רוצה ללכת לטיפול פסיכולוג אך חושש

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• רוצה ללכת לטיפול פסיכולוג אך חושש
    משה
    15/11/2010

שלום,

אני בן 21 חייל משוחרר. כבר הרבה זמן שאני רוצה ללכת לפסיכולוג בגלל סיבות אישיות שהלוואי והיה לי את הסבלנות פשוט לרשום הכל.

בכל מקרה לעניין,

אני מפחד מעניין הכתם בתיק הרפואי. ישנם מקומות עבודה לתפקידים בכירים או מקומות כמו משרד הביטחון שב"כ וכו' אשר יבקשו לוותר על החיסיון הרפואי. שם יוכלו לראות את התיק הרפואי שלי הפניה שלי לפסיכולוג ופשוט להוציא את כל תיעוד הפסיכולוג מהמפגש איתי. כנ"ל גם אם אי פעם חס וחלילה אהיה בבית משפט כמו תאונת עבודה, גירושים או אלף ואחת דברים. יהיה אפשר לבקש ממני לוותר על החיסיון הרפואי וככה להשתמש בפניה שלי לפסיכולוג נגדי.

אני מאוד מוטרד מזה, אני לא מבין איך אפשר לוותר על חיסיון רפואי עם פסיכולוג. זה גורם לאנשים לוותר על הפניה שלהם לפסיכולוג ופשוט לשמור הכל בפנים. אני ממש לא מתכוון ללכת לפסיכולוג פרטי ולשלם 300 שקל ל40 דקות וזה עוד במקרה הזול.

אני לא מבין... אין איזו אלטרנטיבה זולה ויעילה שלא תפגע לי בתיק הרפואי??

נכון אולי אני לא הולך להתאבד מחר, אבל באמת שהיה חשוב לי ללכת לראות פסיכולוג בשביל להרגיש הרבה יותר טוב. ועכשיו אני לא יכול לעשות את זה רק בגלל פחד שיום אחד יחדרו לפרטיות שלי וישמשו את זה כנגדי.

אשמח אם יהיו המלצות ודרכים לפיתרון.
    אני באמת מרגיש צורך בעזרה מקצועית...

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רוצה ללכת לטיפול פסיכולוג אך חושש - תגובה

יפעת קלוש יגל
    15/11/2010

שלום אורון

נכון שהחיסיון הכי בטוח הוא באופן פרטי, אך גם במקומות ציבוריים כמו משרד הבריאות אין דיווח לקופת החולים, כך שאתה יכול לשמור את זה בסוד, ולהגביר אתסכוייך למוגנות.
    אךהאם אתה רוצה לשמור כל כך בסוד את קשיך?, גם בפני אשתך? (נתת אופציית של גרושין). בצפקידים בטחוניים לא הייתי ממליצה לך לקר או להסתיר, ולמיטב ידיעתי וניסיוני טיפול לא מונע אוטומטית תפקיד.
    בכל מקרה בדרכ מקבלים חוות דעת של המטפל לא פשוט להגיע לרשומות עצמן.
    יש טיפולים מוזלים במכונים פרטיים שמכשירים מתמחים וסטודנטים.

אני מקווה שתמצא דרך, כי בין שורות דבריך עולה יחס חשדני ולא פשוט אל העולם, וגם כעס וביקורת....

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

משה
    15/11/2010

שמחתי לראות את תגובתך.
    בעיקרון אני עדיין לא נשוי וכנראה לא אהיה בשנים הקרובות (אני עוד צעיר ויש עוד דברים שארצה לעשות לפני) אבל הכוונה שלי הייתה זה שאם ביום אחד יקרה איזה משהו שאצטרך לוותר על החיסיון הרפואי שלי ובכך ישתמשו בפניה שלי אל פסיכולוג כנגדי.

פשוט אני מכיר מקרה מקרוב שקשור לכך...
    בכל מקרה אני גר בראשון לציון. האם תוכלי לעזור לי ולהפנות אותי למקומות בהם אוכל לראות פסיכולוג באופן פרטי אך לא יקר?
    אפילו סטודנט או סטודנטית מתמחה. העיקר שיהיה לי איזה כיוון כלשהו.

תודה רבה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי - תגובה

יפעת קלוש יגל
    21/11/2010

שלום משה

לא חשבתי שאתה נשוי, זה הי להדגיש את הדאגה המופרזת לטווח ארוך.
    לגבי טיפול, בראשון לדעתי יש מרכז של בריאות הנפש, שם הטיפול חינם.
    דרך כל קופות החולים יש טיפולים מוזלים.
    לגבי מכונים פשוט תחפש מכונים בראשון לטיפול פסיכולוגי, ותבדוק אם מעסייקם שם מתמחים וסטודנטים. אלו בדרכ, מכונים רציניים שעובדים עם אונירסיטאות.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו