דואגת לביתי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• דואגת לביתי
    כלנית
    31/12/2010

שלום רב לכם

אני דואגת קצת לביתי ולחשיבתה לגבי העתיד
    היא בת 26 וסובלת מדיכאון, OCD וחרדה חברתית

היא נוטלת ויפאקס ומצב הרוח שלה מאוד טוב ונעים לה ולסובבים אותה.
    היא טופלה מגיל 22 ונלחמה בחרדה עד שהצליחה להתגבר עליה כמעט במאת האחוזים
    היום, לאחר שנים שישבה בבית, היא עובדת ובקרוב תתחיל ללמוד

למרות הבעיות החברתיות, מאז ומעולם היא יצאה ובילתה הרבה, היו לה קשרים עוד מאז גיל 14. קשרים ארוכים ורציניים (למרות שכמה מהם היו בחירה מאוד שגויה שלה).

הקשר האחרון שלה נגמר לפני שנה, ומאז היא לא יצאה עם שוב גברף וגם לא עם החברים שלה
    היא טוענת שהחברים שלה כבר לא נכונים לה, שהיא מרגישה שהיא כבר לא רוצה קשר איתם ושיותר כיף לה לבלות בחברת אחיותיה (שעד לא מזמן זה לא היה כך)

אך הדבר שמפריע לי יותר מכל הוא כזה:
    למרות שחוותה קשרים, היא תמיד טענה שהיא לא רוצה ילדים, שהיא לא יכולה לדמיין את עצמה אמא.
    כשעולה שיחה סתמית על עתיד ומשפחה, היא תמיד אמרה שהיא לא אוהבת לחשוב על זה, שזה עושה לה רע.

היום, היא מסברת לצאת עם גברים לגמרי
    "אני לא רוצה קשר, לא רוצה אף אחד, מצידי להשאר רווקה"
    היא בחורה יפה מאוד ומקבלת הצעות רבות, אך אין בה שום טיפת רצון לנהל קשר
    אני מחברת את הדברים וקצת מודאגת, אני לא רוצה לראות אותה רווקה מבוגרת ולבד. כשדיברתי איתה על זה, אמרה: "לא אכפת לי, אני אהיה מהמבוגרות שאכילות חתולים, זה כן עושה לי טוב.. חוץ מזה, יהיו לי אחיינים, אני אהיה הדודה המגניבה".. ומבקביל לוחצת על אחותה הגדולה שתמצא אהבה ותביא לה כבר אחיינים.

אבל היא, עוד מגיל 7-8 אמרה "אני לא רוצה להתחתן ולא רוצה ילדים"

האם גם היום, לאחר טיפול והתקדמות מדהימה מבחינה נפשית, יש מקום לדאגה?
    בעלי אומר שזה רק הפחד מאחריות, אך אני רואה אותה מטפלת בחתולים שלה באחריות יתרה.

למה זה ככה? מדוע היא כל כך בטוחה כשהיא טוענת שאין לה רצון להקים משפחה?
    מדוע המחשבה על חתונה וילדים עושה לה רע?

מה אני יכולה לעשות?

אני מאוד אשמח לתגובה ולעזרה

תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דואגת לביתי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דואגת לביתי - תגובה

שחף ביתן
    01/01/2011

שלום דונה,

דאגתך לביתך נוגעת ללב, וברור כי את רוצה בטובתה. כרגע אתן לא רואות באותה עין את העתיד וזה יוצר אצלך דאגות.
    ביתך היא בת 26, ועל כן כבר עצמאית לבחור לבדה, ואחראית לניהול חייה. מצד שני היא גם צעירה ועוד הרבה יכול להשתנות בבחירותיה ורצונותיה. נראה שהיא זקוקה למרחב שלה להחליט ולקבל את ההחלטות שלה, גם אם הן נראות שגויות בעיניי אחרים.

חשוב שהיא דואגת לעצמה ומקבלת טיפול שעוזר לה בקשייה. ברור כי ההחלטות שלה עשויות להיות קשות עבורך, ואולי את זקוקה למרחב עבורך לעבד את הקשיים שלך שעולים דרך הקשר עם ביתך?

כמו-כן, חשוב לפתוח ביניכן את ערוצי התקשורת, כך שתרגישו שאתן יכולות לדבר זו עם זו, על אף ההבדלים ביניכן, ולהיות מסוגלות לברר את הקשיים שביניכן. אתן יכולות לנסות ליזום שיחה שבה תנסו להביע את רגשותיכן אחת כלפי השניה, תוך קבלה של השונות וההבדלים שביניכן. אם את מרגישה קושי לפתוח ערוץ תקשורת שכזה ביניכן, את יכולה להציע שתפנו יחד לטיפול.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ותודה רבה על התגובה

כלנית
    03/01/2011

אני מודה לך מאוד על תשומת הלב.

יש לי דבר מה לומר-
    אני וביתי בקשר מאוד מאוד טוב, אנחנו כמו חברות, היא מספרת לי המון על עצמה ולא חוסכת בפרטים, או לפחות כך זה נראה, אני שומעת ממנה גם על נושאים שלא כל כך נעים לדבר עליהם.

ודווקא בגלל זה אני דואגת, כיוון שאני יודעת שהיא לא סתם זורקת משפטים, היא נורא בטוחה בדעתה על נושא המשפחה.

אני רק רוצה לדעת (או להאמין) שדעתה יכולה להשתנות עם השנים.. ואולי היא לבסוף כן תחליט שהיא רוצה ילד משלה.
    אני צריכה להפסיק לדבר איתה על זה? האם הלחץ שלי גורם לה לעמוד על שלה עוד יותר?

שוב- תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ותודה רבה על התגובה - תגובה

שחף ביתן
    06/01/2011

שלום דונה,

אני מאוד שמח לשמוע שאת חשה קרובה לביתך, חשה מעורבת בחייה, ואתן משתפות זו את זו ויודעות אחת על החיים של השנייה. אינני חושב שביתך זורקת סתם משפטים באוויר, עם זאת, כפי שאת בעצמך כותבת, אנשים, כולנו, משתנים לעיתים, משנים את דעתנו ומתפתחים.
    אין לי שום דרך לדעת האם זה המקרה. אינני מכיר את סיבותיה של ביתך להחלטתה, ואולי זה גם הדבר הנכון עבורה?

נראה שדבריה קשים לך מאוד. אולי נכון יותר יהיה לשתף אותה בהרגשתך, ולא לנסות לשכנע אותה לשנות את דעתה. לפעמים יש חילוקי דעות בקשר, ופערים, אך קשר קרוב יכול להמשיך גם אם הפערים נשארים בעינם. לשתף ברגשות אחת של השנייה יכול לאפשר לכן להתקרב ולהיות אחת עם השנייה, ללא קשר לעמדות עצמן. כל אחת מכן היא אדם בוגר, עם היסטוריה משלה, אישיות משלה, ועל כן גם עמדות, דעות, החלטות ותחושות משלה.
    אינני יכול לענות לך האם נכון להמשיך לדבר איתה או לא? כיוון שאני לא בטוח מה התוצאה המבוקשת? שהקשר ביניכן יישמר? שתתקרבו? שהיא תשנה את דעתה?

אם את חשה כי המצוקה לא עוזבת אותך, וכי את ממשיכה להיות מוטרדת מכך ללא מנוחה, אולי כדאי לך לפנות בעצמך לעזרה שבה תוכלי לברר את הקושי לקבל את ההחלטה של ביתך כרגע בנושא. כמובן שניתן להבין את רצונך הטבעי שהיא תביא משפחה, שיהיו לה ילדים וכן הלאה. אך אם המצוקה קשה לך, אולי כדאי לברר בכל זאת, את האופי האישי של המצוקה הזו, את האופן הייחודי שבה היא מופיעה אצלך, על מנת לאפשר לך הכרה של חלקים שונים בתוכך והקלה מסוימת. אולי אז הבחירה איך לנהוג תבוא מעצמה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו