מספר שאלות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מספר שאלות
    שירה
    15/11/2010

שלום !

אני כבר כ-שנה וחודשיים בטיפול אצל פסיכולוגית שהסיבה העיקרית היא שתעזור לי מבחינה תעסוקתית. סה"כ קיבלתי המון מהטיפול אבל הרבה פעמים העליתי בפניה שהטיפול לא פותר את הבעיות ושנותרתי עם הרבה סימני שאלה ושאני די מרגישה שזה בסופו של דבר המטרה העיקרית נכשלה. ובעקבות זה שאני לא כ"כ מוצאת את עצמי החלטתי לעשות פסק זמן ולנסוע לטייל
    היא הציעה שנעשה פרידה מסודרת וטענה כי בטיפול יש גם כשלונות(די כאב לי לשמוע אותה אומרת לי את זה ), מכיוון שאינני יודעת מה יהיה כשאחזור אני לא יודעת מה לעשות. אם אפרד ממנה - כניראה שלא אחזור, השאלה שלי היא מתי שמים סוף לטיפול? מצד אחד אני מרגישה סוג של מיצוי מצד שני אני צריכה אותה. ותמיד יש עוד על מה לעבוד.

דבר שני- אני מתענינת בטיפול, האם כל מי שעובר טיפול רוצה לעסוק בטיפול? וגם איך אני יודעת עם אהיה טובה בזה? כי אחרי שאני מסתכלת עליה אני לא יודעת לנתח ולעשות את כל הדברים שהיא עושה. מה צריך בשביל להיות מטפל טוב?< לא בא לי לבזבז את זמני על לימודים וכאלה ואז לראות שזה לא מתאים לי ממש.

מדוע אינני יכולה להגדיר במה הטיפול עוזר לי, מצד אחד אני מרגישה שזה עוזר בלראות את הדברים ולזהות מצד שני זה מרגיש שזה עושה לי בלאגן ושזה לא משנה לי בפועל דברים.

אני מרגישה ממש אבודה כי אם לא יהיה לי את הפסיכולוגית אז מה כן יהיה?

סליחה על המגילה אבל נמאס לי להיות עם מיליוני סימני שאלה

שירה

----------------------------------------------------

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מספר תשובות

שחף ביתן
    17/11/2010

שלום שירה,

אנסה לענות כמיטב יכולתי, אבל אני לא בטוח שאוכל להשאיר אותך עם פחות סימני שאלה. נדמה לי שזה חלק מהעניין, או הקושי שלך, כיוון שלתפיסתי טיפול פסיכולוגי לאו דווקא נותן תשובות, הרבה פעמים הוא רק עוזר לחשוב על השאלות.

באופן כללי טיפול הוא הרבה פעמים תהליך ארוך, ושנה היא לא הרבה זמן במונחים אלו. אם הבעיה הנפשית בתחום התעסוקתי היא ממוקדת וברורה, כמו למשל - חרדה בראיונות עבודה, אז ניתן לטפל בבעיה כזו בזמן קצר יחסית וקיימות טכניקות שונות לכך. אך כאשר הבעיה היא יותר רחבה ונוגעת למשל לשאלות בדבר כיוון בחיים, קושי ביחסי-עבודה וכדומה, הטיפול יכול להיות ממושך וארוך.
    לגבי הפרידה, אני מבין בהחלט את הצעתה של המטפלת לעשות פרידה מסודרת, כחלק מהיחסים הבינאישיים שנרקמו בינכם בתקופה הזו. אני סבור שהיא מציעה לא לסגור את הדלת, אלא להיפך, לעשות פרידה כדי להתבונן על התהליך שעברתן יחד, ולהשאיר את הדלת פתוחה עבורך לחזור אם וכאשר תרצי בכך.
    לשאלה מתי שמים סוף לטיפול, צריך למצוא תשובה בתוך הטיפול הספציפי. אין תשובה מוכנה מראש. חלק מהמסע המשותף שלכן, כולל גם את השאלה מתי לסיים אותו? ואיך לסיים אותו?

יש כל מיני מסלולים היום שמכשירים מטפלים, בתוך הפסיכולוגיה, בעו"ס, מטפלים במוזיקה, אמנות ועוד. כדאי לך להתעניין יותר בנושא, לקרוא באינטרנט על האפשרויות השונות, ואם עדיין תתלבטי, את תמיד יכולה לנסות תקופה להתנדב במסגרת טיפולית כלשהי, שבה תוכלי לחוש במה כרוכה העבודה הזו.

אני לא חושב שאני יכול לענות לך על השאלה מדוע אינך יודעת מה עוזר לך בטיפול, אבל אולי אוכל לנחם אותך בכך שאת לא לבד בשאלה זו. לא רק מטופלים רבים שואלים את עצמם שאלה זו, אלא גם מטפלים רבים, והמחקר הפסיכולוגי עסוק בשאלה זו בקדחתנות. נדמה שיש מרכיבים שונים שעוזרים לאנשים שונים בבעיות שונות. עם זאת, אני מאמין כי ישנה חשיבות רבה לא רק למה 'מבינים' בטיפול, אלא לתהליך עצמו של קשר משמעותי, עקבי, וההתמודדות עם כל מה שהוא מביא עימו. חוויה רגשית משותפת זו, היא מרכיב חשוב בטיפול שקשה להמשיג במילים. אולי משום כך השאלה הזו נותרת לרוב ללא מענה מילולי מפורש. ברור מדברייך שבקשר הטיפולי שלך ישנה חוויה רגשית חזקה.

ההמלצה המרכזית שלי היא להביא את כל מה שהעלית כאן אל הטיפול, כל אלו שאלות חשובות ביותר השייכות לטיפול עצמו, ולקשר עצמו עם המטפלת. הספקות שלך הם גם כלליים, אבל כדאי מאוד להבין את המרכיב ששייך לקשר עצמו ביניכן. מדברייך עולה שיש לך תחושת תלות במטפלת ואולי תחושה זו מעוררת חרדה לא מודעת, שבעטיה את גם רוצה להפסיק ומפחדת מכך. כמו-כן המחשבות על להיות מטפלת בעצמך עשויות להיות קשורות לרגשות שלך למטפלת שלך, להזדהות עימה ולפנטזיות לגבי טיב הקשר ביניכן. חשוב שתעלי את הנושאים האלו איתה ותוכלי לברר אותם בתוך הקשר שלכן.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שירה
    20/11/2010

לשחף שלום!
    תודה על התשובה המפורטת שכתבת לי.
    ניראה שאתה מבין את השאלות שעולות בעקבות המסע שאני עוברת.
    כמובן שאשתף את המטפלת בכל זה ואני בטוחה שזה יביא אותנו למקום טוב יותר ומלמד עוד.

לפעמים מחפשים את התשובות (אצלכם בפורום) במקומות אחרים כשהם נמצאים אצלנו.

תודה שוב
    הרגעת אותי עם תשובתך.
    שירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו