התמודדות עם מחלת הסרטן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התמודדות עם מחלת הסרטן
    ב.
    29/12/2010

שלום רב,

אני בת 25.
    לפני 8 חודשים התבשרנו כי אבי חולה במחלת הסרטן- גידולים, גרורות, טיפולים, הכל..

אנחנו משפחה מלוכדת, חמה ואוהבת וכולנו כמובן מתגייסים לטובת החלמתו (או יותר נכון, שלא יחמיר) מצבו של אבי.

אבי אדם אופטימי והוא משדר לנו ולסביבה אופטימיות.
    אמי מאוד חזקה והיא כרגע ממש מהווה משענת עצומה לאבא שלי. רק כלפינו האחים, שלא בפני אבא שלי, היא מרשה לעצמה לפרוק ולבכות, אך כלפי אבא שלי היא תמיד חזקה ואיתנה ולא בוכה ולא נשברת.

תמיד הייתי מאוד מחוברת לאבא שלי, יש לנו קשר מיוחד וקרוב ואני אוהבת אותו אהבה עזה! מאוד קשה לי עם המצב הנוכחי ועם האפשרות שהוא....

גם כלפי אבא שלי אני משדרת "עסקים כרגיל"- עם הרבה מצב רוח טוב, שמחה, אהבה, כדי שירגיש שהחיים 'במסלולם' כמה שרק ניתן, וכך גם אמא שלנו מבקשת מאיתנו- לשדר רק אופטימיות כלפי אבא. עם זאת, אני ממש מרגישה שיש דברים שהייתי רוצה לדבר עליהם עם אבא שלי לאור המצב החדש, ולשאול אותו איך הוא מתמודד ואיך הוא מרגיש גם אם השיחה תהיה לא קלה ובטח שנינו נבכה בה..

כשאני לבד וחושבת על אבא שלי אני בוכה הרבה, מה שלא קורה בנוכחות אנשים אחרים.

הלילה אפילו חלמתי שהוא נפרד ממני ומאחי, אני לא יכולה לתאר איזו הרגשה נוראית זו הייתה...

איך אתם מייעצים לי לנהוג?
    תודה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות עם מחלת הסרטן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמודדות עם מחלת הסרטן - תגובה

שחף ביתן
    30/12/2010

שלום לך,

עצוב לי לשמוע על אביך, וברור כי גילוי דבר מחלת סרטן מעורר הרבה פחדים, חששות וכאבים שביומיום אנחנו לרוב לא עסוקים בהם. קשה עוד יותר כשלא ניתן לדבר על כך, ואין לך מקום לבטא את הרגשותייך
    .
    אי אפשר לתת ייעוץ מלא דרך האינטרנט כיוון שיש חשיבות רבה לאנשים המעורבים עצמם, לאישיותם ואופן ההתנהלות המתאים להם.

עם זאת, אני מציע לך לחפש ערוצים בהם תוכלי את לחשוב לבטא ולעבד את החרדות, החששות והמצוקה שלך. אם זה עם בני-משפחה, חברים או חברות, או אם את מרגישה כי מדובר במצוקה עמוקה יותר (היות ומדובר במצב המעלה את חרדות המוות וחרדות הקיום העמוקות והבסיסיות ביותר), את יכולה לפנות לעזרה מקצועית, ולעבד את הכאב שעולה בך, הבכי והחלומות.
    בתוך טיפול תוכלי גם לברר לעצמך את הציפיות שלך ואת הרצונות שלך לגבי שיחה כזו. מה את מדמיינת שקורה בה, ומה חשוב לך שיהיה בה. ישנן אפשרויות שונות ומגוונות, למשל, האם את רוצה להביע את דאגתך? או אולי לברר האם גם הוא רוצה לדבר ולא יכול? אולי יש דברים שחשוב לך שיאמרו ואת מפחדת שבסוף יהיה מאוחר מדי? ואולי אפשרויות אחרות?

בירור עשוי לאפשר לך לגבש את דרך הפעולה שלך. האם לקיים שיחה או לא? ואם כן, באיזה אופן ומה יהיה בה? ובכלל איך להתנהל מול מחלתו של אביך, ומה שהוא מרגיש, את מרגישה וכן הלאה.

ליבי איתכם,
    איחולי החלמה מהירים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו