הטיפול המתאים למשברים הללו

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הטיפול המתאים למשברים הללו
    אורנה
    16/12/2010

תודה שענית לי.השאלה היא איזה סוג של טיפול עליי לעבור?טיפול פסיכודנימי/פסיכותרפייה/קוגנטיבי?מה מתאים לי?

שנוגע בנקודה של הפנמה של הזכרונות הקשים מילדות שכללו הזנחה ואלימות פיזית והתמודדות איתם בשלמות.

ושנית גיל ההתבגרות של גיל 30- שכולל חוסר כיוון תעסוקתי / לימודי שיהיה לי בו עניין כלשהו, שיספק יציבות בית שני והקניית הרגליי עבודה שחסרים לי גם עקב הליקויי המשמעותי שקיים אצלי דיסקלקולייה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הטיפול המתאים למשברים הללו - תגובה

שחף ביתן
    17/12/2010

שלום אורנה,

אני מבין שאת רוצה תשובה ברורה, אני לא בטוח שאוכל לספק אחת כזו. את מבקשת טיפול שגם ייתן מרחב לעבד את הזכרונות והילדות הקשים מילדותך, ואולי גם יוכל להוות סוג אחר של קשר טיפולי, שבו רואים אותך ומיטיבים איתך. בתוך קשר כזה אפשר גם לבסס תחושת עצמי ברורה יותר ולהתחיל לשמוע את הקולות האישיים ולבחור כיוון. כך שאני מניח שהקושי להתמיד בעבודה ולמצוא כיוון תעסוקתי אינו נפרד מהזכרונות הקשים, מקשיים ביחסים ביניאישיים וגיבוש זהותך. לכך מתאים טיפול פסיכודינאמי שבוודאי יהיה גם ארוך טווח, ולאו דווקא יטפל באופן ישיר בבעיה כזו או אחרת שמטרידה אותך כרגע בחייך.

מצד שני את רוצה גם טיפול שיהיה ממקוד יותר ומכוון יותר, יעזור לך להתמיד בעבודה, להתמודד עם קשיים לימודיים, ויקנה לך הרגלי עבודה. טיפול קוגניטיבי הוא ממוקד יותר וקצר יותר. טיפול קוגניטיבי נחשב טוב במיוחד להפרעות חרדה, ומתפתח יותר ויותר גם בכיוונים אחרים.

אני מציע לך לקרוא באינטרנט כדי לקבל עוד מידע ולגבש החלטה.
    ההחלטה בסופו של דבר היא שלך, על פי מה שאת מרגישה שמתאים לך יותר ונכון לך יותר.
    מומלץ מאוד לדבר על ההתלבטות בטיפול, לשמוע מה יש למטפל להציע, ולבחון את ההתלבטות עצמה בתוך הקשר הטיפולי. מה בהתלבטות קשור לעצם יצירת הקשר הטיפולי שלכם?

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו