע ולתת ל ל"הנות" מהתוצאות של המעשים שלה, אבל אני לא מסוגלת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אשמה או לא אשמה?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא טוב להלשין בימיוחד אם זאת חברה

אבי
    28/11/2007

צריךלעמוד לצידה ולא להלשין ולא לספר שום דבר,זה דיי תלוי במה שהיא עשתה יש הבדל בין מעשה שמסכן אנשים ואף מעיד על היתנהגות שפוגעת בסביבה ובעצמה
    לבין ליגנוב מכונית או משהו,זה דיי תלוי אבל לדעתי אם היא גנבה מכונית או משהו(דוגמה למעשים דומים) לא טוב לספר בתור חברה היא הייתה צריכה לישמור את זה בסוד,בכל מיקרא זה תלוי במה שהיא עשתה מה היא עשתה בדיוק?.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רותי יקרה...

רונן דוד
    29/11/2007

יש דברים שלא חייבים לדבר עליהם, גם בין חברים,
    אם לא נוח לחברתך לדבר על הנושא,
    אז לא חייבים לדבר אליו, אם היא תצטרך ממך עזרה בנושא,
    אני בטוח שהיא תדע לפנות אלייך, חבל לעורר את המתים משנתם...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פספסת את הפואנטה

רותי
    02/12/2007

זה לא שלא נוח לה לדבר על הנושא.
    כל עוד היא אומרת XXX עשתה מעשה נוראי, היה אסור לה לספר.
    היא הרסה לי הכל וכו' וכו' וכו' ואני מקשיבה ולא אומרת אחרת זה יכול להימשך שעות.
    ברגע שאני אומרת לה YYY יקירתי, אולי מה שעשתה XXX זה לא הכי חברי ולא הכי יפה אבל מה עם מה שאת עשית? האם זה בסדר? האם כך נוהג אדם שפוי בדרך כלל?
    אז היא נהיית עייפה (ולא חשוב שהשעה בקושי 19:00 בערב, ולפעמים 11:00 בבוקר) ומבקשת לישון.
    חוץ מזה אתם בכלל לא עונים על מה ששאלתי.
    האם מותר לי לא לשתף כאשר אני יודעת שאדם אחר היה מעורב במעשה פלילי שיש ביכולתו (של המעשה) לסכן את עושהו ואת סביבתו. רק בנס הפעם נגרם נזק לרכוש בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם זה עלול ליפגוע בא ובאנשים אחרים

אבי
    02/12/2007

אז בהחלט את צריכה לספר!.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו