חברות??

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חברות??
    אור
    03/12/2010

שלום,
    אני וחברתי נשים בנות 50+, היינו חברות בילדות בצבא ולאחר הפסקה של 20 שנה נפגשנו שוב וחדשנו את החברות. עזרנו אחת לשניה דאגנו וטיילנו יחד מזה כמה שנים.. לאחרונה הרגשתי מצד חברתי סוג של כפייתיות כלפי, לדוגמא: היא היתה הולכת למקום מסויים
    ואני לא הצטרפתי או עשיתי משהו אחר, היא באה אלי בטענות ובצעקות שאני לדבריה
    "עושה לה פוזות" ושהיא מתקשרת אלי יום יום ואני לא תמיד מחזירה טלפונים וכו,
    מאוד נפגעתי מטון הדיבר והסגנון הבוטה. ידעתי שבשבת היא לא היתה בביתה ומאחר
    והייתי בסביבה שלא תמיד אני מגיעה לשם, כתבתי לה מכתב(כי לא תמיד אני מסוגלת לדבר איתה בצורה שוטפת כשהיא נכנסת לדברי ולדעתי זו גם דרךלהעביר מסר ולא סיבה של פחד להגיד הכל בפנים.. כתבתי לה שלא מקובלת עלי ההתנהגות וציינתי גם לאחרונה הרגשתי סוג של כפיתיות כלפי, ביקשתי
    ממנה להתקשר במידה ותירצה. היא הישאירה לי הודעה במשיבון שהיא רוצה לדבר
    אבל נושא הכפיתיות נראה לה מוגזם. מאז היא לא התקשרה ודרך חברות נמסר לי שהיא מאוד נפגעה מהמילה כפיתיות. אני מכל מקום לא מוצאת לנכון להתקשר אליה
    ויכול להיות שהיא נמלחה בדעתה לסיים את הקשר. אני שלמה עם כל מה שכתבתי
    ואין לי בעיה לא לחדש איתה את הקשר, אני מצידי חושבת שנהגתי נכון וביטתי
    את הרגשתי כלפיה, אודה על התייחסותכם למקרה.
    חג אורים שמח
    אור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חברות??

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חברות?? - תגובה

שחף ביתן
    03/12/2010

שלום אור,

את לא כותבת מה השאלה או הדילמה שמציקה לך באופן מפורש? האם את מתלבטת האם לעשות את הצעד הבא? האם לנסות לשמור בכל זאת על החברות?

נראה שעשית נכון כשביטאת את רגשותייך, חשוב שכן תוכלו לדון בכך, ושכל אחת תוכל לבטא את מה שמרגישה ולשמוע את השנייה. נראה כי אחרת הקשר לא יוכל להמשך.
    נדמה שפחות חשוב האם הייתה כפיתיות מצידה של חברתך או לא, כמו שאת הרגשת זאת. אם תוכלו לדבר, נדמה לי שמה שחשוב שתוכלו לדבר בפתיחות על מה שאתן מרגישות זו מזו, וזו כלפי זו, ולא לנסות להוכיח מי צודקת. בחברות, וביחסים בינאישיים בכלל, חשוב יותר מלהיות צודק ואפילו מלהיות חכם, זה להיות אנושיים אחד כלפי השני. לעיתים קרובות זה הדבר שהכי קשה לעשות.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו