לא עומד בפני נשים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לא עומד בפני נשים
    עדנה
    23/04/2007

בעלי (לפני כמה ימים ציינתי שהוא חולה במאניה דיפרסיה כאן בפורום) כל כך רוצה חופש ונשים.
    אני נאלצת להרים ידיים אחרי שניסיתי לשקם נישואין לאחר משבר-בגידה מצידו שכתוצאה ממנה לפני 3 שנים אושפז לאחר נסיון התאבדות לראשונה ואובחן במחלה.
    הוא קורא לזה "עומס רגשי" (אני או היא).
    האם זה קשור למחלה? כאילו מוצע לו כל הטוב והוא בוחר ברע-מוכן לוותר על משפחה, הרצון לחופש ונשים חזק מהרצון למשפחה חמה ואוהבת.
    רצוי לציין שבא ממשפחה די הרוסה (אמא שנטשה לטובת גבר אחר.... בגיל צעיר שלו).
    יש עדיין מה להילחם?
    שווה בכלל?
    אם הוא רוצה הוא יכול "להתיישר"? או מה שנראה לי טרוויאלי אולי בעיניו זהו מכשול ? או שפשוט אינו רוצה?
    הוא כרגע מאושפז ואני כל כך רוצה לעזור ולתמוך אבל לא במחיר השפלות שכאלה ( נדלק על נשים אפילו בבית חולים).
    אולי בעצם אני צריכה טיפול??
    חשבתי שהקשה מאחורינו, והנה שוב.
    אנא שמישהו יעזור להבין יותר .
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא עומד בפני נשים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מי צריך טיפול?

הילה הראל
    23/04/2007

בואי נחשוב על זה רגע יחד: נניח שהייתי מספרת לך על אדם שסובל מבעיה, אבל חושב שהוא בסדר ושבעצם הבעיה שלו קשורה לסביבה הקרובה. למשל, בואי נניח שהוא מקפיד מאוד על ניקיון ועסוק כל הזמן בשמירה על ההיגייניה בסביבתו. הוא בטוח שהקרובים מזהמים את הסביבה ועסוק כל הזמן במאבקים איתם כדי לכפות עליהם להתרחץ, לעבור חיטוי וכו' וכו'. כמו מייקל ג'קסון לדוגמא. בינתיים, הוא גורם לסביבה הקרובה (אשתו, המשפחה, הילדים) סבל רב. מה היית אומרת לאשתו? בעצם, גם לה יש בעיה, כי בעלה מתעלם מהסבל שהוא גורם לה וחושב בעיקר על עצמו ועל הצרכים שלו וגם מאשים אותה בכך שהיא הדורם לסבל: היא הרי מזהמת את הסביבה. ניטרלתי את גורם המחלה בכוונה, כי זה לא משמעותי אם האדם עושה את זה בכוונה ובאופן מודע או כתוצאה מהמחלה שלו. מה שחשוב, זה שהאנשים הקרובים ביותר סובלים. גם כתוצאה מההתנהגות עצמה וגם כתוצאה מההאשמות המוטחות בהם. אז הקרובים צריכים טיפול או לא?
    אשמח לשמוע את דעתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי צריך טיפול

עדנה
    23/04/2007

את מנסה להגיד מה שאני כבר בעצם יודעת, שהוא החולה מבין שנינו והוא צריך טיפול?
    אבל אני רוצה לדעת אם יש לזה "תרופה" או יותר נכון לאמר-ריפוי?
    האם זה יכול להגיע ממני אליו או שאני מתאמצת לחינם כי אם זה לא בא ממנו זה לא שווה דבר?
    עדנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי צריך טיפול

עדנה
    24/04/2007

קראתי שוב את תשובתך.
    נראה לי שגם אני צריכה טיפול .
    עדנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכימה איתך

הילה הראל
    24/04/2007

בקריאה השנייה ראית משהו שלא ראית בקריאה הראשונה: מי שצריך טיפול הוא לא רק זה שמוגדר כחולה. ברוב המקרים, מי שנפגע וסובל זו דוקא הסביבה הקרובה, בעיקר המשפחה.
    טיפול טוב יכול להיות מקור לתמיכה, כך שלא תהיי כל-כך לבד עם כל מה שאת עוברת ובטיפול תוכלי לחשוב יחד עם המטפל/ת על מה שאת עוברת, על מה שכל המשפחה עוברת ואיך ממזערים את הפגיעה והנזק.
    אני לא יודעת איפה את גרה, אבל בכמה ערים בארץ נפתחו לאחרונה מרכזי תמיכה למשפחות של עמותת אנוש: בתל-אביב, אשדוד וחיפה. במרכזים אפשר לקבל יעוץ ראשוני, תמיכה והפניה. את

אפשרות נוספת זה לבדוק אם בביה"ח בו מאושפז בעלך נותנים שירותים גם למשפחות.
    יש כמובן עוד אפשרויות. בואי נחשוב יחד מה מתאים לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי צריך טיפול

עדנה
    24/04/2007

אני מבינה ממך שכדאי לטפל ולא לוותר עדיין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "סוף מעשה במחשבה תחילה"

הילה הראל
    26/04/2007

לפרק אפשר בכל רגע נתון, אבל אח"כ יכול להיות קשה וגם בלתי אפשרי לאחות את השברים.
    אני מבינה שאת מתמודדת עם כל הקשיים כבר הרבה מאוד שנים ושאין לך כוח יותר, אבל כמו שהבנת בעצמך, שווה להשקיע מחשבה בדברים לפני שפועלים, כמו שנאמר "סוף מעשה במחשבה תחילה". אני חושבת, שמכיוון שאת מתמודדת עם מצב קשה ומתמשך, כדאי מאוד שתפני לקבלת תמיכה ויעוץ מאיש מקצוע.
    כמו שאמרתי לך, יש כל מיני אפשרויות ואשמח לעזור לך לחשוב על האפשרות המתאימה ביותר עבורך.
    הפורום הזה יכול לספק עצה ותמיכה, אך לא להוות תחליף לפגישה ב- 4 עיניים עם איש מקצוע שיוכל לשמוע אותך ולעזור לך לחשוב ולהתארגן.
    אז אם תרצי, דברי אתי כדי שנחשוב מה יכול להתאים לצרכים שלך ולהיות טוב עבורך.
    להתראות בינתיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדנה יקרה...

רונן דוד
    25/04/2007

את שואלת אם הבגידה קשורה במחלה,
    ואני חושב שחד משמעית כן. ולא רק זה, זה קשור בהרבה גורמים,
    יכול להיות שעומס החיים גורם לו לפרוק את המתחים ולהחצים
    בחיקה של מישהי זרה, אחרת.

במקרה כזה, טיפול פסיכולוגי יכול מאד לעזור ולהוביל אותו למסקנה
    שמה שהוא עושה הרסני לעצמו ולזוגיות שלכם.
    אולי יש גם מקום לטיפול זוגי על מנת לאחות את הקשר ביניכם...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרונן

עדנה
    25/04/2007

אז לא לפרק , התחלתי בהליכים.
    הוא מגיע למצב שתוך אישפוז הוא מספר לי שרוצה להיות עם משהי משם.
    מה אני שטיח?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חכי עם זה...

רונן דוד
    25/04/2007

אם עוד יש לך קצת כוחות, חכי עם הפירוק.
    התקופה הזו מאד קריטית והוא זקוק לכל התמיכה שאפשר.
    גם אם הוא עושה "שטויות", אל תמהרי להסיק שהוא לא אוהב אותך,
    חלק מהמחלות האלה זה הצורך להיות נאהב ומקובל על אחרים,
    יש הרבה מאושפזים וחולים שעושים גם "שטויות" כחלק מהצורך הזה.
    זה גם חלק מזה שהוא בוחן אם הוא עדיין אטרקטיבי
    ואם רוצים בחברתו. מי שעובר אשפוז בודק מה לא בסדר איתו,
    והוא הולך על חבל דק ומנסה כל מיני דברים,
    על מנת להחזיר לעצמו את הבטחון העצמי, זה מהלך טבעי במחלות נפש...

אם כעבור תקופה תראי שהוא לא נגמל מהצרכים ה"חיתיים" הללו,
    תאיימי עליו בעזיבה ואז תחליטי מה את עושה,
    אבל לא בזמן אשפוז. מנסיון אני יכול להגיד לך שטראומת נטישה
    בזמן אשפוז, הרבה יותר נוראית מטראומת האשפוז עצמו.
    גם את לא תסלחי לעצמך משך כל חייך, שנטשת כשהכי היו זקוקים לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרונן והילה

עדנה
    27/04/2007

במהלך הימים הוא הגיע להחלטה שהוא רוצה להתגרש, למרות שהוא עדיין בבי"ח.
    האם עכשיו כן להרים ידיים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדנה יקרה, בואי נעשה סדר

הילה הראל
    29/04/2007

כי נראה לי שהתערבבו לך כמה דברים שאינם בהכרח קשורים זה לזה.
    או בקיצור: את מבולבלת.
    תראי, את מצפה לתשובה בנוגע ליחסייך עם בן זוגך. נכון? את רוצה שאגיד לך אם להרים ידיים ולפרק את הנישואין, או להחזיק מעמד ולהשאר אתו. נכון?
    דבר ראשון חשוב לי שתביני שבפורום הזה, כל אחד מדבר בשם עצמו בלבד: רונן בשם רונן, הילה בשם הילה וכו'. כך שמה שאני אומרת, בשמי בלבד נאמר.
    ומה שאני אומרת לך הוא שתקופה כזו של בלגאן ובלבול היא תקופה לא טובה לקבלת החלטות. בדרך-כלל, החלטות שמתקבלות מתוך עומס ובלבול הן החלטות נמהרות ויש סיכוי שהאדם יתחרט עליהן בעתיד. אני לא יודעת אם היית פעם במצב כזה וקיבלת החלטה במצב של בלבול ולחץ. אם כן, אז את בוודאי מבינה על מה אני מדברת.
    ועכשיו בואי נעשה קצת סדר:
    יש כמה מגירות. אחת נקראת "עדנה", האחרת נקראת "X" (אני לא יודעת מה שמו של בעלך) ומגירה נוספת נקראת "עדנה + X, זו המגירה המשותפת שלכם.
    אני מתייחסת אך ורק למגירה שלך. במגירה שלך יש הרבה בלבול ובלגאן וצריך לעשות בה סדר, אחרת לא תמצאי לא את הראש, לא את הידיים ולא את הרגליים. זה לא קשור למגירה X ולא למגירות אחרות, למרות שאם תעשי סדר במגירה שלך, זה ישפיע על מגירות אחרות (למשל: יפלו לתוכן פחות דברים מהמגירה שלך).
    כדאי לך מאוד לעשות סדר במגירה "עדנה". עזבי אותך כרגע מכל השאר. תתמקדי בעצמך.
    בואי נמצא מישהו שאת יכולה להפגש איתו או אתה ליעוץ ותמיכה, שיעזור לך לעשות סדר ולראות מי את, מה את ומה את רוצה.
    אנחנו כאן לא מכירים אותך מספיק ולא יכולים לעזור לך לעשות סדר כזה. זה דבר שצריך לעשות ב- 4 עיניים.
    את איתי?
    רוצה עזרה בלאתר איש מקצוע מתאים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילה

עדנה
    30/04/2007

בודאי.
    אני חסרת אונים לחלוטין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז שננסה למצוא מישהו?

הילה הראל
    01/05/2007

אם את רוצה שננסה, אז תצטרכי לומר לי איפה את גרה, היכן בעלך מאושפז וכו'.
    אם את רוצה פרטיות, אז תוכלי לפנות אלי באמצעות המייל שלי, הוא מופיע למעלה, בכרטיס הביקור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו