מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אתיקה בטיפולאנדראה05/11/2010
האם מותר לפסיכולוג להעלות את מחיר הפגישה באמצע הטיפול?
אני מטופלת כבר שנה אצל פסיכולוגית שפתאום הודיעה לי שהיא מעלה את מחיר המפגש, האם היא יכולה לעשות זאת?
אני מרגישה כל כך מנוצלת, תחושה שהיא חיכתה שיווצר תלות ואז העלתה את עלות הפגישה.
אני בכל אופן חווה משהו לא הוגן, כאשר מסכמים בתחילת הטיפול על סכום מסוים, המטופל לוקח בחשבון את יכולתו הכלכלית לעמוד בהוצאות הטיפול לטווח ארוך ובמידה ומעלים פתאום את עלות הפגישה במיוחד שנוצרת תלות , זה לא פייר ויכול להיות שהמטופל לא יוכל לעמוד בעלות החדשה ויאלץ להפסיק את הטיפול טרם עת ברגרסיה
לדעתי זה ניצול של חולשה של אדם וגם מאוד מאוד לא צודק
ולא אנושי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתיקה בטיפול - תגובה
רוני פרישוף05/11/2010שלום לך מטופלת,
ראשית, כדרכי לא אתייחס למקרה הספציפי שלך (אני לא מתערבת או מביעה דעה לגבי טיפולים) אלא אתיחס לסוגייה באופן כללי, כחלק מהשירות והמידע שאנחנו מציעים כאן בפורום.
הקוד האתי של הפסיכולוגים נמצא ברשת, וכולכם מוזמנים לעין בו.
מתוך הקוד האתי של הפסיכולוגים 2004:
4.1 מתן מיידע ללקוח
א. בהתערבות פסיכולוגית מכל סוג - לפרט, לקבוצה או לארגון – יתנו הפסיכולוגים מראש ככל שאפשר מידע הולם על אופייה של ההתערבות, על מסלולה הצפוי ועל הנהלים הקשורים בה כגון: שכר, שמירה על סודיות, מקום וזמן תוך שימוש בשפה מובנת ללקוח.
מתוך סעיף זה ניתן ללמוד כי יש להסכים מראש על נושא השכר, ועל שינויים שעשויים לחול בו.
כדאי לציין, שיש טיפולים שבהם קיים באופן מובנה שינוי של התעריף כחלק ממסלול הטיפול.
למשל: בטיפולים הניתנים דרך קופות החולים חלק מהפגישות ניתנות במחיר מוזל, והיתר במחיר שנקבע ע"י המטפל (ויש לתאמו מראש!).
דוגמא נוספת היא כאשר ניתנת הנחה בראשית הטיפול לתקופה קצובה.
אני מאד ממליצה לך לחזור אל המטפלת עם כל הרגשות והביקורת שיש על ליבך, ולראות אם אתן מגיעות לפתרון שיניח את דעתך.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשהלי אני פגועה מידי
אנדראה05/11/2010אני כל כך פגועה ואני כבר מעדיפה לחפש מטפל אחר
ולא הבנתי , הקוד האתי כתוב באופן לא חד צדדי, הוא פותח אפשרות שמטפלים יעשו מה שהם רוצים
הסכום ששילמתי עד כה הוא סכום שהמטפלת קבעה מראש ללא כל הנחה
ואני מעולם לא בקשתי הנחה
אבל עדיין רשום שיכולים לעשות שינוי לאורך זמן לא???
לא בטוחה שהבנתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשהלי אני פגועה מידי - תגובה
רוני פרישוף06/11/2010אני קוראת את החוק הכתוב כמוך, ואין לי פירוש נוסף.
אני מקווה שתמצאי בתוכך תעצומות נפש למפגש נוסף, אפילו אחרון, או אפילו לכתיבת מכתב. לעיתים גם על מציאות שנראית הכי קשה ואובייקטיבית יש זוית מבט נוספת. אם היתה לך שנה משמעותית בטיפול, כדאי לתת עוד סיכוי לתיקון או לסגירה פחות כואבת.
בהרבה מערכות יחסים, חבריות, זוגיות, מקצועיות, אנחנו חוטפים במהלך החיים מהלומות שנראות לנו אנושות ובלתי ניתנות לשיקום. במצבים כאלה, הכי טבעי להתרחק מייד, ולכן אנשים מחליטים להתפטר, להתגרש, לנתק מגע.. ובכל זאת, אני מאמינה שכדי להחזיק את תחושת הקיום והערך שלנו, ואולי גם את היחסים עצמם, תמיד כדאי לתת צ׳אנס נוסף לדיאלוג. נכון שטיפול זה המקום האחרון שאפשר לצפות לקבל בו מהלומה כזו, אך גם מטפלים הם בני אדם שעלולים לשגות ולפגוע. מגיע לך להשמיע את רגשותייך האותנטיים, לשמוע את הסברה והבנתה, וגם לצמוח מהמשבר, בין אם תחליטי להישאר או לסיים.
בכל מקרה שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)