מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עקצוצים נוראיים בכל הגוףLeviathan29/11/2010
שלום, אני בן 17 ומאז סוף כיתה ח', בכל פעם שאני נרגש/מתעצבן/חם לי/אני עובר ליד בנאדם שאני לא רוצה לראות ברחוב/כד', מתחילים לי עקצוצים נוראיים בכל הגוף, אם זה על הגב, על החזה, בידיים, בגבות, פשוט עקצוצים נוראיים וזה מגרד וזה לא עובר עד שאני מתיישב ל-10 דקות ונרגע. אני סובל את זה כבר 4 שנים.. רציתי לדעת אם זו בעיה פסיכולוגית ואיך ניתן לטפל בה, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקצוצים נוראיים בכל הגוף - תגובה
יפעת קלוש יגל30/11/2010שלום לך
כדאי שתברר דבר ראשו היבטים פיזיולוגים של התופעה, כלומר גש לרופא המשפחה, כדי לבדוק מה יש לך. (אולי רקע של הזעת יתר?)
מצבים יוצרי מתח פסיכולוגי כמו שתארת יוצרים תגובות פיזיולוגיות. למשל בתגובות חרדה קשות הדופק עולה, מזיעים, מתקשים לנשום וכו', עד כדי דימיון להתקף לב.
רופא המשפחה יוכל לעזור לך באבחנה מבדלת ולהפנות אותך לגורמי המקצועיים המתאימים. מבחינה פסיכולוגית יכול להיות שטיפול קוגניטבי התנהגותי יוכל לעזור, או טיפול פסיכודינאמי, תלוי מה הרקע שלך וכו'.
והכי חשוב שתף את הוריך, כדי שיוכלו לעזורלך לפנות לגורמים המתאימים!
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה..
Leviathan30/11/2010אין לי שום עבר של בעיות רפואיות
ביקשתי מההורים לטפל בזה אבל הם לא מאמינים לי לכלום, כל בעיה שיש לי שהיא כביכול פסיכולוגית זה "הכל בראש שלך, אתה עוד צעיר".
הם טוענים שהעקצוצים והגירודים זה לכולם יש כשחם להם, הם אף פעם לא לוקחים אותי ברצינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה.. - תגובה
יפעת קלוש יגל04/12/2010שלום לך
אני מניחה שתגובת הוריך מעצבנת ומתסכלת, ובעיקר משאירה אותך לבד.
למרות זאת אתה כבר ילד גדול. פנה לרופא המשפחה, את יכול לגשת לבד. אם הוא אכן ישלול בעיה רפואית. הוא יוכל לעזור לך בכיוון הפסיכולוגי. אולי גם תפנה ליועצת בבית הספר, היא תוכל לעזור בחלק הנפשי.
נראה שזה מאוד מציק לך וכדאי שתפעל לשינוי המצב.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)