בדילמה רצינית ...

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בדילמה רצינית ...
    שיר מזרחי
    08/12/2010

שיר,בת 18מסיימת י"ב .
    עשיתי צו ראשון,עברתי את כל הדברים כפי שנדרש ממני,מלכתחילה ששלחו לי את הצו הראשון לא התלהבתי,והייתי נגד זה.
    כעיקרון הבעיה שלי פה היא להתגייס לצה"ל ,בעצם אני חושבת שהתנאים שם לא מתאימים לי,אני יותר יתאים לעשות שירות לאומי,ולאחר מכן ללמוד,שמדברים איתי על צבא,והתפשרות אני מרגישה שאני לא רוצה,כי זה לא אני,אני יכולה להסתגל אבל העניין הוא שזה אני עצמי לא רוצה,ואמא שלי בעד זה שאני אתגייס,ושזה משנה בחיים וזה הכל שונה,ואני חושבת שגם שירות לאומי זה דבר שגם תורם למדינה,וגם מכירים אנשים איכותיים וכדומה,הבעיה היא פה שאמא שלי מאוד בעד שאני אתגייס,וזה תוקע אותי מהקטע שהיא לא יכולה להתפשר ולהסכים לי שאני לא אתגייס,אני מרגישה שהיא לא מבינה אותי
    כ"כ למרות הכל,אני אשמח עם תסייעו לי ,ותתנו לי כלים להתמודד עם זה.
    כי אני חושבת שאני לא מתאימה לזה,וההרגשה נורא חונקת ומלחיצה,אז עם תוכלו לכוון אותי איך אני מקבלת פטור מהצבא ואיך אני מתמודדת עם אימי ,אני אשמח.i

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדילמה רצינית ...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדילמה רצינית ... - תגובה

רוני פרישוף
    10/12/2010

שלום שיר,

את צודקת, המסגרת הצבאית היא באמת לא קלה. לרוב האנשים די קשה להסתגל אליה, ולך יש הרבה חששות ופחדים. אולי את חוששת איך תסדרי בחברה, איך תתמודדי עם תפקיד שאת לא אוהבת, איך יהיה רחוק מהבית, איך להסתגל למסגרת נוקשה, לסמכות, איך להתמודד עם הקושי הכלכלי, ועוד..

במדינה שלנו, הגיוס לצבא הוא חובה, ולא נתון לבחירה. פטור משירות ניתן על בסיס קריטריונים בריאותיים ודתיים. במקרים נדירים ניתן פטור על רקע סוציאלי או פציפיזם. אם את חשה שמצבך הנפשי לא מאפשר לך לשרת בצבא, עלייך לבקש לפגוש קב"נית בלשכת הגיוס. כמובן שהדבר לא מבטיח לך פטור, אלא אם תתאימי לתנאים החוקיים לקבלת פטור על רקע נפשי. דרכים אחרות כרוכות בשקר (עפ"י הרקע שמסרת), ואת זאת לא אוכל לעודד, ואני גם לא מאמינה שהן יפעלו לטובתך.

לגבי אמא, את בת 18, ילדה גדולה ובגירה, גם מבחינה משפטית. אם את חושבת שאת מספיק בוגרת כדי לקבל החלטות מרכזיות בחייך, עלייך להיות מספיק בוגרת וחזקה כדי לעמוד מול אימך עם בחירותייך.

נראה שאמא "קוראת" אותך ויודעת שהרצון שלך נובע מהרבה פחד וקושי. היא גם מודעת למחירים שעלולים לשלם על אי-גיוס. כדאי שתדברי איתה על הנושא בדיאלוג פתוח, עד שתרגישי שהבנתן לגמרי זו את זו, ועד שתקבלי החלטה בשלה, שלוקחת בחשבון את כל ההיבטים.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו