סובלת מבדידות וחרדות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• סובלת מבדידות וחרדות
    סיון
    13/11/2010

אני בת 20 בדיוק השתחררתי מהצבא. אני באה ממשפחה נורא מתוסבכת עם שני הורים דפוקים שחיים ביחד למרות שהם שונאים אחד את השנייה וכל החיים זה ריבים, צעקות וקללות בבית.
    חבר שלי שהיה איתי במשך 5 שנים (15-20) נפרד ממני לאחרונה עקב הרבה בעיות שהיו לנו. הוא ממש לא רוצה לחזור אליי ולשמוע ממני, הוא רוצה להתחיל דרך חדשה בחייו.
    אני ממש שבורה נפשית, אין לי בכלל חברות התרחקתי מכל החברות שהיו לי לפני שנה בערך כי הרגשתי שזו לא חברות אמיתית וזו באמת הייתה חברות סתמית בלי כל בסיס אז החלטתי להתרחק כי ידעתי שיש לי את חבר שלי שאז עוד אהב אותי ותמך בי.
    נותרי לבדי, אין לי בכלל חברות, החבר שלי שהיה הדבר היחיד שהיה לי בחיים הוא היה בעצם החיי חברה היחידים שהיו לי ועכשיו גם הוא עזב אותי.
    אני אל מספרת להורים שלי כלום כי הם לא אנשים שאפשר לדבר איתם ואני גם לא רוצה להגיד להם שקשה לי ושאני בודדה כי זה רק יעציב אותם וידאיג אותם.
    לפני שנה היה לי התקף חרדה ומאז זה חוזר לי כל כמה זמן,
    עכשיו עקב המצב הנפשי הקשה (אני אחרי צבא אני לא יודעת אפילו מאיפה להתחיל לבנות את חיי כי אני לגמרי לבד) החרדה חזרה, אין לי חשק לעשות כלום ואין לי חשק לחיות.
    אף פעם לא הייתי בטיפול פסיכולוגי ואני גם ממש חוששת מזה אבל מצד שני אין לי מה לעשות כי אני מרגישה שאני חייבת לשתף מישהו אני פשוט לא יכולה להמשיך ככה, זה ממש מונע ממני לעשות דברים לחפש עבודה ולהתחיל לחיות את חיי.

מבקשת את עזרתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סובלת מבדידות וחרדות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סובלת מבדידות וחרדות - תגובה

רוני פרישוף
    13/11/2010

שלום שמרית,

את מתארת קושי מתמשך ביחסים בינאישיים, שמשאיר אותך בחוויה של ריקנות, בדידות ונטישה. כתוצאה מכך אין לך כתף להישען עליה, או אדם להתייעץ עימו כעת, כשאת מתחילה לבנות את חייך כבוגרת.

אני מאד מבינה לליבך ולכאבך, ובמיוחד לרגשות הנטישה והייאוש. יחד עם זאת, אני מציעה לך להתבונן באומץ אל תוך עצמך ולהתחיל לשאול שאלות לגבי מערכות היחסים שלך: האם האנשים שאת בוחרת הם המתאימים לך ביותר, האם את ערה לחלקך בהתערערות יחסים, האם יתכן שאת משחזרת דפוסים שראית בבית, האם את יודעת לתת אמון ולהישען, האם את מקבלת את עצמך ואת האחר כמו שהם..?

מבין השורות אני שומעת שיש לך קושי לקחת אחריות על החלק שלך במערכות היחסים שלא צלחו. צריך שניים לטנגו, ולך יש שותפות ביצירת יחסים שטחיים עם חברות, או קשיים זוגיים שגרמו לפירוק הקשר. עלייך להיזהר מפיתוח דפוס דומה לדפוס של הורייך, אשר ללא הרף מאשימים זה את זה ומתקשים לקחת בעלות על תרומתם לבעיות.

התקפי החרדה והיאוש נובעים כנראה משילוב של מצוקה נפשית, עם תחושת חוסר אונים והעדר כלים כדי להתמודד ולשפר את המצב.

מצויין שאת שוקלת לפנות לטיפול. טיפול הוא אכן מקום לשתף, אבל הוא גם מקום לבחון בו את עצמך, את הדרך שבה את בונה ומקיימת יחסים, ולעזור לך להתמודד בבגרות.

תוכלי לפנות לטיפול פסיכולוגי בחינם דרך המרפאה לבריאות הנפש באזור מגורייך, לטיפול מוזל דרך קופת החולים או לטיפול פרטי.

לפעמים אנחנו צריכים לצלול אל הקרקעית כדי לעלות למעלה. משבר כמו שאת מתארת יכול להיות מנוף לצמיחה, אם תדעי ללמוד ממנו ולהיבנות ממנו. אני מאחלת לך לבנות בשנים הקרובות מעגל חברי אמיתי, לאט, בהדרגה ובסבלנות.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו