לא יציבה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לא יציבה
    אחת
    11/12/2010

היי,
    כתבתי פה לא מזמן ורוני ענתה לי. כתבתי שאני בת 17, נמצאת בטיפול פסיכולוגי מסוף אוגוסט והתחלתי טיפול תרופתי באסטו לפני כחודש וחצי וסובלת מדיכאון. בזמנו כתבתי בגלל תחושה שהכדורים לא עוזרים ושבעצם, כלום לא ממש עוזר.
    אז עכשיו אני מרגישה יותר טוב, אני מנסה שוב להתמיד ולעשות דברים, לעשות דברים שקשורים במגמת המוסיקה שאני חלק ממנה, לנגן, לשיר, להלחין, ללמוד (אני תלמידה מצטיינת), לקחת שיעורי נהיגה, לצאת עם חברים. לחיות.
    ובד"כ אני בסדר, אלא שלפעמים בצורה לא ממש עקבית פתאום אני שוב מרגישה כ"כ רע, והכל חוזר אליי. כל המחשבות על המוות, התחושה שבא לי רק להעלים את עצמי ולא לראות אף אחד יותר. ואני מטפלת בתסבוכים שלי ובדבר המוזר הזה שנקרא אני עם הפסיכולוגית, אבל מרגישה אבודה. כאילו אין מזור לכאב, ואין תחתית לתהום הזאת. כאילו אחרי הכל ולפני הכל, דכאון זה מה שאני.
    ביום חמישי הייתה לי פגישה עם הפסיכיאטרית ואמרתי לה שאני בסך הכל בסדר רק עם נפילות לא רציניות מדי פעם, אבל מאז אני מרגישה מאוד מאוד רע ונראה לי שאולי הנפילות האלה כן רציניות כי אני מרגישה משותקת. והפעם הבאה שיש לי פגישה איתה היא בעוד קצת פחות מחודש, אני לא יודעת אם להקדים את התור.
    הצילו...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא יציבה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא יציבה - תגובה

שחף ביתן
    12/12/2010

שלום לך,

כל הכבוד לך על ההתמסרות לטיפול, ועל כך שאת לוקחת את מצבך (ואת עצמך) ברצינות ודואגת לעצמך. את כותבת ברהיטות ובבגרות, ואלו נכסים שימשיכו ללוות אותך בדרכך, תהיה אשר תהיה.
    לגבי חוסר העקביות - הנפש היא מורכבת, ובדרך כמו שאת עושה צריך לצפות לעליות וירידות, לרגעים שיהיו בהם 'נפילות'. זה טבעי. באופן כללי, לא נראה כי הטיפול מעלים את הדיכאון, אך הוא מלמד לחיות גם עם הרגעים הקשים, וללמוד לעבור אותם ולהמשיך לחיות, ולמצוא גם את ההנאה בחיים.
    אני לא יודע אם הדיכאון זה את, אך נראה שיש בך חלקים שמחוברים למקומות כואבים, לשאלות קיומיות ולתחושות עצובות. זה לאו דווקא דבר רע, זה חלק ממך, ממי שאת, על העושר שבך, ועל מנות האושר שתחווי בחיים. מה שרע הוא אולי הקושי הרב והסבל הבלתי נסבל שנגרם כיום ממקומות אלו, ובזה בדיוק יש לטפל, כפי שאת עושה. הטיפול יכול להיות מורכב וממושך, אך נשמע שאת בדרך הנכונה ללמוד לשאת את המקומות האלו, ולדעת לעבור אותם ולהתרומם מהם.
    כדאי לך לדבר עם הפסיכולוג/ית על התחושות שלך, על הקשיים והנפילות, ולהתייעץ בטיפול הפסיכולוגי גם לגבי הקדמה הפגישה עם הפסיכאטרית.

שיהיה הרבה בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו