מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אני מרגישה נוראאני09/11/2010
יש לי כאבי גרון כבר שלושה חודשים שמונעים ממני לדבר מבלי שיכאב מאוד.
אחרי ביקורים אין ספור אצל רופאים שונים.. לא חלה התקדמות.
הדבר משפיע מאוד על החיים שלי.. אני בדיכאון כבר הרבה מאוד זמן, מיואשת ומפחדת.
רופא אף האוזן גרון אמר שזה עלול להישאר כל החיים. אבל אני לא יכולה לחיות ככה.. אני פשוט לא יכולה..אני זמרת, אוהבת יותר מהכל לשיר, וזה נגדע ממני.
אני לא יכולה לדבר ובטח שלא לשיר. אני מפחדת מהעתיד, ובוכה שעות כל יום.
עוד מעט צבא ומה יהיה שם כשלא אוכל לדבר??
הבעיה היא שזה לא פוגע רק בי, הבכי והדיכאון והעצבים פוגעים גם בהורים שלי.. למזלי האחים כבר עזבו את הבית.
אמא שלי דואגת כל הזמן והכנסתי אותה לגמרי לדיכאון בגללי. אני לא רוצה שזה יקרה..
מה לעשות? איך לשמור את הדיכאון שלי לעצמי ולהרחיק מזה אותם?
איך ברגעי השבר לעשות סוויצ' ולהיות חזקה? איך להפסיק לבכות ..?
אני יודעת שאתם לא רופאים אלא פסיכולוגים. אני שואלת על הנפש שלי ולא על הגרון. איך לעזור לעצמי? חופש הביטוי נלקח ממני...איך לשפר את המצב רוח שלי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מרגישה נורא - תגובה
שחף ביתן12/11/2010שלום לך,
אני מבין שכרגע מבחינה רפואית לא נמצאה הבעיה בגרונך. מה שכמובן גורם להרבה חרדה מהתקבעות המצב, ודיכאון על מצב-הביש בו את מוצאת את עצמך.
כמובן שרצוי להמשיך ולנסות למצוא פתרונות רפואיים לבעיה, אך במקביל ניתן לנסות ולבחון גם כיוון נפשי לבעיה עצמה, במידה שלא נמצאת סיבה ופתרון רפואיים. לעיתים תופעה כזו יכולה להיות גם סימפטום שקשור לנפש.
לשאלתך לגבי החרדה והדיכאון הנלווים לבעייתך הרפואית: מדובר כאן באובדן גדול בגיל צעיר של יכולת חשובה ובסיסית עבורך. הרגשות הקשים הם טבעיים, ומגיע לך המקום לבטא אותם, לעבד אותם ולהתאבל על האובדן שלך. את זקוקה למקום לטפל בנפש שלך, ולא לדאוג מיד לאחרים. אני לא חושב שאת צריכה או יכולה לשמור את הדיכאון לעצמך, אך אם את מרגישה שהסביבה שלך לא יכולה לתת לך את התמיכה והמקום להתמודד עם הרגשות הקשים שעולים בך, זה יהיה נכון לפנות לטיפול שבו תוכלי לעבד את מה שעובר עלייך ולתת מקום לרגשות האלו. זה לא אומר שהסביבה שלך לא בסדר, אני בטוח שהם עושים ככל יכולתם לעזור לך, אך לא תמיד לסביבה הקרובה יש את הכלים והכוחות לעזור. אימך קשורה אלייך מאוד והכאב שלך כואב לה מאוד וזה עשוי להקשות עליה לספק כרגע את העזרה לה את זקוקה. לשם כך קיימת העזרה המקצועית, שבה תוכלי לקבל מקום בטוח ומכיל עבור רגשותייך ואז גם לחשוב על מה ניתן לעשות, לראות את נקודות האור והחוזק שלך, ולמצוא דרכים לשפר את מצב רוחך.
את למעשה כותבת זאת בעצמך - "איך לעזור לעצמי? חופש הביטוי נלקח ממני...איך לשפר את המצב רוח שלי?"
את שואלת איך לעזור לעצמך, ומיד מוסיפה כי חופש הביטוי נלקח ממך. הוא נלקח פעמיים, פעם בגלל הבעיה בגרון ופעם שנייה בגלל שאין לך היכן לבטא את רגשותייך לגבי זה. כמו שזה מופיע בדברייך הסדר הוא להחזיר לעצמך את חופש הביטוי - מרחב רגשי שבו יינתן מקום מספק עבור הרגשות שלך. אז אפשר יהיה לשאול 'איך לשפר את מצב רוחך'.
החלמה מהירה
ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)