הגשת תלונה בגין הפרת אתיקה מקצועית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הגשת תלונה בגין הפרת אתיקה מקצועית
    רחל
    21/11/2010

לפני שנתיים וחצי הייתי ביעוץ זוגי עם הגרוש (כשהיינו נשואים) אצל פסיכולוגית קלינית בכירה ולאחר שהפסקנו את הטיפול אצלה, התברר לי שאדם שהיה מקורב לגרוש (אפילו לא בן משפחה) יצר קשר עם הפסיכולוגית לשאול איך אפשר לעזור לנו והיא אמרה לו דברים על הטיפול כמו- שאני הבעייתית וכו'... אני רוצה לדעת אם אפשר להגיש תלונה כנגדה על הפרת סודיות מקצועית ללא אישור שלי. איך עושים את זה והאם יש לי סיכוי להצליח רק מעדות של בנאדם?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הגשת תלונה בגין הפרת אתיקה מקצועית - תגובה

רוני פרישוף
    21/11/2010

שלום רחל,

ראשית, אני משתתפת בתחושתך הקשה עקב פריצת המרחב הטיפולי הפרטי והבטוח.

החסיון הוא נר לרגלנו, ובלעדיו לא יכול להתקיים טיפול.

בודאי שאת יכולה להתלונן. כל מקצוע בישראל המוסדר באמצעות רשוי ממשלתי נתון לפיקוח ולבקרה.

המשרד המנפק רישיונות לעסוק בפסיכולוגיה קלינית הוא משרד הבריאות, ואצלו קיים מנגנון לפיקוח על הרמה המקצועית והאתית. תוכלי לפנות לגורם המפקח במשרד הבריאות, או לועדת האתיקה של הסתדרות הפסיכולוגים.

מן הסתם, ייערך הליך מקובל (לא ניתן להתלונן באופן אנונימי).

בדקי עם עצמך האם את שלמה עם הליך פורמלי, או שיש סיכוי להידברות ישירה עם המטפלת (אולי יש סיכוי שאותו קרוב סילף או לא הבין משהו??).

דרך צלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו