הבטחון העצמי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הבטחון העצמי
    בטחון עצמי
    25/12/2010

אני חסרת בטחון. ניסיתי כבר שתי עבדות בחנויות ולא הלך לי בכלל. אני לא יודעת איך לדבר עם אנשים, אני קצת מתביישת...ושמסבירם לי מה צריך לעשות אני פתאום לא קולטת כלום. אני באמת קצת טיפשה אבל לא עד כדי כך חחחחחח...מה לעות?????איך לא להיות לחוצה ואיך להרים את הבטחון העצמי שלי????

מחר אני מתחילה בחנות בגדים ואני פוחדת שוב לפשל. אני פשוט לא מצליחה. .. למה???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הבטחון העצמי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבטחון העצמי - תגובה

רוני פרישוף
    25/12/2010

שלום לך חסרת ביטחון,

לא כתבת בת כמה את, והאם בכל תחומי החיים יש לך חוסר בטחון וביישנות, או בעיקר במקומות עבודה ומול אנשים זרים.
    כדי להבין יותר טוב ממה את סובלת ואיך את יכולה להתחזק, צריך לקבל יותר רקע על תולדות חייך והביטויים השונים של חוסר הביטחון.
    מהמעט שכתבת, אני שומעת שאת מרגישה בעלת יותר פוטנציאל ממה שאת מצליחה לממש, ושפחד וביישנות מונעים ממך לתפקד כמו שהיית רוצה.
    אני גם שומעת שאת לא מוותרת בקלות, ומנסה בפעם השלישית לעבוד בחנות. אם את בטוחה שזה הכיוון שמתאים לך בשלב זה, כל הכבוד שאת נותנת פייט.

זכרי שהצלחה בעבודה לא קובעת מי את ומה את שווה. זו "בסך הכל" עבודה, ואם לא תייחסי לה משמעות עצומה, תהיי בפחות חרדה ויהיה לך יותר קל לקלוט מה התפקיד שלך.
    אם את משרתת לקוחות, נסי להיות אדיבה ונחמדה, הם לא מנסים לבחון אותך אלא רק מקווים לקבל שרות נעים וענייני. את יכולה לספר להם שאת חדשה ומתרגשת, זה תמיד מעורר אהדה ועזרה.
    שתפי את המעסיק/ה שאת קצת בלחץ בימים הראשונים, ומצליחה לבוא לידי ביטוי בהמשך. קצת הומור-עצמי עוזר לגייס את הסבלנות והרצון הטוב של המעסיק. אל תתביישי לשאול שאלות ולבקש עזרה.

נסי לחשוב על כל התכונות הטובות שלך, ולדמיין איך את רוצה להיות כעובדת. זכרי שזה לא גורלי, אם תצליחי להשתלב זה יהיה מועיל ומחזק, אך אם לא, לא קרה כלום, והכי גרוע יהיה לשוב לנסות במקום אחר.

אם חוסר הבטחון גובל בחרדות והימנעות, וגורם לך סבל רב ועיכובים בחיים, כדאי מאד לפנות לעזרה מקצועית.

ספרי איך היה יומך הראשון..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו