מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מעוניינת מאוד בתשובה דחופה!נעמה09/12/2010
שלום,
אני בת 39 נשואה ואם לילדה מקסימה בת 10.לאורך כל חיי הייתי העוגן לכולם ולעצמי.
עברתי המון משברים במשך השנים ופה חשוב לי להזכיר שאני נכה,מרותקת לכיסא גלגלים,כך שראיתי לא מעט בחיי מיום היותי בת שנתיים וחצי בו התחלתי סדרת ניתוחים וטיפולים.הוריי תמיד היו לצידי ובזכות זאת עברתי מסלול חיים די רגיל ,למרות ההתמודדות שלי כאדם מוגבל פיזית!תמיד הורי החדירו לי לתודעה שהמגבלה היא רק פיזית ואין דבר שלא אורכל להשיג.הייתי בבית ספר רגיל,למדתי באוניברסיטה,הייתי בצופים,הכל היה רגיל.יחד עם זאת תמיד הועבר המסר שאני אחראית להיות התומכת בשתי אחיותיי הצעירות יותר,דבר שלקחתי רחוק מדי ,עד היום וקשה לי להרפות.
יחסיי עם חמתי היו טעונים מאוד עקב כל מיני סיבות שהביאו אותי למשברים מאוד כואבים,חשוב לי להזכיר שאף אחד מהם לא קשור להיותי נכה.תמיד התיחסתי לעצמי טבעי,כך שבמשך כל חיי הסובבים אותי התיחסו אליי בהתאם.
התחתנתי עם בעלי,התגלו חובות,רצתי איתו לבתי משפט,הרכבתי לו תיקים לבד,דברתי בשבילו,הרכבנו איחוד תיקים שעד היום אנו משלמים ונשלם עוד שנים.זאת הסיבה שילדתי בת אחת היות ואני צריכה את הקצבאות שלי לעזרה בבית ועם הילדה והכל הלך לחובות שחמתי גרמה לבעלי.
אני יכולה להמשיך לכתוב ללא סוף כמה נפגעתי בעשור האחרון ואיזו התמודדות היתה לי ככלה טריה,בהריון וכאמא טריה.
בעלי עבר תהליך במשך שנים בו הוא התפכח והיום אנחנו מאוד קרובים ומחוזקים.
בשנה האחרונה ,הבן שלו בן 19 עצמאי, והיו לנו חיים די שלווים,לבעלי יש עבודה יציבה והוא מרוויח יפה.חזר לו הביטחון ויש בו הרבה הערכה אליי ואל הבית שהקמנו.למרות כל הכתוב,מעולם לא היינו ברוגז עם חמתי,אך היחסים היו בנוסח "כבדהו וחשדהו" כי בכל פעם שניסיתי לשים הכל בצד ולהתקרב,כי אמא יש רק אחת והיא אם בעלי,היא היתה פוגעת בזוגיות שלנו.
לפני כחודש התחלתי להרגיש חולשה,בחילות,זרמים בגוף,מחושים בבטן.לאחר כמה ימים שמעתי שמצבה של חמתי הדרדר. היא חלתה בסרטן לפני כשנה וחצי והמחלה חחזרה באופן אגרסיבי ביותר.תחושות אלה פקדו אותי פעמיים כשישבתי עם בעלי במסעדה וכן בבית.קשה לי לתפקד.ערכתי בדיקות והכל תקין.הרופאה משערת שזו חרדה.
בעלי נותן את חלקו כבן,כספית ובעזרה פיזית.אני מתעלה מעל עצמי כי המצב עדין ובעלי מאבד אמא.הרופאים טוענים שזה מצב של ימים עד שבוע.גם זה גורם בין אחיו לבעיות אך אני תומכת בו.
חשוב לי להזכיר שבשנים האחרונות נתתי הכל לבית ולכן הייתי המון בבית.חשוב היה לי לטפל בילדה,תמיד במתח שלא יקראו לי לבית הספר כי היא לא חשה בטוב,או שיקרה לה משהו בדרך כי אני לא יכולה לקפוץ מהר ולעזור לה.סוג של מתח שאני תמיד חווה אך לעלדאוג לבעיות הכלכליות, כך שהתנתקתי מהכל !חוץ מלצאת עם הילדה,שהיום היא כבר גדולה,
אני במצוקה.אני מרגישה כל פעם נפילות פיזיות,מפחדת לצאת שזה לא יתפוס אותי בחוץ,יש לי בחילות.מה זה יכול להיות?מה עושים?
תודה מראש,
ליל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעוניינת מאוד בתשובה דחופה! - תגובה
יפעת קלוש יגל09/12/2010שלום לך
הי המאוד מרגש לקרוא ע ל חייך, על החוזק, התעוזה, התבונה והחוכמה.
בעזרת הורייך, וכשורייך הצלחת לתפקד ברופן מלא, ולחיות חיים מלאים.
יחד עם זאת, בד בבד כילדה מאוד מטופלת רפואית, הפכת לילדה שהיא מטפלת, ונושאת על כתפיה קשיים של אחיותיה. אינני יודעת מדוע הורייך דחפו אותך לתפקיד הזה, אך כנראה הוא גם סיפק לך צרכים, כי שחזרת אותו עם בעלך. אולי היה לך צורך להרגיש חזקה, כזו שנזקקים לה ולא רק נזקקת, להחזיר כך שליטה על חייך.
התפקיד שלקחת על עצמך קשה, ומה שקורה לך היום זה שאת כבר לא יכולה להכיל יותר, הנפש קורסת ומאותתת לך שדי, מספיק לדאוג רק לאחרים, את צריכה להתחיל לדאוג לעצמך. חרדה קשורה לכעס שאינו מעובד כראוי, ושיוצר אשמה, המצב של חמות גוססת, שעוררה כל כך הרבה כעס, שכבשת במהלך השנים, מתעורר שוב, כי זהו כבר לא יוכל לבוא לידי ביטוי כלפיה, וכמובן שבמצב זה גם מעורר הרבה אשמה בשל מצבה.
את זקוקה למשענת, לחברה טובה להשען עליה, לשתף את הבעל שיתן לך כתף ולא רק יקבל, ואם כל אלו לא יעזרו, תמיד יש אפשרות של עזרה מקצועית.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)