מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיה חברתיתאלכס26/12/2010
שלום,
אני חושבת שמיותר לספר לכם את סיפור חיי,
למרות שימלאו לי בקרוב רק 18, אני חושבת שעברתי הרבה בחיי.
מאז גיל צעיר הייתה לי נטייה לדכאונות ופגיעה עצמית,
חתכתי ורידים, הרעבתי את עצמי וכו' ,
עברתי עליות וירידות בחיים.
תמיד הצלחתי להתגבר ולעמוד שוב על הרגליים למרות שלפני חודשים מספר,
נפטר בן אדם שהיה חשוב לי מאוד ועוד לא הצלחתי להתמודד עם האובדן,
הבעיה שלי אחרת.
תמיד הייתה לי בעיה חברתית, לא הייתי כמו כל הילדים,
מאז תקופת הגן, המשפחה שלי נזכרת בחיוך איך שנאתי
את המקום "הרועש" הזה, הייתי תופסת את אימא את הרגל של אימא ומסרבת לעזוב.
בכל שנותיי, הסכמתי להשתתף בטקס בית ספרי אחד,
הייתי צריכה לדקלם שורה מתוך סיפור ועשיתי זאת בהצלחה עד שהתבלבלתי במילים האחרונות.
אנשים לא התייחסו לכך בחשיבות רבה,
אבל זה היה מקרה אחד ממקרים רבים שהורידו לי את הביטחון העצמי שהיה נמוך מלכתחילה.
הגעתי למצב שבו לא היו לי חברים בכלל,
כשמישהו היה ניגש להתיידד איתי הייתי מסתובבת ובורחת.
הייתה לי שיחה עם יועצת בכיתה ח' שאמרה שיש לי "פחד קהל יוצא דופן"
היא ניסתה לעזור לי להתגבר על הפחד הזה אבל ללא שום הצלחה.
הצלחתי להתיידד עם מישהי שהפכה לחברה טובה שלי.
היא לקחה אותי למסיבות ומפגשים של חבריה, מעולם לא נהנתי.
כמה שלא ניסיתי להתיידד ולזרום, לא הצלחתי.
הפכתי לילדה "השקטה" ללא השם שבאה עם חברתה,
הייתי יושבת בפינה ולא אומרת כלום.
בשלב כלשהו הסכמתי לשתות אלכוהול,
שתינו, השתדלתי לא להגזים ומסתבר שלא בדיוק ידעתי מה זה להגזים.
בערב הכרתי את מי שהפך בעתיד לחבר שלי.
היחסים שלנו היו מאוד לחוצים בהתחלה, הייתי שותקת, מתביישת, עם הזמן למדתי להשתחרר קצת.
הוא בן אדם של חבר'ה, והוא מאוד מתבאס שעם כל המאמצים שלו ושלי, אני לא מצליחה להתמודד עם הבעיה החברתית שלי, אני יוצאת איתו אל החברים שלו אבל בסופו של דבר אני מוצאת את עצמי משתעממת ויושבת בצד עד שהוא נאנח ומחליט שהגיע הזמן ללכת.
אני לא אוהבת לצאת לעיר, מלחיץ אותי לראות אנשים, לעבור ליד אנשים. אנשים מפחידים אותי.
הייתי רוצה לשמוע ממכם האם זאת בעיה שניתנת לפיתרון או שזאת כבר מחלה כגון פוביה או משהו?
ולא, אני לא אלך לפסיכולוג כי אין לי או למשפחה שלי את התקציב לזה כרגע, אנחנו נמצאים במצב כלכלי מזעזע ולכן פניתי למקום היחידי שחשבתי שבו אוכל לקבל עצה.
אם לדעתכם זאת סתם בעיית אופי, אני אקווה שבסופו של דבר אצליח להתמודד עם זה.
אם לדעתכם זאת בעיה יותר רצינית, כנראה שאצטרך להרים ידיים ולחפש כסף לפסיכיאטר,
אני רק רוצה לשמוע את דעתכם ואני יודעת שדרך האינטרנט זה מאד קשה ולרוב אי אפשר לקבל עזרה או תשובה אמיתית, ובכל זאת ארצה לשמוע את דעתכם. תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה חברתית - תגובה
יפעת קלוש יגל26/12/2010שלום אלכס
את מספרת על חיים קשים ודכאונות, על אבל לא מעובד, וגם על קשיים חברתיים.
להערכתי זה לא פחד קהל אלא משהו עמוק יותר, שקשור בחוסר אמון באנשים, בבדידות בחרדה ועצב. סלידתך מרעשים יכולה להצביע גם על רגישות יתר תחושתית, שתרמה לקשיים הרגשיים.
ממקום כזה קשה לבקש עזרה ולפנות לטיפול, ולא זו לא רק שאלה של כסף, כי כבר כתבנו פה רבות על טיפול חינם ומוזל. אני חושבת שזה קשור מאוד לפחד להתקשר למישהו רגשית, להחשף ובמיוחד לזר. אך זהו חלק מהריפוי.
את מתארת את עצמך כמי ששהצליחה לקום ממשברים, כך שיש ל כוחות, ואני מקווה שתגייסי אותם כדילעזור לעצמך, ותפני לעזרה מקצועית.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול
אלכס30/12/2010תודה רבה על תגובתך,
בגלל בעיות כלכליות ונוספות, אין לי אפשרות ללכת לפסיכולוג.
אני לא רוצה לערב בכך את הוריי כרגע,
ואתמול ניגשתי לרופא משפחה, התלוננתי על כאבי ראש חוזרים, בעיות אוזניים ועיניים.
היא אמרה שיכול להיות וזה נובע מלחץ נפשי ונתנה לי הפנייה לפסיכולוג,
אבל בקופה אמרו לי שאני צריכה למצוא פסיכולוג פרטי כי זה לא נמצא בסל התרופות.
האם יש בשבילי אפשרות למצוא פסיכולוג לא יקר מידי? כזה שאוכל לממן לעצמי?
בלי לספר להוריי? אני מרגישה שאני עומדת להתמוטט בכל רגע, וחייבת עזרה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול - תגובה
יפעת קלוש יגל09/01/2011שלום אלכס
אני מתנצלת אבל כתבתי כבר תגובה שלא מופיעה פה.
יש את בריאות הנפש שם זה בחינם ומכונים פרטיים שמכשירים סטונטים ומתמחים והמחירים מולים.. יש אגדות שונות ורווחה. וכמובן יועצת בית הספר. חפשי בגוגל טיפול פסיכולוגי מוזל או בחינם. בקופת חולים כללית ומכבי שי טיפול פסיכולוגי מוזל לחצי שנה.
לגבי הוריך חייבים לידע הוירם עם קטינים. אולי מאחר ואת כמעט בת 18 אז ימצאו לכך פתרון.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)