היי אני בת 24 ו..............

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• היי אני בת 24 ו..............
    אני
    10/12/2010

היי, אני בת 24 ואספר לכם מעט על עצמי .
    בכיתה ב' אבחנו אצלי ADHD ,כיום יש לי 15 אבחונים שונים.
    מגיל 12 אני סובלת טריכוטילומניה , ומצבי קשה עדיין.
    בגיל 15-16 התחיל לי OCD שזה בדרך כלל בא עם הטריכוטילומניה
    ועד היום נישאר איתי.
    בגיל 20 אבחנו אצלי בורדרליין (הפרעת אישיות גבולית).
    הייתי מאושפזת מספר פעמיים ופעם אחת גם בכפייה.
    הייתי בהוסטלים שונים לנפגעי נפש . ועוד .....
    החיצוניות שלי מטעה , וכן יש לי % 75 אחוזי נכות .
    היו לי חיים כלל לא פשוטים.

אני רוצה לדעת ל מ ה הדברים שאני חיה אותם יום יום במשך ש נ י ם
    לא ניקרא מחלת נפש ? זה הפרעה ... מי קבע ? למה זו הפרעה ?
    למה כל דבר שיש לי זו הפרעה.... זה כל כך לא נכון לומר דבר כזה.
    בסופו של דבר הכל תלוי בשנים ובעוצמה.... מי קבע שהדברים האילו לא
    ממש משנים את "הספר" . אני יודעת שזה נישמע כאילו אני מתעקשת
    לקבל כותרת אחרת... אבל ממש לא. אני מרגישה שאין אדם שבאמת יכול להבין
    את הדברים האילו.... ואיך זה לחיות בצורה כל כך לא ברורה וכל כך לא קלה.
    וכן אני רוצה שאנשים ובעיקר אנשי מקצוע יבינו וידעו שהפרעה זה לא .
    וזה אכן כואב לי שההגדרה וההסתכלות של האנשים שונה לגבי
    המילה הפרעה לבין המילה למחלה....

אם את היית עיוורת והיו מגדירים ואומרים לך שאת לקויית ראייה איך היית מרגישה ?
    נכון היה כואב לך שהכותרת היא שונה מהמציאות שלך.... מחיי היום יום שלך.
    נכון היה חשוב לך שיקראו למה שאת חיה בשם ולא ליד .
    לכן אני שואלת וסתם נתתי דוגמא ואני יכולה שעות לשבת ולכתוב ... אבל
    מקוה שבערך הבנת אותי.
    אני אשמח לקבל תשובה... ותודה מראש ...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היי אני בת 24 ו..............

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היי אני בת 24 ו.............. - תגובה

רוני פרישוף
    10/12/2010

שלום לך "אני",

אני מאד מבינה לליבך, ומסכימה איתך ש"אבחנה" היא דבר שעלול להיות מסוכן, מתייג ומעורר סטיגמות. את רוצה, ובצדק, שהחברה תראה אותך כאדם שלם, מלא, יפה, שעומד בזכות עצמו, ולא כ"הפרעה" או "בעייה" מהלכת על שתיים. אולי את גם רוצה לראות את עצמך בעין יותר מיטיבה ומקבלת, ולא דרך המבט המחמיר והמדאיג של כל האיבחונים שעברת.

מטרתה של האבחנה היא לסייע להתאים לאדם את הטיפול הנכון ביותר עבורו, טיפול נפשי ו/או טיפול תרופתי, ובתוך כך לאפשר תקשורת יעילה בין אנשי טיפול ממקצועות שונים. מכיון ששיטות הטיפול נבדקות באמצעות מחקרים, יש צורך בקטגוריות, ומתוך כך צומחות אבחנות.

יחד עם זאת, לאיבחון עלולות להיות הרבה סכנות: סטיגמה, סטיריאוטיפים, ניכור, דחיית האדם לשולי החברה, קושי לראותו כאדם מורכב ושלם, פסימיות, פגיעה בבטחונו העצמי ופגיעה ברקמה האנושית ובסולידריות החברתית. כך, קיום האבחנה עלול להנציח ולהחמיר את הסבל, במקום לשפרו.

אבחנות הן כידוע עניין של תרבות, פוליטיקה וגיאוגרפיה. אמן יכול להיות מאד מוחצן ומיוחד, אך לא יקרא "מופרע" בגלל עיסוקו. הומוסקסואליות נחשבה עד לא מזמן כהפרעה נפשית, והיום נחשבת כתופעה נורמלית, וכיוב'.

בטיפול, האבחנה עלולה לערפל את תפיסת הייחודיות והחד-פעמיות של הפרט, וליצור אצל המטפלת חוויית זרות והתנשאות. יתרה מכך, הבחירה באבחנה "הפרעת אישיות" עלולה לנבוע מצורך הגנתי של המטפל, אשר מאויים מן התכנים והכאב שהמטופל מביא. מתן האבחנה מהווה חיץ: "הוא זר, לא שייך אלי, אין בינינו דמיון".

לדעתי, כדאי בטיפול לשים בצד את האבחנות, ולהישאר קרובים לחווייה הייחודית, לכאב ולחסך, ולזכור שמקורם הוא גם בתהליכי תיוג (כמו "עצלנית" או "מופרע" או "חנון"), שאל לנו לקחת בהם חלק, גם אם שפתנו היא מדעית ואובייקטיבית לכאורה.

אני מקווה שחוץ מאיבחונים וטיפולים תרופתיים את נמצאת גם במסגרת טיפולית הומאנית, שרואה ומגדלת אותך כאדם, שכולל גם יכולות וכשרונות. אני מאחלת לך ליצור לעצמך חיים פוריים ומלאים, ולחזק את הדימוי העצמי והערך העצמי שלך, למרות האבחנות שקיבלת.

תצליחי ותרגישי טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו