מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הטיפול המתאים למשברים הללואורנה16/12/2010
תודה שענית לי.השאלה היא איזה סוג של טיפול עליי לעבור?טיפול פסיכודנימי/פסיכותרפייה/קוגנטיבי?מה מתאים לי?
שנוגע בנקודה של הפנמה של הזכרונות הקשים מילדות שכללו הזנחה ואלימות פיזית והתמודדות איתם בשלמות.
ושנית גיל ההתבגרות של גיל 30- שכולל חוסר כיוון תעסוקתי / לימודי שיהיה לי בו עניין כלשהו, שיספק יציבות בית שני והקניית הרגליי עבודה שחסרים לי גם עקב הליקויי המשמעותי שקיים אצלי דיסקלקולייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטיפול המתאים למשברים הללו - תגובה
שחף ביתן17/12/2010שלום אורנה,
אני מבין שאת רוצה תשובה ברורה, אני לא בטוח שאוכל לספק אחת כזו. את מבקשת טיפול שגם ייתן מרחב לעבד את הזכרונות והילדות הקשים מילדותך, ואולי גם יוכל להוות סוג אחר של קשר טיפולי, שבו רואים אותך ומיטיבים איתך. בתוך קשר כזה אפשר גם לבסס תחושת עצמי ברורה יותר ולהתחיל לשמוע את הקולות האישיים ולבחור כיוון. כך שאני מניח שהקושי להתמיד בעבודה ולמצוא כיוון תעסוקתי אינו נפרד מהזכרונות הקשים, מקשיים ביחסים ביניאישיים וגיבוש זהותך. לכך מתאים טיפול פסיכודינאמי שבוודאי יהיה גם ארוך טווח, ולאו דווקא יטפל באופן ישיר בבעיה כזו או אחרת שמטרידה אותך כרגע בחייך.
מצד שני את רוצה גם טיפול שיהיה ממקוד יותר ומכוון יותר, יעזור לך להתמיד בעבודה, להתמודד עם קשיים לימודיים, ויקנה לך הרגלי עבודה. טיפול קוגניטיבי הוא ממוקד יותר וקצר יותר. טיפול קוגניטיבי נחשב טוב במיוחד להפרעות חרדה, ומתפתח יותר ויותר גם בכיוונים אחרים.
אני מציע לך לקרוא באינטרנט כדי לקבל עוד מידע ולגבש החלטה.
ההחלטה בסופו של דבר היא שלך, על פי מה שאת מרגישה שמתאים לך יותר ונכון לך יותר.
מומלץ מאוד לדבר על ההתלבטות בטיפול, לשמוע מה יש למטפל להציע, ולבחון את ההתלבטות עצמה בתוך הקשר הטיפולי. מה בהתלבטות קשור לעצם יצירת הקשר הטיפולי שלכם?
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)