פחד ? חרדות ? חוסר אמון ?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחד ? חרדות ? חוסר אמון ?
    רין
    14/11/2010

שלום אני צריכה עזרה ולא יודעת אפילו איך להגדיר את מה שעובר עליי
    אני מתנצלת מראש אם המכתב שלי יהיה ארוך זה אך ורק בגלל שאני רוצה לעשות לזה סוף ולהבין אחד ולתמיד מה לעזאזל קורה לי
    רקע כללי אני בת 33 +ילד בזוגיות , את בן זוגי הכרתי לפני כ- 3 שנים , שהמערכת יחסים ביננו פנתה לכיוון רציני (חצי שנה אחרי) "נוצר" אצלי מנגנון של פחד שהעסיק אותי רוב שעות היום שהוא בוגד בי , שהוא לא אמיתי איתי , פחד פתאום לגלות שאולי הוא לא הבן אדם שאני חושבת שהוא...הייתי כול הזמן בודקת אותו , כשהוא היה נכנס להתקלח בודקת את הנייד , בודקת את הארנק , עליי לציין שהכרתי את בן זוגי בארה"ב והעתקתי את מגוריי לשם והיה לי תלות חברתית בו, כי לא הצלחתי ליצור לעצמי חברה , לא עבדתי (בגלל אישורי עבודה ) ותמיד רציתי להתלוות אליו (גם במשך יום העבודה שלו ,הוא עצמאי ) ולא בגלל השעמום , פשוט כדי ל"שמור" ולהיות "שוטרת" , בן זוגי מאוד חבורתי ופלרטטן , מסוג האנשים שבכול מקום יש את הפקידה שתמיד תעזור לו , סוג של פלרטטנות בהשגת אינטרסים , הדברים היו קורים גם כשהייתי איתו , ולמרות שהסביר לי את זה מאות פעמים תמיד היית יוצאת מכליי , ונכנסת למחשבות שאולי יש לו משהו איתה מאחורי הגב שלי , לפעמיים הייתי בונה תסריט כשהוא לא היה עונה לי לטלפון , והייתי יושבת בבית , בוכה ומשתגעת שבטח עכשיו הוא עם מישהי ובגלל זה לא עונה לי, ואז שהיה חוזר אליי הייתי מציקה לו בשאלות איפה היית , למה לא ענית וכד'... ידעתי שאני מגזימה, ובן זוגי הוכיח אותי לא פעם שאני טועה ,דבר שגרם לו למיאוס, יש ביננו אהבה גדולה , תקשורת , יחסי מין מעולים , בן זוגי הוא איש טוב שדואג לי תמיד , אכשהו תמיד הייתי נלחמת במחשבות האלה מבטיחה לעצמי שיותר זה יקרה ...לא רציתי לאבד את מה שיש לי , אבל המצב רק החמיר והחמיר עד למצבים שהרגשתי שאני חיה - מתה ונכנסתי לדיכאונות , אני יודעת שהמקור של כל זה הוא בעבר שלי, היתה לי מערכת יחסים (גיל 17-21 ) עם גבר נשוי, לא רק שהייתי אישה שניה עם השנים גילתי שאני גם לא היחידה
    ומאז ועד לקשר הזוגי הקיים היום לא היתה לי שום מערכת יחסים רצינית
    היו לי קשרים עם גברים שהסוף היה ידוע מראש
    כיום אני בארץ , בן זוגי נמצא בארה"ב כדי למכור את העסק ולחזור הוא נמצא שם תקופה ארוכה והחרדות /פחדים /קנאה גודלת מיום ליום לפעמים הוא מדבר איתי בטלפון עד למצב שהוא נרדם הטלפון נשאר פתוח ואני נשארת על הקו כדאי לשמוע אם יש רעשים אם מישהי פתאום תדבר ואז אני קולטת את עצמי ומנתקת ..הזוגיות הזאת עברה עליות ומורדות אבל קיימת בה אהבה ענקית תקשורת מדהימה ופוטנציאל לזוגיות מאושרת ...שאולי אני לא מאפשרת אותה עקב מה שאני עוברת , בן זוגי היום נמצא במצב שהוא כבר לא מוכן לשמוע יותר על זה !!

בבקשה תעזרו לי אני אפילו לא יודעת איך להגדיר את הבעיה הזאת
    שוב סליחה על אורך המכתב
    ותודה לכם על הפורום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד ? חרדות ? חוסר אמון ?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד ? חרדות ? חוסר אמון ? - תגובה

רוני פרישוף
    14/11/2010

שלום לך,

תודה על פנייתך הכנה והאמיצה. אכן הבעייה שאת מתארת מטילה צל כבד על חייך, מסכנת את שלמות הזוגיות שלך והורסת את שמחת החיים וההנאה מהתא המשפחתי שבנית. ניתן לאמר שאת סובלת מקינאה אובססיבית, שבודאי יש לה מחירים נוספים על אלו שמנית כאן.

קשה, כמובן, לנתח במסגרת זו ממה נובעת הקינאה. האם מרגשי אשם על הקשר הקודם שניהלת עם גבר נשוי? האם בגלל צורך מופרז בשליטה וידיעה? או נטייה לתלות? האם בגלל היבטים בביוגרפיה האישית שלך ושל הורייך? האם בגלל תכונות של בן זוגך והדינמיקה ביניכם?

מה שמסתמן הוא, שאת כנראה סובלת מחוסר בטחון, ומתקשה להאמין שאת יכולה וראויה להיות האישה הראשונה, היחידה, המרכזית והאהובה. בעבר חוסר הבטחון הזה הביא אותך להסתפק במעמד "האישה השנייה", וכעת שוב קשה לך להאמין באמיתות ובעקביות אהבתו של בן זוגך.

כידוע, נבואות נוטות להגשים את עצמן, ועל כן התנהגויות הנובעות מקינאה עלולות להחוות על ידי הצד השני כשתלטנות ורכושנות, ולהרחיק את בן זוגך. מעטים הגברים המסוגלים להגיב באמפתיה ואורך רוח לאורך זמן. עלייך לגייס כוחות, תעצומות נפש והרבה אמונה כדי להכיל את חרדתך ולקיים זוגיות נינוחה ומאפשרת מרחב.

לצערי, במסגרת הפורום לא נוכל לתת לך עצה שתשפר באופן ממשי את המצב. מכיון שמצוקתך נמשכת מזה שנים, ופוגעת במידה ניכרת בתפקוד הרגשי, הזוגי והאישי שלך, עלייך לשקול לפנות לטיפול נפשי. בטיפול תוכלי לברר את שורשי חוסר הבטחון, התלות והקינאה, וכמובן לעבוד עליהם עד שיפחתו במידה ניכרת.

אני רוצה להסב את תשומת ליבך לכך שתפקודך כאם עלול להיפגע עקב המצב שתארת. ילדך זקוק למיטב תשומת הלב וההשקעה, וכמובן לתא משפחתי בטוח ויציב. כדאי לשקול טיפול אישי, או זוגי, ולו כדי להבטיח שילדך יגדל בסביבה הרגועה והאמינה שמגיעה לו.

כל טוב ובהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרוני פרישוף ..תודה לך על תגובתך

רין
    15/11/2010

רציתי לדעת איזהו טיפול מדוייק עליי לעבור אני קראתי פה בפורומים שאלות ותשובות ונמנו מס' סוגי טיפולים .. במה עליי להתמקד ? ואיזה סוג של טיפול ראוי לי

ושאלה נוספת האם רמת הורמנים גבוהה אצל אישה (ולאו דווקא אחרי לידה ) באופן כללי , יכולה לגרום לחרדות/ פחדים ? ?

אוכל לומר לך בבטחה שעם כול הקושי הקיים כרגע בזוגיות שלי ובהתמודדת שלי בגידול הילד לבד ( כמו שציינתי בן זוגי נמצא בחו"ל) אני אוספת את כול הכוחות שקיימים בי ותמיד אומרת שכנראה מלאכים טובים שומרים עליי שנותנים בי את הסבלנות את האהבה ואת כוחות הנפש לתת לילד שלי את מלוא צומת הלב ואהבה

ואולי בעצם הוא המלאך ששומר עליי בשפיותיי :-)

תודה על האכפתיות ועל תגובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרוני פרישוף ..תודה לך על תגובתך - תגובה

רוני פרישוף
    15/11/2010

יש שתי אסכולות מרכזיות לטיפול נפשי: טיפול דינמי (המתבסס על התורה הפסיכואנליטית) וטיפול קוגנטיבי התנהגותי. אני מתרשמת ששתי האפשרויות יכולות לעזור לך מאד. קיראי ברשת על שתי השיטות, וראי מה מדבר אלייך יותר.

לגבי היבטים פיזיולוגיים של החרדה, כדאי להתייעץ עם רופא. פעילות הורמונלית לא תקינה (למשל של בלוטת התריס) או פעילות לא תקינה של מוליכים עצביים (כמו סרטונין) עלולים לגרום לבעיות במצב הרוח ולחרדות. פסיכיאטר יוכל להסביר לך עוד, ואולי להתאים לך טיפול תרופתי במידת הצורך.

כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו