איך אפשר להיות מאושרים?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך אפשר להיות מאושרים?
    קספר
    28/12/2010

האם אנשים ש בגלל המקצוע שלהם כגון פסיכולוגיה , עבודה סוציאלי פסיכיאטר, וכו.....
    יהיה אדם יותר מאושר?
    חשבתי אולי בגלל שהוא יותר מודע לדברים לא?
    לפי דעתי החיים האלו הם כמו תיבת פנדורה, שכול הרוע יוצא ממנה,
    אז איך סוגרים את התיבה לעזלזל ?
    ומי בכלל קבע מה זה אושר? , ומה נכון לעשות , או לא נכון לעשות?
    ואני לא מדברת על דברים פליליים .

"לא בחרתי לבוא לעולם
    לא בחרתי את שמי הפרטי
    לא בחרתי ממש כמו כולם, את אבי אימי
    ומשפחתי
    חופשי חופשי אך בנפשי
    עודי קשור רוצה אישור
    לצעדים ולפחדים
    תמיד עכשיו בכול מצב......"
    אהוד מנור כתב את המילים, ואפשר לראות איך הוא מבין את נפש הילד .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך אפשר להיות מאושרים?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא חשוב תשכחו מזה .....

קספר
    28/12/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אפשר להיות מאושרים? - תגובה

שחף ביתן
    29/12/2010

שלום קספר,

פרויד, האבא של כל הפסיכולוגים והפסיכואנלטיקאים (גם לכל הילדים החורגים, אם ירצו ואם לא), אמר פעם שהטיפול שהוא מציע מרפא את הסבל הקשה שנגרם מן הפתולוגיות הנוירוטיות ומאפשר לאדם לשאת את הסבל הקיומי היומיומי.
    כמה מאושר זה נשמע לך? זו שאלה מעניינת האם פסיכולוגים ושאר מטפלים עסוקים בשאלת האושר או בשאלת הפחתת הסבל?
    בכל מקרה, אני לא חושב שיש קשר לינארי בין מידת האושר והעיסוק של האדם. אבל יש כמובן קשר סובייקטיבי - אם אדם עובד בעבודה שמתאימה לאישיותו, שנותנת תחושת סיפוק והגשמה (והכל כמובן, תמיד במידה. אין מושלם), אז לפחות במישור הזה יש לו על מה להישען ולהיבנות ממנו.
    צריך לזכור שפסיכולוגים ומטפלים הם בני-אדם, וכמו שאר הבני-אדם, הם לא מודעים להרבה דברים, הם סובלים מהרבה דברים ויש להם את הבעיות שלהם שעבורם הם צריכים בעצמם עזרה. כמו שרופא יכול לעזור לאחרים ואולי גם יודע כמה טיפים על איך לשמור על בריאות, אבל זה ממש לא אומר שהוא לא חולה. והרבה רופאים גם לא חיים באורח בריא.

אבל נדמה לי, שהשאלה האמיתית כאן היא שאלת האושר והסבל שלך. אני לא יודע מה את מרגישה שיוצא? ולמה זה רוע? אבל הדימוי שלך לחיים מוצא חן בעיניי, הוא מתאר את המיסתורין של החיים, את התנועה שבהם, ואת זה שהם תמיד ממשיכים להפתיע, לטוב ולרע. אני לא בטוח שאפשר לסגור את התיבה הזו, אבל אם מתמזל המזל אולי אנחנו לומדים לשאת אותה, ולא רק לסבול ממנה.
    נשמע שנפש הילדה שלך מחפשת אישור ומענה. עצוב שאת מרגישה שאת לא מוצאת את המענה הזה בסביבתך. מקווה שהאוזן הקשבת המוגבלת שלנו כאן, יכולה לעיתים קצת לעזור לשאת את התיבה שלך. המשיכי לחקור, להתעניין, ולטפל בעצמך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחף , ואאו הצלחת לרגש אותי

קספר
    29/12/2010

באמת לא ל חשבתי שיענו לי, ובמיוחד כשאני בעצמי התיאשתי כבר מהכול , וכתבתי לא משנה , וויתרתי על תשובה .
    אז זה רק מראה כמה באמת האנשים שכותבים פה, חשוב לך באמת מה שהם מרגישים.
    וניראה גם, שאכפת לך ממי שכותב פה.
    האקסיסציאנלים דווקא הגו תאוריות שמהן אפשר להכין נוסחה לאושר.
    תכניס אאותנטיות , תוסיף שלוש כפיות של משמעות תנפה במסננת את החרדה מהאי קיום, תערבב מס]פר דקות ולבסוף ארבעה כוסות של חופש הבחירה .
    תכניס לתנור ל31 שנה ו אוו ואללה .
    כן הם קצת חיו בסרט .
    תודה רבה על העידוד!
    אכן לפעמיםחיי קשים מנשוא
    יישר כוח שחף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו