מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חשה בעיתיות בחיימירב31/12/2010
שלום וערב טוב,
אני בחורה בת 24, ביום יום עובדת בעבודה קבועה.
קודם אציין שאני מטופלת ע"י פסיכולוג (לא תקופה ארוכה).
אודה לעצתכם, הפסיכולוגים:
אני חשה שיש לי בעיה חברתית לא פשוטה בכלל (אציין שבילדותי סבלתי מהצקות, קריאות גנאי, וחרם ע"י ילדים אחרים למשך כמה שנים טובות) שמעיבה עליי מדי יום.
למעשה הדבר מקשה עליי בלהתקדם בחיי, למשל בלרצות ולשאוף זוגיות ולטרוח לשם כך, ודאי שבדבר מעורב פחד גדול.
גם כשאני כעת מתעניינת בתחום לימודים מסוים, אני מאוד חוששת לדברים מסוג: "אם בסופו של דבר אשתעמם מהלימודים שאולי אבחר" "אם לא אסתדר חברתית" "אם ארצה לעזוב פתאום באמצע מסיבה כזאת או אחרת".
על מנת להקל על תגובתכם אציין שבסה"כ אני בחורה שעובדת כל יום, את שרותי הצבאי מילאתי כראוי וגם די נהניתי מהסטאטוס החברתי בתקופת המדים (על אף קשיים התחלתיים), סיימתי 12 שנ"ל, בחורה די מוכשרת הייתי אומרת סה"כ, אך הפן החברתי בחיי מעיב עליי עד מאוד וגורם לי לחששות גדולים.
אני חשה סגורה מאוד.
אשמח לתגובה מקצועית,
תודה רבה,
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשה בעיתיות בחיי - תגובה
רוני פרישוף01/01/2011שלום מירב,
כל פעם נחמץ הלב לשמוע עד כמה חברת הילדים יכולה להיות קשה ואכזרית. בשנותייך הרכות, בהן היית זקוקה לסביבה שקטה ותומכת, סביבה שתאפשר לך למצוא את מקומך ולגלות בנחת מי את ומהם שאיפותייך ורצונותייך האמיתיים, דוקא בשנים אלו נאלצת להאבק על קיומך בפני התקפות וסנקציות חברתיות. מאז ועד היום את מתנהלת בצורה הישרדותית, כשמניעת כאב וכשלון פועלים כמניע ראשוני, במקום הגשמת חלומות ומימוש עצמי.
נסי לחשוב איך בכל זאת הצלחת להתמודד עם הקשיים ולשרוד את השנים הקשות האלו. נסי להיזכר מה היו הכוחות והמשאבים שחיזקו אותך, ומי בכל זאת עמד לצידך. התחברות לכוחות ולקשרים חיוביים תעזור לך להמשיך להתמודד עם הפחד השולט בחייך כיום ולהתגבר עליו.
מצויין שהתחלת טיפול נפשי. טיפול הוא הסביבה המוגנת והבטוחה שבה תוכלי סוף סוף להתחבר אל עצמך, וגם לקבל הכוונה. נסי לסמוך על המטפל ולהישען מעט, למרות שכל חייך התרגלת להסתדר בכוחות עצמך.
יתכן כי בהמשך תוכלי להנות מטיפול קבוצתי, כדי להתגבר על החרדה החברתית ולפתח מיומנויות חברתיות בסביבה בטוחה. גם טיפול תרופתי נוגד דכאון מפשר פלאים מצב של חרדה חברתית, אם תרצי בכך.
שנה אזרחית טובה ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוני- בהמשך לתגובתך
מירב04/01/2011רוני,
תודה רבה על התגובה.
גם מבלי להכיר אותי באופן אישי, אמרת את הדברים הנכונים ביותר.
אני אכן מבחינה ביתרונות של להיות "מטופלת" ומשתדלת להעלות הכל בפני המטפל, אך טיפול עלול להיות ארוך ומייגע.
רב תודות
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)