מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אשמח לעצתכםרונה09/11/2010
אני בחורה בת 29 ואחרי שנים של הרבה נסיונות מיניים בהם הרגשתי שמשהו לא בסדר בי קראתי בפורום הזה ובמאמרים אחרים על וגינומוס ופתאום דברים התחילו להסתדר לי בראש, כי סוף סוף יש שם לבעיה וסטטיסטיקה.
אני מבינה עכשיו שזו חלק מהסיבה שלא הצלחתי אף פעם לפתח קשרים משמעותיים ואני נרתעת מקשר, מאינטימיות, ממגע.
עם זאת, אני לא יודעת איך לטפל בזה...
אשמח אם תוכלו ליעץ לי, אני לא מספיק פתוחה בשביל ללכת לטיפול ואני לא רוצה להמשיך לסבול מהבעיה הזו.
כמו גם, אני לא יודעת מה הסיבה לזה, מעולם לא הותקפתי מינית, אף פעם לא היה לי פחד ממין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצה
שירי09/11/2010שלום לך,
אני ממליצה לך מכל הלב לשמור על 'ראש פתוח' וכן ללכת לבירור פסיכולוגי ו/או טיפול מיני, שבמסגרתו מתגלים דברים שלא ידענו קודם על עצמנו תוך איסוף נתונים ושיחות-נפש שפותחות צוהר לתובנות וליכולת לפתור בעיות שמציקות לנו בתפקוד.
מיניות האדם היא נושא מורכב מאוד, ומעורבים בו כל מיני אלמנטים פסיכולוגיים/ התנהגותיים שיכולים להיות מסיבות רבות, לאו בהכרח מתקיפה מינית או פחד ממין; לכן השלב ההתחלתי הוא כן לאזור אומץ ולהיות 'פתוחה' לבירור - לפחות עם אדם קרוב לך שאת בוטחת בו.
העצה שאני יכולה לתת לך כאשה אל אשה - היא לנסות להבין האם את שלמה עם הגוף שלך, והאם את חשה כלפי עצמך די אהבה-עצמית כדי להיות מסוגלת לחוות אינטימיות אמיתית ובריאה. בעיניי יש זיקה בין שני הדברים, וכדאי לתת עליה את הדעת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לעצתכם - תגובה
רוני פרישוף09/11/2010שלום לך,
מתאורך הקצר קשה לי להתרשם, ובודאי לא לאבחן, מדוע את חווה קושי בקשרים זוגיים ומיניים.
פירוש "וגיניסמוס" הוא התכווצות פתאומית ובלתי רצונית של השרירים המקיפים את פתח הנרתיק, בדרך-כלל בתגובה למגע בפות או בנרתיק. החדירה במצב זה קשה מאד או בלתי אפשרית. הדבר נובע מפחד או סלידה ממגע מיני, או קשור לפציעה, יובש, דלקת בנרתיק או דלקת שלפוחית השתן.
לא ברור מה קודם למה, האם ההתכווצות גורמת לקשיים זוגיים ומיניים, או שמא קושי באינטימיות וקשר מיני גורם לך להתכווץ ולהרתע. סביר שזו תגובה מעגלית, שבו דבר מזין דבר וגורם לתופעת הימנעות וקושי.
בטיפול מיני תוכלי לקבל הערכה הרבה יותר מדוייקת ומותאמת אלייך, והרבה עצות והכוונה כיצד להתגבר על הבעייה. הטיפול המיני מקנה טכניקות של הרפייה והרגעה, וגם מתייחס להיבטים נפשיים ורגשיים של המיניות והזוגיות. חבל להתבייש. מטפלים מיניים מנוסים מאד בטיפול בתופעות אלו, שהן נפוצות מאד, גורמות סבל רב, וקלות יחסית לפתרון. עצם הדיבור הפתוח, החופשי והנינוח עם אשת מקצוע כבר ישחרר אותך מאד.
אם את רוצה לפי שעה לקבל הדרכה ברשת, תוכלי למצוא שפע של מאמרים, אתרים וייעוץ תחת מילת החיפוש "וגיניסמוס" בגוגל. ראיתי כתבות מעולות, שתוכלי להנות וללמוד מהן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי רוני
רונה09/11/2010תודה רבה לך על התגובה!
קראתי הרבה על הנושא באינטרנט בימים האחרונים ואני מוצאת את תיאור התופעה אך לא דרכים לפיתרון...
אם תוכלו לייעץ לי איך אני יכולה לעבוד על הנושא זה מאד יעזור לי..
אני יכולה לומר לך ששנים אני לא הצלחתי להגיע לחדירה עם בן זוג, באמת עקב התכווצות בלתי רצונית, ולא הבנתי שיש לי בעיה.
אני מרגישה שחצי דרך מאחורי, עכשיו אני מחפשת פיתרונות פרקטיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי רוני - תגובה
רוני פרישוף09/11/2010שוב הי,
אני דוקא מצאתי חומר רב, בעזרת מילות החיפוש "וגיניסמוס טיפול". יש מאמרים טובים הן של מטפלים והן של מטופלות שעברו טיפול מוצלח ומשתפות מנסיונן. נסי גם באנגלית.
האמת שיכולתי לעשות לעצמי חיים קלים ובעזרת כמה "העתק והדבק" לכתוב הנחיות כלליות לטיפול בוגיניסמוס. אז זהו, שאני לא מאמינה בגישה של "העתק והדבק", לא בטיפול ולא בפורום, אלא מאמינה שלכל אחד מגיע מענה התפור במיוחד לו, לפי צרכיו ומאפייניו הייחודיים.
יש לי הרגשה שהבעייה יושבת אצלך על לבטים או קונפליקטים בענייני קשר וזוגיות, וחלק מפתרון הבעייה יהיה להרחיב את המודעות וההכלה של היבטים אלו.
אם אני מנסה לקלוט אותך, את האדם שמאחורי הבעייה, אולי יש משהו מקביל בקושי שלך לפנות לטיפול, ובקושי שלך לפתח קשר מיני עם בחור. יתכן (וזו רק השערה כמובן) שהדברים הללו נובעים מרתיעה שיש לך לתת לאחרים "להיכנס פנימה". את אדם אוטונומי, שגם על הקושי הנוכחי מעדיפה להתגבר בכוחות עצמך בעזרת הנחיות כלליות. המחשבה להחשף יותר, לתת לאחר לראות את הצד הפגיע, החשוף והחלש שלך, מעוררת בך מתח ו"אחורה פנה".
אם ממש הרחקתי לכת ואין לדברים כל קשר אלייך, אני מתנצלת. היה לי חשוב לנסות לפגוש אותך אישית כאן מעל דפי האינטרנט ולא רק לצייד אותך בטכניקות כלליות.
אני בטוחה שבפורומים לטיפול מיני יוכלו לתת לך את המידע הכללי שאת מבקשת או יפנו אותך ביתר יעילות למידע כזה.
כל טוב, והנאה בגילוי המיניות היפה שלך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
רונה10/11/2010תודה! את מקסימה וניראה לי שקלעת בול
המשכתי לחקור את הנושא ואני שוקלת צעדים להמשך
עזרת מאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)