לא ממש בעיה , אלה סתם משהו שמעניין

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לא ממש בעיה , אלה סתם משהו שמעניין
    קספר
    13/12/2010

אותי באופן אישי
    ראיתי כתבה ביום שבת בערב, על המיקום הלידה של האדם בין אחיו ואחיותיו, ההשפעה של זה על החיים .
    מה שמדהים הוא, שרוב אם לא כמעט כול הבכורים שהראו בכתבה, היו בעליי אותם תפקדים.
    השאלה שלי היא, אולי קצת מוזרה , אבל אחת התוצאות של המחקר היה, ששאדם בכור , יתחתן עם בכור,אמצעי יתחתן עם אמצעית והצעיר עם צעירה.
    וכן, מדובר על קשר ארוך טווח כמו חתונה וקשר להמשך החיים .
    אתם חושבים שיש שמץ של אמת בדבר?
    ובאמת ההתנהות והאופי מושפע ממיקום האדם?
    והאמצאעיים הם תמיד המקופחים?
    אני חושבת שלא
    אשמח לקרוא את דעתכם,ולצערי לא מצאתי חומר קראיה מעניין וקריא של אדלר בעניין הזה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא ממש בעיה , אלה סתם משהו שמעניין - תגובה

שחף ביתן
    13/12/2010

שלום קספר,

אין ספק שהחיים במשפחה שלנו משפיעים על האופן בו נתפתח ועל מי שנהיה, ולגורמים כמו מספר האחים, המיקום שלנו במשפחה ישנה השפעה. אך חשוב לזכור שמדובר בהשפעה, בקשר כלשהו, אך לא בקביעה מוחלטת.

הדינמיקה המשפחתית, על האופי של ההורים, האחים, מינם, וכן הלאה משפיעה על ההתפתחות האישיותית, אך לא קובעת אותה. יכול להיות שמצאו קורלציות כמו שתיארת, אך ברור שאלו יהיו רק קשרים סטטיסטיים ולא יותר מזה. כלומר, שיותר בכורים יתחתנו עם בכורים מאשר עם אחרים. באופן אישי אני לא מכיר ממצא כזה, אבל אולי הוא ישנו. ברור עם זאת, כי יש גם הרבה בכורים שמתחתנים עם לא בכורים וכן הלאה.

תמשיכי להתעניין ולהסתקרן, מהחופש לחקור באה גם היצירתיות האישית. אני בטוח שתוכלי למצוא חומר על כך באינטרנט, אם דרך אדלר ואם דרך אנשים אחרים שכתבו על הנושא.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך. יש עוד משהו

קספר
    13/12/2010

אבל תרגיש חופשי , אם לא מתחשק לך לענות, אז סבבה
    קודם כול אני מקווה שמישהו ירים את הכפפה, ואולי יעשה מחקר על הנושא.
    הרי חקר הנפש רחוק מהבנה לא?
    התכוונתי כמובן באופן כללי, לא עלכם ספציפית . ואני רחוקה מהעבודה הסימנריונית מרחק של שנות אור רבות .( שתי סטיסטיקות וריגרסיה חחחחחח)
    בקיצור השאלה שלי היא, ש גדלתי בפנימיה , בחברת ילדים רבים , בגילאים שונים . אז מה יותר משפיע עליי ? (כמו שכתבת לי שהמיקום הלידה ,והמין משפיע )
    מיקומי הביולוגי במשפחה? או האנשים שאיתם אני חיה כול הזמן, כול היום והלילה ?
    דבר אחד אני יכולה לומר מניסיון אישי, שלחיות עם הרבה אנשים, בהחלט גורם לך להיות יותר גמיש ומתחשב עם אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך. יש עוד משהו - תגובה

שחף ביתן
    15/12/2010

שלום קספר,

את יכולה להסיר דאגה מליבך, יש הרבה מחקר בפסיכולוגיה במגוון רחב של תחומים ובוודאי גם בתחום הזה, מזוויות שונות. את יכולה לנסות לקרוא באינטרנט, ואם את סטודנטית אז דרך מאגרי מידע של פסיכולוגיה.
    המחקרים הסטטיסטיים שאת מדברת עליהם נותנים לנו מידע קורלטיבי, כלומר, קשרים והשפעות שיש למשתנים שונים על הנפש ועל ההתפתחות, אבל לא מדובר בקביעות חדות, וכשעוברים ברזולציה למקרה הפרטי אז יש לבדוק כל מקרה לגופו. לכן הטיפול מתרחש במפגשים אישיים ואינטימיים שבהם יכול הפרט לבוא לידי ביטוי.
    כך שאין לי תשובה (כי פשוט אין תשובות נתונות מראש, למרות שאולי היינו רוצים שיהיו) לגבי מה השפיע עלייך יותר, את זה את יכולה לברר בעצמך בטיפול שלך. צריך לזכור שבסוף כל אחד מושפע אחרת, על אחד סביבה עם הרבה אנשים גורמת להיות גמיש יותר, ואילו לאחר גורמת להלחם על תשומת לב, ובוודאי גורמת גם וגם, ועוד אפשרויות נוספות. יש כמובן גם את השאלה מתי הגעת לפנימייה? ומה היה עד אז בבית?
    שוב, אלו שאלות שאם את מעוניינת לחקור, אז המקום לחקור אותן הוא במסגרת טיפול פסיכולוגי מקצועי.

שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך שחף, על תשובתך

קספר
    15/12/2010

מתשובותייך,לשאלות שלי ושל אחרים , ניתן לראות את הבנתך את נפשם של בני האדם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו