מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיה חברתיתעדן1931/12/2010
שלום לכולם ותודה רבה מראש על תשומת הלב.
אני לא יודעת אם זה המקום המדויק לפתוח בו את שאני מרגישה, אך אין לי בדיוק את התנאים הכלכליים הנדרשים על מנת לפתור בעיות פסיכולוגיות מהסוג שלי ואני דיי מחפשת במה להיאחז אז אני פשוט אפתח את זה כאן.
שמי עדן ואני בת 19, בת יחידה (בלי אחים בלי אחיות) חיילת כבר כ-שנה בשירות יש לי חבר כבר שנה וחצי שאנחנו מאוד מסתדרים ואוהבים.,.
אני יודעת בוודאות שבעיה יש לי, אך אין לי מושג מהי.
* במהלך כל חיי לא הייתה לי בעיה להתחבר חברתית לאנשים עד לחטיבה הכל היה רגיל, חברות. חבר. יש הרבה דברים שמעצבנים אותי שאנשים עושים, ואם אתן את הדוגמא הכי פשוטה: אנשים שמזניחים את עצמם , יוהרה ורברבנות, הצלחה של אחרים שיוצרת פער מסוים ביני לבינם ואין לי מושג אם זה נובע מקנאה בהכרח.
* במהלך שנות העשרה הייתי עובדת בכל מיני עבודות מזדמנות שפיטרו אותי מכולן. לעולם לא היה מקום שפוטרתי בעצמי,לא משנה כמה השתדלתי. בצבא עברתי ליחידה אחרת כי גם לא הסתדרתי חברתית ועם המפקד, ועכשיו המקום החדש הוא גם לא מי יודע מה ורבתי שם עם שתי בנות. גם במהלך השירות אני נוטה שלא להתחבר בקלות ולריב עם חיילות בעיקר על דברים הכי קטנים.
* יש לי בעייה שבגלל שכל כך הרבה דברים מעצבנים אותי, אני אומרת את זה לאנשים בפנים וכנראה בגלל זה אני רבה איתם חוץ מזה גם שיש לי מין גישה כזאת שכולם אגואיסטים וצבועים וכל אחד חושב על עצמו.
.
*דימוי עצמי- מצד אחד הדימוי העצמי של בקרקע בגלל שאין לי ביטחון, כלומר כשאנשים צוחקים אני חושבת שזה עליי, או סתם מדברים.. אני פרנואידית על כלום וזה גורם לי חרדה, אני דיי חושב שהכל קשור אליי ואין לי מושג אם מדובר כאן באגוצנטריות. מצד שני הדימוי העצמי שלי בשמיים, כי אני חושבת שאני הכי חכמה ומרגישה שיש לי אינטלגנציה רגשית מאוד מאוד גבוהה יחסית לכולם על כך שאני מסתכלת על בן אדם ומנתחת לעצמי בראש מה הוא מרגיש ואף נהנת מזה ומרגישה פתאום גאווה פנימית על עצמי. , .
* אם אני נתפסת במשהו, אני לא מרפה, למשל כל יום חובה להתאמן ולאכול בריא כמה שאפשר (בצבא) או רושמת ביומן כל מיני דברים לקנות כל מיני יעדים ,, אני רושמת ביומן את כל הדברים שעליי לעשות, וזה הדברים הכי מטופשים כמו לסדר את החדר ולצאת לבלות.
* אני אגב מאוד שאפתנית ורוצה להצליח בהכל, אני רוצה ללמוד רפואה ולהצליח בצבא בעיקר שאחרים יהיו גאים בי, וכך יוצא שאני מנתחת את החיים שלי ועסוקה בהם, במקום לחיות אותם.
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה חברתית - תגובה
שחף ביתן01/01/2011שלום עדן,
משפט הסיום שלך אומר הרבה - 'את מנתחת את החיים במקום לחיות אותם'. נטייה לניתוחים ומוחשבות מרובות מצביעה על חרדות שונות, חלקן את מבינה וחלקן לא. את גם מציינת מתי התחילו הבעיות האלו, וכדאי לחשוב על מה קרה באותו זמן?
קשה לך להסתדר חברתית ולהתמיד במקומות עבודה (או בצבא) וזה יוצר חוסר יציבות, ועלול להקשות עלייך בבחירות שלך בהמשך החיים. את מתארת גם חוסר אמון, וקושי להתחבר. אלו נקודות עמוקות שחשוב לנסות לרדת לעומקן, ולהבין את הקושי ביחסים בינאישיים. מה הופך אותם לבלתי נסבלים, שאת נאלצת לפרק או לפוצץ אותם?
כל אלו שאלות עמוקות, שטוב שאת מעלה אותן, ורוצה לחקור אותן בגילך, מה שיכול לאפשר לך להתפתח ולצמוח מתוך השאלות האלו. מכיוון שאת מתארת שזה חוזר על עצמו, ומקשה עלייך בתפקוד (להתמיד במקומות עבודה, ביחסים וכן הלאה), מומלץ לפנות לעזרה מקצועית.
את בצבא, ואת יכולה להיעזר בשרות הפסיכולוגי של הצבא אשר הוא בחינם. יש בצבא מערך לטיפול נפשי רציני ומושקע, עם אנשים טובים מאוד, וכדאי לך להיעזר בו.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)