מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא יכולה יותר.אחת09/11/2010
אני בת 17 ולפני כמעט שנה התחלתי לחוש מצוקה מאוד גדולה ודיכאון אבל איכשהו הצלחתי לתפקד חודשים שלמים בלי שום טיפול למרות מחשבות אובדניות מציקות - אולי כי התרגלתי לחיים בין אפיזודות של דיכאון.
לפני חודשיים וחצי התחלתי טיפול פסיכולוגי והפסיכלוגית הפנתה אותי גם לפסיכיאטר, כך שהתחלתי לקחת ציפרלקס 10 מ"ג לפני כשבועיים וחצי.
ואני פשוט מתייאשת.
זה לא עוזר, כלום לא עוזר, וגם אם הטיפול הפסיכולוגי עוזר אני עדיין מרגישה זוועה, מיום ליום אני יותר מרגישה שאין לי כוחות לתפקד, לחיות, לעשות כאילו הכל בסדר, לדבר עם אנשים, אין לי כוח פשוט אין. אני אפילו לא מרגישה כאילו איזה משהו מסוים גורם לי להרגיש כ"כ נורא, פשוט ככה, לא משנה מה קורה תמיד יש מועקה.
והעובדה שהכדורים בינתיים לא עושים כלום ואני רק מרגישה החמרה משמעותית במצב בשבוע האחרון, לא בדיוק תורמת.
כולי כרגע ייאוש וחוסר תקווה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנערה המיואשת
שירי09/11/2010האם הוריך ומשפחתך מודעים למצבך? האם הם בתוך העניינים? האם את משתפת אנשים ב ת ו ך חייך במה שאת עוברת? עליך לברר לעומק מה מקור המועקה שלך. ייתכן שישנם פחדים בתת המודע שלך שאינך מודעת אליהם, ועם כל זאת במסגרת הפורום הכל ספקולציות. מה שברור הוא שעליך לשתף אדם קרוב שיעניק לך תמיכה, ולפנות אל הפסיכיאטר בבקשה שיפנה אותך אל גורמים שאולי יעזרו לך להבין לעומק את מקור המועקה הלא-מרפה; ייתכן שעדיין לא מצאו אותה מסיבות אלו או אחרות. אינני יודעת מה ימליץ לך איש מקצוע לאור המידע המעורפל, אך לפי דעתי מוטב להגיע בהקדם האפשרי אל הרופא המטפל שלך - עם הוריך או עם מישהו קרוב - כך שלא תצטרכי להתמודד לבד. ייתכן שאינך בנויה לטיפול תרופתי מסוים וימצאו עבורך טיפול תרופתי אחר ו/או דרך טיפול נוספת.
החשוב מכל לא להתייאש ולא להיות לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יכולה יותר. - תגובה
רוני פרישוף09/11/2010שלום לך,
אני שומעת את כאבך ויסורייך, וקודם כל שולחת לך חיבוק והרבה אהדה.
טוב מאד מאד שאת יודעת לבקש עזרה, וכבר מתחילה להיות מוחזקת במעגל טיפולי המשלב שיחות וטיפול תרופתי. המשיכי להעזר ולהיתמך גם ברשת ה"לא פורמלית", הורים, חברים, פורומים, "ערן", את לא לבד!
אני מבינה עד כמה גדולה האכזבה כאשר הטיפול התרופתי לא מקל מייד. חשוב שתדעי שהתרופות מתחילות להשפיע רק כחודש לאחר תחילת נטילתן, ולעיתים יש לעלות מעל המינון שניתן לך (שהוא נמוך). יש רופאים הרושמים בזמן ההמתנה הזה גם תרופות להרגעה מיידית. אנא פני בהקדם לרופא שלך להמשך ההתייעצות.
עד שהתרופות והשיחות יתחילו לעשות את שלהם, נסי להחזיק מעמד, כל יום בנפרד. זה זמן להיות סלחנית לעצמך, להתמקד בדברים שאת אוהבת וקצת מנחמים, לבקש ולקבל אהבה.
אם את מסוגלת, נסי, כמידת יכולתך, לעשות פעילות גופנית. כאשר הגוף נמצא בתנועה ומתקדם במרחב, גם הנפש מתחילה לנוע, ולהתקדם במרחב. אנשים מדווחים על שיפור משמעותי במצב הרוח לאחר פעילות גופנית, יתכן שגם לך זה יעזור.
בעיקר נשמע שאת בידיים טובות ועוד מעט תתחילי להרגיש הקלה.
ספרי לנו בהמשך מה שלומך, ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)



.jpg)
.jpg)

