שוב בעיות עם ההורים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שוב בעיות עם ההורים
    טלוש
    14/12/2010

שלום רב ,
    לפני כחצי שנה היה לי בן זוג שהתאבד ולפני שלושה חודשים הכרתי את בן זוגי הנוכחי.
    הוא הציע לי לעבור לגור איתו ואני סומכת עליו ב-100 אחוז , אך ההורים שלי טוענים שזה מוקדם מדיי מכמה סיבות :
    א. הם נמצאים בטראומה מבן הזוג הקודם שהתאבד ועכשיו מפקחים עליי ב-18 עיניים (למרות שאני כבר בת 26)
    ב. בן הזוג הקודם התאבד כיוון שהיה בדיכאון ממושך זמן רב למרות שהיה מטופל ולפני כמה ימים נפלט לי בטעות שגם בן הזוג הנוכחי הולך לטיפול , אך הוא מקבל טיפול נגד חרדה.
    החרדה אצל בן הזוג הנוכחי התפרצה בעקבות ריבים בלתי פוסקים של ההורים שלו כשהיה ילד \ מה שגרם לו לרמות גבוהות מאוד של מתח בגוף ולכן הוא צריך לאזן את זה עם תרופה , אך מבחינה התנהגותית הוא בסדר גמור. הוא הולך לפסיכולוגית כבר כמה שנים ולמד לטפל בבעיה שלו ולזהות דגם טוב יותר של כיצד אמורה להיראות זוגיות.
    ההורים שלי טוענים שלא הגיוני שהוא הולך לטיפול כזה כ"כ הרבה שנים ועדיין לא התחתן ולא הביא ילדים לעולם (הוא בן 36) , אלא אם כן הוא מסתיר ממני סיבה כלשהי שבגללה הוא ממשיל ללכת לטיפול.
    ג. כיוון שאין לי עבודה קבועה (אני מקבלת משכורת לא קבועה) לא כדאי שנעבור לגור עדיין ביחד כי אז לא אוכל להשתתף בכל ההוצאות באופן שווה \ אלא באופן חלקי ובעיניהם זה נחשב כאילו אני חייה על חשבונו.
    ד. כיוון שאנו יוצאים רק כמה חודשים לטענתם זה מוקדם מדיי ואין למה למהר , אך ההרגשה הפנימית שלי היא שאני כן רוצה לעבור לגור איתו.
    מאוד לא פשוט לי להגיע להחלטה בעניין הזה כי אני יודעת שלא משנה מה אני אעשה אחד הצדדים יפגע במידה מסוימת ואני לא רוצה לפגוע באף אחד , אך לא יודעת מה לעשות..
    אני מרגישה שאני נמצאת בין הפטיש לסדן.
    לא רק זה , אמא שלי גם רוצה לדבר איתו ולשאול אותו שאלות נוקבות ואני מרגישה שזו ממש חדירה לפרטיות שלו מצד אחד ומצד שני זה מה שעשוי להרגיע אותה.
    הבעיה היא שהיא רוצה לדבר איתו רק בתחילת שבוע הבא , ואנחנו מתכננים לעבור לגור ביחד בסוף השבוע..
    בבקשה תענו לי כמה שיותר מהר ,
    בברכה ,
    טלוש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שוב בעיות עם ההורים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שוב בעיות עם ההורים - תגובה

שחף ביתן
    15/12/2010

שלום טלוש,

אתחיל דווקא מהסוף - הלחץ לעבור דווקא בסו"ש הזה? מה הסיבה שבגללה לחכות עוד כמה ימים קשה כל כך? החלטה לעבור לגור ביחד היא החלטה גדולה בכל מקרה ובלי קשר לכל מה שאת כותבת כאן, אך ברור כי עבורך יש לחץ לעשות את ההחלטה מהר כמעט מיד, ואני חושב שכדאי לך לשאול את עצמך על הדחיפות הזו? מהיכן היא נובעת? האם היא קשורה לקשר הזה? האם זהו דפוס התנהגותי שלך?
    את מתארת שאת נקרעת בין החבר לבין הורייך, ומצד שני כותבת "למרות שאני כבר בת 26". נדמה לי שקשה לך לחוש בעצמך שאת בוגרת ולקחת אחריות על עצמך, ולכן שני הצדדים מרגישה קרועה בין שני צדדים שרואים בך 'ילדה' שלהם.
    כדאי לך לבחון את הקושי שלך לקחת את האחריות על חייך, ולהרגיש בטוחה מספיק בעצמך ללא תלות באחרים. חשוב לבחון את הצרכים שלך, מצד אחד, בסביבה שאת יכולה להישען עליה ולהיות תלויה בה, ומצד שני את הרצון שלך להיות עצאות, ואת הקושי לפתח לפתח את עצמאותך ואת נפרדותך.
    כך שלאו דווקא תוצאת ההחלטה עצמה היא שחשובה כאן, אלא האופן שבו את מגיעה אליה. האם את חשה שאת אדם עצמאי המסוגל לבחור בעצמו ולקחת אחריות על הבחירות שלו.
    אני ממליץ לפנות לטיפול פסיכולוגי על מנת להתמודד עם הקשיים האלו שלך, ולחזק את עצמך כך שתוכלי לשמוע את הקול האישי שלך ולתת לו את המקום והביטוי הראויים לו.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו