מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מוות של אמא יקרהאורנית16/11/2010
שלום
אימי בת 80 נפטרה לפני מספר ימים לאחר אישפוזים רבים( סכרתית,
סיעודית -לא עמדה ולא הלכה כתוצאה מנפילות שגרמו לחוסר ביטחון לזוז.
ופיתחה פצעי לחץ עם סבל עצום). אנו 2 בנות נשואות עם ילדים שהשתדלנו לסעוד אותה בבית חולים כמה שיכולנו. אנו משפחה מאוד קטנה והיא הייתה לנו המשפחה היחידה בחיים ששם עשינו חגים והכתובת היחידה ששם ביקרנו .) אין לנו כמעט חברים ( מעט מאוד)
ילדיי היו קשורים אליה מאוד ואהבוה מאווד,מאוד -היא אהבה אותם עד אין קץ
אנו יושבים כעת שיבעה עם אבי בן 82 -אדם היפוכונדר שנים שמתבכיין למבקרים רבות(אנו מתבישות) עם אחיה הצעיר שמשפחתו המצוצמת באה לנחם ומאכלסת את הבית אחר הצהרים- ללא הם המבקרים שלנו מעטים..אתמול בלילה התבוננתי בסרט ןידאו שאנו לידה בבית והיא מחייכת ושמחה כשנכדיה סיבה משמחים אותה- זה השפיע עליי קשה מאוד והדיר שינה מעניי במהלך הלילה ותפרצתי בבכי מר כשהתעוררתי
ברצוני לציין כשאתה מוקף אנשים אתה חזק עם יכולת התמודדות.. אך אני מודעת ופוחדת מאוד מההמשך , מהבדידות והגעגועים אליה ולנוכחותה סביב השולחן בחגים ושבתות.
( זה מוציא אותי מה"סרט" שאני שרוייה בו ומכניס אותי למציאות-קשה לי מאוד ואני חרדה במיוחד עבור הילדים האהובים והטובים שלי) אנא עיזרו לי קשה לי מנשוא למרות גילה( אין גיל לאמא במיוחד שאנו בודדים)
מה עליי לעשות כדי להתמודד??? מה לעשות עם ילדיי( ביתי החיילת השטטחה על גופתה ועיכבה מהם מהם לקברה )
תודה מראש- תשובתכם חשובה לי מאוד
אורנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי
עוגן18/11/2010נכון, את שרויה בכאב. אבל אין חייים לנצח. אמך הגיעה לגיל מכובד ביותר. ממה שהסקתי, היא נגאלה מיסורים קשים. כל מוות כואב. התאלמנתי לפני שנה. בעלי היה בן 67. האבל מכביד מאוד על ילדי וכמובן עלי. האמיני לי, קשה יותר לאבד בעל. מדרך הטבע שהורים ימותו לפני ילדיהם. תתנחמי שאמך היתה ועדיין כל כך אהובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי - תגובה
רוני פרישוף19/11/2010שלום לך אורנית,
אמא היתה ה"לב" הפועם של חייך. היא היתה העוגן, נוכחותה נתנה לך תחושה של בטחון, קביעות והמשכיות. בלעדיה הכל נראה מתפורר וחסר טעם. יקח עוד זמן עד שתשובי ותתחברי לתחושות של שייכות וחיות.
את זכית למתנה אדירה שלא כל אחד זוכה לה, דמות אם יקרה, משמעותית וטובה, אני משתתפת בצערך העמוק עם לכתה.
בשנה הקרובה תעברי תהליך של אבל ופרידה, ועימו תהליך של גישוש לקראת מקורות חדשים של שייכות ומשמעות. לכל אחד אבל אישי משלו, כל התגובות הרגשיות שלך ושל ילדייך הן טבעיות ונורמליות.
היי אוזן קשבת לילדייך ולמצוקתם. אני בטוחה שהם יתאוששו וימשיכו לטפח חיים משל עצמם.
גם את, בהמשך הדרך, אולי תרצי לעבור תהליך של חשבון נפש לגבי אורח החיים שלך וקשרייך החברתיים. טיפול נפשי יכול להיות מקום מצויין בשבילך כדי לעבד את האובדן, ולקחת את חייך למקום של התפתחות ובנייה חדשה.
היי בטוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאימי
אורנית20/11/2010רוני יקרה
תודה על התיחסותך החשובה לי מאוד מאוד . את מקסימה ועוזרת לי מאוד!
האם תוכלי להמליץ לי על טיפול נפשי (גרים בחיפה) או דרך אחרת להכיר אנשים חדשים כדי לבנות את עצמי??
תודה לך מקרב לב
אורנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאימי - תגובה
רוני פרישוף21/11/2010שלום אורנית,
אני שמחה שיכולתי לתמוך בך מעט.
לצערי לא אוכל להמליץ כאן על מטפלים. תוכלי לפנות למרפאה לבריאות הנפש באזור מגורייך, לקופות החולים או לטיפול פרטי. אם את רוצה לעבוד על הכישורים החברתיים שלך תוכלי להנות מאד מטיפול קבוצתי (תמצאי מידע באינטרנט).
חברות חדשות אפשר להכיר אם תצאי קצת יותר אל העולם: חוגים, לימודים, קבוצות בעלות מטרה משותפת (התנדבות, טיולים). אפילו בגינות של כלבים אנשים מתיידדים, בפורומים באינטרנט, בקיצור: בכל מקום שיש בו מרחב למפגש. זה הזמן גם לחדש קשרים ישנים שהתנתקו וקשרים עם המשפחה המורחבת.
יתכן ש"הסתיידת" מבחינת כישורים חברתיים, ועלייך ללמוד מחדש ליזום שיחה, ליצור ולשמר קשר ולא לחשוש מזרים. אם קשה לך להתפתח לבד בתחום הזה, טיפול מאד יקדם אותך.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוני יקרה
אורנית22/11/2010רוני יקרה
ראשית אני אסירת תודות לך מהלב!!
לצערי אני נמצאת כעת "בסרט"
כנראה שטרם "עיכלתי" שאיבדתי את אימי
לצערי כשהצרות באות הן באות ביחד, :בעלי ( אנו נשואים 23 שנים) סובל במשך השנים מכליותיו שאינן מתפקדות טוב ולאחרונה נאמר לו שהמצב החמיר( דבר שחששתי ממנו כל השנים והדחקתי) וכנראה שהרופא אמר לו להתכוננן לדיאליזה -
רוני, כשהוא העיז לספר לי זאת לא הצלחתי להרדם דקה בלילה והמחשבות רצות בליבי( כמובן שאינני רוצה לשתף את ילדיי האהובים ולצער אותם) איך מתמודדים רוני??
אני בתחושה שעין רעה פגעה במשפחתי כאילו קללה רובצת עלינו.
אגב, אני חוזרת מחר לעבודתי האם אני נוהגת בתבונה לדעתך???
סליחה שאני מלאה אותך בבעיותיי הרבים, את נותנת לי כוחות ומנתבת אותי להתנהגות רצוייה והתמודדות
תודה גדולה מהלב
אורנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוני יקרה - תגובה
רוני פרישוף22/11/2010הי אורנית,
אכן צרות באות בצרורות )-:
אני משתתפת איתכם בדאגה ובצער, ומאחלת לבעלך רפואה שלמה.
עם זאת, דיאליזה זה לא סוף העולם. אני מכירה מספר חולי דיאליזה שמנהלים חיים מלאים ואיכותיים. אחד מהם, בן 75, יצא לאחרונה לקרוז מסביב לעולם באנייה המצויידת במכונת דיאליזה. אין דבר העומד בפני הרצון!
התפרצות מחלה היא משבר שלעיתים מביא איתו מחשבה מחודשת על סדרי עדיפויות וערכים בחיים. לעיתים אנשים חשים התחזקות אישית, זוגית, אמונית וערכית כתוצאה מכך. אני מקווה שתדעו לקחת את הדברים למקום הזה.
בודאי יש עו"סית במחלקה שתוכל לתמוך ולהסביר מה המשמעויות הנפשיות-משפחתיות של המצב, ואולי להפנות אתכם לקבוצת תמיכה לחולים ולמשפחותיהם.
לצערי לא אוכל ללוות באופן צמוד, בגלל מגבלות הפורום. אני מקווה שתמצאי לך פינה טיפולית חמה משלך, ניכר כי את יכולה להנות ממנה!
רק בריאות וכל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אורנית24/11/2010תודה רבה לך רוני ,
את פשוט מלאך יפה ועושה עבודת קודש
מי ייתן ויהיה טוב
אמן
אורנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)